merhaba arkadaşlar
orijinal windows 7 home kullanıcısıyım. win10 a geçerken yüksetlme olarak mı sıfırdan kurup mu geçmeliyim? yükseltme olarak geçildiğinde ürün anahtarı nasıl nerden elde ediyoruz?
sıfırdan kurarak geçildiğinde win7 nin ürün anahtarı kullanılarak mı geçiliyor? win7 nin ürün anahtarı iptal mi oluyor?(bir sitede okumuştum) yani o ürün anahtarı artık win10 un mu oluyor? win7 yi sıfırdan kurup geri dönmek istediğimde o ürün anahtarını kullanamıyor muyum? veya ben yanlış mı biliyorum? aynı ürün anahtarını hem win10 hem win7 için kullabiliyor muyuz?
diğer bir sorum: diyelim win10 u yükledim ve dvd ye iso olarak yazdım. istediğim zaman hem win7 yi hem win10 u sıfırdan kurabilir miyim?
cevaplarınız için teşekkürler.
windows 10 a yükseltme hakkında soru
Öncelikle windows 10'u temiz kurulumla ve yükseltme olarak da deneyen biri olduğumu söylemem gerekir.
Yükseltme yaparsan ürün anahtarın gitmez.Ama temiz kurulum esnasında ürün anahtarını geçersen sonra bilgisayar açıldığında internete bağlarsan yine windows 7 ürün anahtarını bulur ve giriş yapar sanada bilgisayara reset atmak kalır.
Eğer elinde windows 7 cd ve ürün anahtarı mevcutsa, evet geri dönersen ürün anahtarını kullanabilirsin.
Herhangi bir sorun olursa microsoft destek üzerinden yardım alabilirsin.
Ben yükseltme yaptığımda bilgisayarda eski önyükleme verileri kalmıştı onları silsem de yine silinmeyenler kalıyordu.
Bende sıfır kurulum yaptım ve şimdi memnunum.
Sıfır kurulum için : Windows 10 Media Creation Tool
yükseltme için win 7 lisansınla kurabiliyorsun benim sana tavsiyem şuan için yükseltme yaparak geç 2 ağustos sonrası yeni yapı yayınlanacak sıfır kurukumu o zaman yaparsın
Tavsiyem 29 Temmuz gelmeden hemen yükseltme yap ki hemen dijital lisansı almış ol ve yükseltmenin peşine bence hiç beklemeden yedeklerini aldıktan sonra temiz kuruluma geç.
yükseltme için win 7 lisansınla kurabiliyorsun benim sana tavsiyem şuan için yükseltme yaparak geç 2 ağustos sonrası yeni yapı yayınlanacak sıfır kurukumu o zaman yaparsı10.0.10586 yapı kullananlara yeni sürüm gelmeyecek mi?
Zaten sıkıldım şu Microsoft un saçma işlerinden en çok satan Windows7 yi ilerletseydi 8 ve 10'a gerek yoktu.
Metro arayüzünü güncelleme olarak verseydi windows7ye isteyen kullansaydı yeni ayar menüsünüde güncelleme zorunluluğunuda, yeni mağazayıda. İsterse araçlarıda kaldırsaydı ama windows 7 en stabil windows sürümüydü.
En iyisi mac os kullanıcaksın yada ubuntu.Microsoftun tek iyi yaptığı şey Visual Studio ve Office.
Son Düzenleme: can487 ~ 28 Temmuz 2016 11:32
10.0.10586 yapı kullananlara yeni sürüm gelmeyecek mi?10.0.10586 yapı kullananlara yeni sürüm tabiki gelecek kaldıki bende o yapıyı kullanmaktayım win 10 ilk çıktığı gün yükseltmiştim benim önce yükseltmesini önermiş olmamın nedeni bir sonraki yapıya temiz kurulum için zaman harcamasını sağlamak
Zaten sıkıldım şu Microsoft un saçma işlerinden en çok satan Windows7 yi ilerletseydi 8 ve 10'a gerek yoktu.
Metro arayüzünü güncelleme olarak verseydi windows7ye isteyen kullansaydı yeni ayar menüsünüde güncelleme zorunluluğunuda, yeni mağazayıda. İsterse araçlarıda kaldırsaydı ama windows 7 en stabil windows sürümüydü.
En iyisi mac os kullanıcaksın yada ubuntu.Microsoftun tek iyi yaptığı şey Visual Studio ve Office.
win 7 konusunda yapacak bir şey yok ilk başından söylemiştim bedava verilmesindeki amaç sayı arttırmaktan çok mağazada satış yapmayı istemesiSon Düzenleme: Kapalı Hesap (151108) ~ 28 Temmuz 2016 14:54