Win7de Güvenlik ve Donma sorunu

IsengarD
22-10-2010, 11:29   |  #1  
IsengarD avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Merhaba,
Sorunum Win7de  takılması ve klavye ilgili;

Soru 1:
Ben Bilgisayarıma bir hafta önce Windows 7 Ultimate kurdurdum, ama bilgisayar arasıra çok ağırlaşıyor. internet tarayıcısı olarak firefox kullanıyorum, Facebookta özellikle video izemek istediğimde yaklaşık 5-10 saniye donuyor ekran, sonra düzeliyor, uzun süreli kullanımdan sonra bilgisayar klasörleri açarken bile geç açıyor, genellikle actığım bir dosya açılıyor ama yine 5-10 saniye donuyor yanıt vermiyor diye yazıyor sonra düzeliyor. bazen biraz daha  uzun olabiliyor bu süre, ama sürekli bu durumda değil, gün içerisinde süekli pc  açık peş peşe işlem yaptığım zaman oluyor. ama facebookta sorun sürekli aynı vieolarda donuyor. antivirüs programı olarak adaware kullanıyorum, orjinal 18aylık lisanslı paketi. onunla tam tarama yaptırıyorum bir sorun bulamıyor, acaba win7de antiviüs programlarının tesbit edemediği bir güvenlik açığı olabilimi, yada bu duruma sebep br virüsmü, tekrar format attırmam mı gerekiyor,Yada benim donanınım mı yetersiz kalıyor yada bir çözüm yolu varmı

İşlemci: AMD 3000+
Ekran  : nVidia Geforce 6500
Bellek :  1 GB DDR2
İşletim Sistemi : Windows 7 Ultimate (32Bit)
HDD  : 1 TB ( C: boyutu 120 GB)

Soru2: 2. sorumda klavye ile ilgili bilgisayara format attırıp win 7 kurdugum gün bilgisayara yeni bir klavye aldım, Microsoft Wireless Keybord 3000 ama klavyeyle ilgili bazı sorunlarım var, özellikle oyunlarda karakteri ileri yürütmek için W tuşuna basıyorum oyunda karakter 2 adım gidip duruyor mause la biraz ilerletip W ya basarsam bir süre kullanabiliyorum, birde yazı yazarken bazen bir harf yada bir rakam ben bir kez basıyorum o 5-6 kez peş peşe yazıyor, bazebde bir tuş algılaması bir kaç kez basarsam oluyor, Microsoftun sitesinde klavye sorunlarıyla ilgili yardım bölümünde Ms Key isimli bir programı çalıştırıp test etmem yazıyordu Donatılardaki çalıştıra ms key yazınca Microsoft Keybord Diagnostics isimli bir program açılıyor orada bastığım tüm tuşlar algılanıyor klavye düzgün olmalı, eğer klavyede sorun yoksa wirelees de sorun var demektir o sorun nasıl çözülür, usb bağlantı yerini değiştirdim yine sorun devam eidyor klavyeyi aldığım yere götürmem mi gerekiyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son Düzenleme: IsengarD ~ 22 Ekim 2010 11:32
Erşah
22-10-2010, 13:13   |  #2  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Kardeş bilgisayarının her iki bölümüne (C;D) bir daha format at.Kimi zaman D'ye bulaşan virüs , kullanıcı C'ye format attıktan sonra yine ortaya çıkıp ortalığı dağıtıyor.Ayrıca formattan sonra bilgisayarının bütün driver'larını yüklemeyi ihmal etme.Ama ilk işin antivirüs programını kurmak olsun.Çünkü kullanıcının format sonrası kullandığı CD'lerde de virüs olabilir.

IsengarD
22-10-2010, 18:02   |  #3  
IsengarD avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

önceden bu bilgisayarda xp yüklüydü diğerinde win7 vardı, bu kullandığım pcde D sürücüsüne virüs bulaşmış nasıl bulaştı d ye anlamadım, sabah bilg. açtım açılmıyor güvenli kip dahi açılmıyordu servise götürmüştüm d sürücü  komple silinmiş yeniden bölümlendi c d diye hazır format atılmışken win7 yüklensin istedim ama ondada bu sorunları yaşıyorum, yarın sabah tekrar servise götüreyim yeni baştan hem c ye hem dye format atsınlar tüm ayarlarınıda orda yapayım inş. düzelir. yardım ve bilgi için tşk.

Salut88
22-10-2010, 23:01   |  #4  
Salut88 avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

1GB Ram yetersız kalmıs olabılır ;)