Win7 XP Modu

fRee_Redd
30-06-2012, 06:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

merhabalar,

Forumu biraz inceledim üzerine basa basa söylenmiş XP Modu ile oyun oynanmaz diye ama ne yapalım çözüm üretmeye, üretirkende ne bulursak yapmaya çalışıyoruz. Maalesef bende XP Modu ile oyun çalıştırmaya çalışanlardanım .) şimdi çalıştırmaya çalıştığım oyun "FA Premier league manager 2002" XP Modu kurdum ne yapsam olmadı. Şimdi bu oyunu win 7 ultimatede nasıl çalıştırcaz bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı? ya sırf bu oyun için win7 yi silip XP mi kurmak gerekiyor alternatif yok mu? ya da ne bileyim böyle İşletim Sistemi: Windows 98/ME/2000/XP gerektiren oyunlarla hiç muhattap olmayalımmı win 7 açmıyor diye..

Kusura bakmayın. Bu konu defalarca tartışıldı neden bu konuyu açtın diyeceksiniz ama artık son noktayı koyalım. Bence merak edilen en büyük genel soru Windows 7 kullanıcıları eski oyunları (eski sürümleri destekleyen) yükleme yapıp oynayamıcak mı?

Son Düzenleme: fRee_Redd ~ 30 Haziran 2012 07:22
fbli
30-06-2012, 09:21   |  #2  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Uyumluluk modunu kullanıp, oyunları yönetici olarak çalıştırırsanız çoğu oyun açılacaktır.

fRee_Redd
30-06-2012, 09:29   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

"...\setup.exe" programı veya özelliği 64 bit Windows sürümüyle uyumsuz olduğundan çalışmıyor. Yönetici olarakta çalıştırsak sorun aynı sorun.. 32 bit mi istiyor anlamadım gitti..

fbli
30-06-2012, 12:10   |  #4  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj
Alıntı: fRee_Redd  
"...\setup.exe" programı veya özelliği 64 bit Windows sürümüyle uyumsuz olduğundan çalışmıyor. Yönetici olarakta çalıştırsak sorun aynı sorun.. 32 bit mi istiyor anlamadım gitti..
 Eski bir oyun olduğu tam uyumluluk bekleme. Normalde 64 bit sistemlerde 32 bit yazılımlar da çalışır ama aldığın hatayı anlamadım.
Aynı anda hem XP hem de Win7 kullanma gibi bir imkanın var. İstersen dene. Çift işletim sistemi biraz daha avantajlı.
Bildiğim bir yöntem (diğer oyunlar için) güvenlik duvarından ve DEP'den o uygulamayı güvenli olarak eklemek.

fRee_Redd
30-06-2012, 12:43   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

yarı yarıya düştü zaten XP modunu kurunca XP de 256 mb bellek oldu ve ekran kartı driveri yok belki onun driverini bulup yüklesem bi ihtimal olacak haala çözüm üretmeye çalışıyorum 2 gündür başım ağrıdı. ama inatla win7 yi silmicem yazık yaa win7 silinipte xp ye geçilmez geçmicemde umarım bi çözüm yolu bulurum.. çok saçma bütün sürümleri çıkartan windows... win7 ile xp uyum sağlamıyor çok saçma bizleri yeni oyunlara teşfik ediyolar herhalde..

fbli
30-06-2012, 14:41   |  #6  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

Bahsettiğim şey XP Mod değil. WinXP ve Win7 nin ayrı bölümlere kurulup başlangıçta hangisinin açılacağını seçmek. Böylece ikisinide birbirini etkilemeyecek şekilde kullanabilirsin. Oyun için WinXP'yi; günlük işlerin içinde Win7'yi kullanırsın.