Öncelikle merhabalar. Ben win8 yüklü packard bell easy note tv TV44HC aldım. win8 alırken kötüyse diye endişelerim vardı ama win7 yüklerim diye düşünüyordum ki microsoftun oyununa geldim. UEFI bios diye bir ey çıktı karşıma. müşteri hizmetlerini aradım ve nasıl başka bir sistem yükleyebilirim dediğimde bios türünü legacy bios yapın dedi(fotosu altta) biosun fotoğrafları
bu information kısmı
bu main f12 boot menü sanırm enabled olabiliyo. tam emin değilim önemliyse bakarım tekrar.
bu bölümde ne yaparsam yapıyım supervios parola da hdd parolası da koysam secure boot değişmiyo.standart olarak kalıyo
işte o bahsettiğim uefi-legacy bios değişimi burda(tek yapılabilen entera basıp seçim yapmak)alttakilerin de sırası değişebiliyo. bir de exit menüsü var bildiğiniz üzere zaten.
denildiği gibi legacy bios yaptım ve klasik bios gibi bana cd den kurulum yapmak için bir tuşa basın benzeri bi uyarı verdi ancak normal biostan farklı olarak orda pcde yüklü windowsu açamıyorum. sadece kurulum için diye farzediyorum. neyse deneyeyim diye legacy bios u açtım win7 cdsi taktım ve custom seçeneğini seçtikten sonra oradaki hiç bir bölüntüye kuramadım gpt uyarısı verdi. uyarı şu;
bu gpt olayını console dan çözüm önerisi sunan bir kaç site vardı enpedi gibi. onları okursam çözerim ama burda bi sorun doğuyor ben win7 yi yükledikten sonra uefiye geçtiğimde uefi win7 yi çalıştırır mı? bu gpt olayını aşmak için ne gibi güzel önerileriniz var?
not;bir keresinde direk autorun dan win7 kurmaya çalıştım bazı dosyaları kopyalayamadığından çalışmadı.
çok uzattım ama, şimdiden çok teşekkürler