windows 8 bilgisayarımı iki kişi kulanıyoruz 2 tane kullanıcı hesabı var ama sorum şu. diğer windows sürümler gibi açılışta hangi hesabın açmak istediğimizi sormuyor direkt son olarak hangi hesapla kapattıysa bilgisayarı onla açıyor. bunu nasıl düzeltebilirim?
Win8 Açılışta Direkt Son Kapatılan Hesabı Açıyor..
ilk olarak bir yöntemi var.bunun tavsiyesinde bulunabilirim.
regeditten"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" anahtarına gidin.orada "dontdisplaylastusername" ismindeki değer anahtarını bulun.bu değer verisini 1 olarak değiştirdiğinizde bundan sonra her açılışta size kullanıcı adı ve şifrenizi soracaktır.kullanıcı adı ve şifre girilerek istenilen yerel oturumlar ile işletim sistemi arayüzüne ulaşabilirsiniz.
ilk açılışta hiç bir kullanıcı adı ve şifresi görünmez,boş olarak login penceresi karşınıza gelecektir.
ikinci yöntemde de windows kullanıcı ayarları içerisinde bir seçenek vardı ama şuan onu tam olarak hatırlamıyorum.gerekli kontrolleri sağladıktan sonra yeniden buraya yazarım.oradaki ayarlarında da istenilen kullanıcı adı ile sistemin açılması için ekran karşınıza açılışta geliyor.sadece kullanıcı adını seçip şifrenizi girmek ve işletim sistemini açmak kalıyor.dediğim gibi bu yöntemi hatırlayamadım.kontrol ettikten sonra tam nasıl yapılacağını buraya yazarım.
çalıştır'a netplwiz yazın.Gelişmiş'e gelip Kullanıcılar CTRL-Alt-Delete tuşlarını kullansın'ı onaylayın.açılışta tüm kullanıcıların karşınıza geldiğini göreceksiniz.ctrl+alt+del kombinasyonu ile istenilen bir kullanıcı ile giriş yapabileceksiniz.
dexter benim verdiğim koda geliyor arası :) neyse.
Dediğimiz yerden Gelişmiş bölümünden, Gelişmişe gir. Kullanıcılar yerinden Kendi kullanıcına çift tıkla ve Parola her zaman geçerli olsun yazının tikini kaldırın. Eğer buda olmadı ise Services.msc den Netframe work olan yerleri otomatik yapın.
dexter benim verdiğim koda geliyor arası :) neyse.yok ki :(Dediğimiz yerden Gelişmiş bölümünden, Gelişmişe gir. Kullanıcılar yerinden Kendi kullanıcına çift tıkla ve Parola her zaman geçerli olsun yazının tikini kaldırın. Eğer buda olmadı ise Services.msc den Netframe work olan yerleri otomatik yapın.