Merhaba Chip takipçileri.
Benim bir sorunum var.
Aynı harddisk üzerine Windows Vista ve Windows XP kurmuştum. Açılışta "Windows Vista mı, yoksa Windows XP mi?" açılsın diye soruyordu.
Daha sonra Windows Vista'yı formatlayarak yerine Windows 7 (7100) kurdum. (Buraya kadar her şey güzel )
Sorunum şu:
Bilgisayar açılışında "Windows 7 mi, yoksa Windows XP mi?" diye sormuyor. Direk Windows 7'yi açıyor.
Windows 7 üzerinden Windows XP dosyalarına ulaşabiliyorum. Fakat XP'yi açamıyorum.
Lütfen yardım edin. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Win7 + WinXP <Açılıştaki Seçenek>
- 1
- 2
bilgisayarım > özellikler > Gelişmiş sekmesinde başlangıç ve kurtarma ayarlarına gir orada işletim sistemleri listesini gösterme süresi diye birşey var onun yanındaki kutucuğu işaretlersen belki düzelebilir
EasyBCD programını yükleyerek yeni boot sayfası açın ve MGR'ye de boot komutlarını yazın. Çıkacaktır. EasyBCD programını yükledikten sonra ne kadar kolay kullanıdığını fark edeceksiniz!EasyBCD'de yeni boot sayfası nasıl açarım? MGR'ye hangi komutları yazacağım? Hiçbir fikrim yok. Lütfen yardım edin.
O kutucuk zaten işaretli. Ayrıca aynı pencerede işletim sistemlerini gösteren listede sadece Windows 7 gözüküyor?
İlgilendiğin için teşekkürler.
O liste varsayılan işletim sistemini gösteriyor bak tam orada düzenle diye bir buton var oraya bas bir txt dosyası açılacak bak bakalım orada win7 yazıyormu biraz karışık ama anlarsın
Win7 de mi bakıyorsun xp de mi?
Windows 7'de bakıyorum. XP açılmıyor?
Üzgünüm ben win7 yi hiç bilmiyorum :(
Programı indirdim. Fakat sizin söylediğiniz ayarları nasıl yapacağım? Anlatır mısınız?
Sonucu şimdi yazamayacağım. Biraz sonra yazabilirim. İlginiz için teşekkürler.
XP seçeneklere eklenmiş: (Yeni fark ettim )
Fakat açılmıyor.XP'yi seçince şu hatayı veriyor:
Windows içinde birden çok işletim sistemi içeren boot seçmeli başlangışta yeni işletim sistemi ekleme eski işletim sistem sonrasında yeni işletim sistemi sıralamasıyla yapılır.Burda yaptığınız hata vistaya formatı ya da bulunduğu partionu biçimlendirme işlemini xp de yapmamanız ;yapacağınız işlem çok basiitti xp de vistanin bulunduğu partiona format atıp ki isterseniz ona bile gerek kalmazdı windows 7 yi yeniden kurmak windows 7 nin orjinal boot dosyası seçmeli başlangıcı kendisi xp yi old system olarak adlandırıp yapacaktı.Bir üst işletim sistemi içinde bunu yaptığınız için doğaldır xp boot ini bulunamadığından xp açılmaz...Tekrar geriye dönülür mü tabiiki dönülür ama yazılı talimatlarla değil en iyisi konu hakkında az çok bilgisi olan bir tanığıdınızdan fiziksek destek almanız. xp cd niz elinizde varsa easy bcd den windows 7 yi seçmeli başlangıştan kaldırıp-ki bu aşamada xp kurulum cd si gerekebilir - xp ile sistemi açıp sonra partion D ya da siz ne diye tanımladıysanız o bölünün biçimlendirilip ondan sonra windows 7 dvd si ile setup da kurulmak istenen bölüm sorusuna biçimlendirdiğiniz bölümü gösterip W7 yeniden kurmak en sağlıklı ve risksiz sorunu çözmeniz için yazı yoluyla söylebileceklerimiz...Yanlız bu arada ingilizce ara yüze sahip olan easy bcd istemeden yapacağınız bir hata sistemin açılmamasını getirebililir..! Xp deki dosyaları yedekleyin- ve de bu tür sorunlara karşı en iyisi sistem yedeğimizin elimizin altında olması -
Ayrıca şüphesiz ki kullanıcı sizsiniz ve seçim size kalmış ama XP kullanmak çok gerekli değise bence tertemiz windows 7 kurun
- 1
- 2