windows 7 çıktı DX11 çıktı belkide birkaç sene Sonra Win8 çıkacak DX12 de daha sonra en geç 9-10 ay sonra
Win9 çıkacak DX 13 çıkacak böyle giderse elimizde ki sistem ler oyunları oynamyı bırakın DX 12-13 olmadığı için oyuna bile giremeyeceğiz bence Microsoft Bu işe bir dur demeli En az bence 3 yada 4 yılda bir işletim sitemi çıkmalı
Wİn7-Wİn8-Win9 Derken
eğer bana katılıtorsanız yorumlarınızı bekliyorum
Ne kadar çok işletim sistemi çıkarsa o kadar çok para kazanırlar.
Oyunları Directx 11, Directx 12,Directx 13 Vs ile oynamak zorunda değilsinki Directx 10 la oynuyorumk ben isterse bir ay içinde Directx 13 çıksın beni bağlamıyor. Ona bakarsan oyun firmalarınada yazı yazalım diyelimki sizin yüzünüzden Her yıl ANAKART,İŞLEMCİ,RAM,EKRAN KARTI,PSU , Değiştiriyoruz biraz yavaş olun donanım düşmanları diyelim :) Bunun önüne ne sen ne ben nede chip geçebilir .
ne kadar az işletim sistemi çıkarsa o kadar çok para kazanırlar neden mi? çünkü yeni işletimi için birçok kişinin çalışması yeni işletim sisteminin pazarlaması ıvırı zıvırı:)
ama yıllarca xp cd sini bastı bastı sattı arada update ve servicepack paketi ohhh.
128bit ancak ve ancak serverlar için çıkarsa çıkar aksi halde kesinlikle 10 çıkmaz
Alâkası yok. Müşterisi azalır bence. Böyle yapacağına bu düşüncelerini tek sisteme aktarsana !mesela xp ile vista arasında baya bi fark var. vista ile 7 arasında fazla yok çünkü vistadan herkes şikayetçiydi.
Akıl yâni...
iyi oldu böyle.
fakat vista çıkmamış olsaydı vistayı hiç çıkarmadan direk win7 çıksaydı çok daha güzel olurdu bence.. vista orta derece bir işletim sistemi hiç sevmiyorum.
ama win 7 e bayıldım =)
şimdi win 7 çıktı 2014 de "PENCERELER 8" çıksa çok güzel olur toplu bir sistem; hatalar ve açıklar üzerinde daha fazla çalışırlar daha kaliteli iş ortaya koyarlar :) (diye düşünüyorum) :)
Saygılar.
olayları çok yüzeysel görüyorsunuz, vista çıkmasaydı win7 bu kadar mükemmel olmayabilirdi. kaç kere anlatıldı win7 vista'nın geliştirilmiş hali diye. ayrıca aynı şey xp'dede olmuştu, zamanında MS windows ME(millenium edition) sürümünü çıkardı, özellikleri ve güvenliği zamanına göre süperdi, ancak 98e meyilli millet performansını ve farklı yapısını kavrayamadığı için kötüledi, sonra 5.0 çekirdekli me'yi boyayıp istek ve şikayetlere göre biraz modifiye ederek çekirdek sürümüne 5.1 sürümlü xp geldi. sonuç? aynı işletim sistemi ama kullanıcı deneyimleriyle tekrar elden geçmiş hali ki xp'nin bile oturması nerdeyse sp2'ye dayanır. vista'da tamamen yeni bi sistem olarak 6.0 sürümüyle geldi, getirilen özellikler-yeni sistem yapıları ve düşünceler gayet güzeldi ama bu sefer yılların xp meyillileri benimseyemedi o gelişmeleri, aradan geçen 2 yılda MS herkesi dinledi koydu bi win7 beta,rc... yine dinledi insanları en sonunda 6.1'le win7'yi koydu. vista xp'den 5 yıl sonra geldi win7 vista'dan 2 yıl sonra geldi diye düşünenlerde çok ama dediğim gibi xp modifiye edilmiş bi önceki sistemdi vista ise yeniden yapılan, win7'de vista'nın bi üst versiyonu. dolayısıyla bu win7 varken en erken 3 yıl sürer win8'in ortaya çıkıp denemelere başlaması, 1 yılda son aşamalardan sonra piyasada olması. hele ondan sonraki win9(adı bu olursa tabi) 8-9 ay sonra hayatta gelemez.