2 gün öncw windos 7 kurdum.normalde vista temalı xp kullanıdım ama hiç memnun digildim.donmalar vs.
win 7 inanılmaz hızlı ve güzel.
ancak bişi keşfeetim ; bu hız,sistemin tamamen ekran kartı üzerinden çalışmasıyla ilgili.
xpdeki sıcaklık ve performans degerlerimi karşılaştırdım bu sonuca vardım.
windows 7 de işlemci ve ram neredeyse boştayken hiç kullanılmıyo.
xpde ekran kartımın ısısı 20 dereceydi oyunda bile.süper sogutma yaptım.
win 7 de ise 40 dereceden asagı düşmüyo.
gelgelelim sorunuma ;ben online olaak call of duty 2 oynarım sürekli.
ancak windovs 7 de temaları kaldırıp performans ayarı yaptıgım halde oyunda takılma oluyo.
oynayamıyorum.
readbooster da yaptım olmadı.
ekran kartım win7 ye ancak yetiyo.
o yüzden win 7 dısında birde xp kurup oyuna xp üzerinden girmeyi uygun buldum.
sanırım eskisi gibi oynayabilirim.
nete girerken ve diger işlemler içinde win7 ye girerim dedim.
ancak bunu nasıl yapıcam hiç bilgim yok.
sistem bilgilerim :
dual core 2.8 intel işlemci.
2gb ddr2 667 ram.
160 gb hdd.
256 mb nıvidia chipsetli 7200 ekran kartı.
win7 ye ayrıca xp kurmam lazım acilll
Öncelikle o oyunlar için ekran kartın zayıf arkadaş... Donmalar bu yüzden oluyor bence... Sonra gelelim xp ye anladığım kadarıyla şu anda windows 7 kurulu bilgisayarında onun yanında ikinci işletim sistemi olarak xp yi kurmak istiyorsun... Öncelikle HDD in iki bölüm halinde olduğunu düşünerek şu anda C sürücüsünde windows 7 kurulu olsa gerek D sürücüsünede xp yi kur...Ancak xp yi kurduktan sonrada bilgisayarı yeniden başlattığında başlangıçta hangi işletim sistemiyle başladıysan o C sürücüsünde görünecektir... xp veya 7 hangisiyle başladıysan o C sürücüsünde görünecek....Yalnız bu oynadığın oyunları o ekran kartıyla tavsiye etmemm...
dostum ekran kartım iyi digil evet.ancak callof duty 2 için yeterli bana.tabi full detay oynamıyorum.
xpde sorunsuzca oynuyodum.
ancak win7de sistemi en iyi performanasa ayarlayıp temaları vs kaldırıp oyuna griyorum ama donma oluyo.
bu yüzden 2. bi sistem olarak xp düşündüm.
yani oyun oynıcam zaman xpden pcyi baslatsamordan oyuna girsem ragatca oynayabillirmiyim??
sonra diger işlerim için pc yi win7den baslatım ordan kullansam diyorum.
düşüncem bu.
bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirm?
ve nasıl yaparım bunu.
hdd em 3 e bölünmüş vziyette
c-d-e