Winamp hariç hiçbir prog.dan ses gelmiyo

HPQ-User
12-03-2008, 20:36   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Karamurat sormuş:
Bu sorun durup duruken başladı.Daha öncede olmuştu sistem geri yüklemeyle halletmiştim yada ses ayarlarını kurcalayrak.Ama şimdi geri yüklemede kurtarmadı.Winamp hariç hiç bir programdan ses gelmiyor Real Player Media player gibi programlarda videoyu acıyor ama ses gelmiyor.İnternet sitelerindeki sesleride calmıyor.Aygıt yöneticisine falan baktım Relatek H.D.out bunda sarı renkli işaret de yok yani çalışmıyor uyarısını gösteren.Bu aygıt düzgün çalışıyor diyor ama dediğim gibi hiçbir ses seda yok.Pc ev arkadaşımın kendi malım gibi davranamıyorum daha alalı 1 yıl bile olmadı.Sitedeki konu başlıklarına baktım ama benim sorunu çözecek birseyle karşılaşmadım.Bu öğrenci kardeşinizi bu zor ve kötü durumdan kurtarırsanız cok minnettar olurum.Acilen yardımlarınızı bekliyorum dğerli büyüklerim :( Şu sorunu bir halledeyim bir dahada bilgisayarının başınba geçmeyecegim :(

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Manufacturer : ECS
Model: Nettle2
Chipset : NVIDIA
Ses sürücüsüde(Realtek HDMI Output)  RTKVHDA.sys
Bu bilgileride siizn siteden öğrendim çok sagolun yoksa anakartın adını modelinide 2 satte bulamazdım cok sagolun

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; .NET CLR 1.1.4322)

slevin
13-03-2008, 00:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
160 mesaj

Sorununuz buyuk ihtimalle codectedir.

Bu linkteki codeci indirip tekrar deneyin.

crespo_6
14-03-2008, 00:45   |  #3  
Taze Üye
4 mesaj

Ya denedim coeci yükledim ama değişen birsey yok aynı sorun devam ediyor yine malesef :(

crespo_6
14-03-2008, 01:13   |  #4  
Taze Üye
4 mesaj

Ya bu nasıl bir sorun anlamadım.Vinamptan ses geliyor ama başka hiçbir yerde yok hatta windowsun oturum açma sesi yada başka uyarı sesleri bile gelmiyor.Videoları acmaya calışıyorum media player yada real player gibi programlardan ama ses seda yok.Ama winampla açınca iyi has çalıyor ses geliyor.Ses sürücüsüyle ilgili olsa o zaman neden winamptan ses gelir ki.Tamam programlarda hata var fala diyecegim ama o zaman web sitelerindeki sesleride çalması lazım.Anlamadım gitti ya:( Bu sorunla karşılaşan kimse yok mu yada bana yardım edecek biri :(

yakuza_
14-03-2008, 06:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
347 mesaj

denetim masasında ses ayarlarına girip gelişmişten ses kartının markasını seç

yakuza_
14-03-2008, 06:33   |  #6  
Yıllanmış Üye
347 mesaj

bunları da dene kardeşş https://www.chip.com.tr/forum/Aci ... k-AC-97_t44611.html senin için aradım buldum emeğe saygı teraziye tıklayalım repleri unutmayalım :D

crespo_6
14-03-2008, 11:08   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj

Teşekkürler kardeş sağolasın uğraştıgın için ama verdiğin linkteki driverler beni ses kartıma uyumlumu bakalım?Hem onalrın hepsi 98,XP işletim sistemi.Ben vista kullanıyorum yinede teşekkür edrim :( Ayrıca rep dediğin nedir ki benim şu sorunum çözülseydi sana istemediğin kadar rep veririm ben :( Dediğim gibi pc benim olmadığı için kendi malım gibi davranamıyorum ve yanlış birsey yapmak istemiyorum.Daha 6-7 aylık sıfır bilgisayar.Burda serviside yok biranöne şu sorunu halledebilsem keşke başka birsey istemiyorum.Valla duymadıım laf kalmadı arkadaştan o yüzden yüm sıkıntım burda yani

Kapalı Hesap (34907)
14-03-2008, 11:25   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Arkadaşın anakartının modelini seç sürücülerini indir.kur yeniden başlat sorunun gidecektir..

crespo_6
14-03-2008, 13:32   |  #9  
Taze Üye
4 mesaj

Teşşekkür ederim ama burda bulamadım ben enim ankartı :( Daha dogrusu anakart modelni bulmakta biraz zorlandım ya kusura bakamyın biraz ecemiyim bu konularda.Kasanın içini açıp bütün yazanları not aldım aa bunların hangisi anakart  ondan da tm emin değilim.Hor görmeden yardımcı olurmusun arkadaşım :(
not ettiklerimi yazyorum:

SAMSUNG
Model :HD501LJJ
HDD P/N :HD501LJ/C

Başka bir yerde de:
HIPRO
Model:HP-D3057F3P

bir de su yazılı :
MCP61PM-HM Rev  1.08
15-V06-011021

bunların hangisi anakrat modeei oluyor ???

yakuza_
14-03-2008, 21:42   |  #10  
Yıllanmış Üye
347 mesaj
crespo_6
Teşekkürler kardeş sağolasın uğraştıgın için ama verdiğin linkteki driverler beni ses kartıma uyumlumu bakalım?
REP şakaydı kardeş :) linki ise sonraki mesajlarıda incele diye vermiştim İnternet sitelerindeki sesleride calmıyor demişsin çünkü. neyse bu arada kusura bakma vista kullanmadığım için anlamıyorum vistadan fln sorry