Arkadaşlar arda kaldım bilgisiyarım şuan windows 8 sizce 10 a yükseltsem mi sizce hangisi daha kullanışlı windows 10 sahiplerine soruyorum beğendiğniz ve beğenmediğiniz özellikleri neler
windows 10 mu windows 8 mi
Bana göre Windows 10 yeterli fakat yerel disk'de alan kaplayabiliyor. Bazı bilgisayarlarda çalışmıyor. Ve yeni bir sistem. Güvenlik açığı hakkında hiçbir fikrim yok.
Ama bana soracak olursan: Windows 10 derim.
En iyi yanı: Başlat menüsü, klasikliği ve kişiselleştirilebilmesi.
Kötü yanları: Arayüz dönüşü ve kapanma sorunu.
Bana kalırsa windows 10 un daha yeni bir sürümünün çıkması beklenebilir.
merhaba, win 8.1 samsung 3 yıllık 4 GB ram 1 TB harddisk intel core i5 2,5 GHZ makinam var. Windows 10 a yükselttim ancak hızı 2 kat düştü çalışamaz oldum. outlook mail göndermedi vs. bende geri 8.1 e döndüm. acaba sorun tam olarak ne olabilir?..
Windows 10 u yükseltmeyle aldığınız zaman sistem kararsızlaşıyor evet. Bu sorunu çözmenin bana göre iki yolu var.
1. Yükseltme yaptıktan sonra sıfırlama seçeneğini kullanarak sıfırlamak. (Sadece windowsun kurulu olduğu sürücü).
2. Media Creation Tool u kullanarak sisteme uygun Windows 10 iso dosyasını indirip temiz kurulum yapmak.
1. seçenek biraz uzun sürebiliyor ama sabırlı olursanız ve herşey yolunda giderse tamamlacaktır.
2. seçeneği kullanacaksanız eğer öncesinde windowsunuzun etkinleştirildiği keyinizi bulmanız lazım. Bu işi yapan çeşitli programlar var. Format attıktan sonra etkinleştirmeyi yine aynı key üzerinden yapacağınız için herhangi bir illagal durum söz konusu değildir.
Windows 10 gerçekten güzel bir sistem. Görselliği olsun, performansı olsun benim gayet hoşuma gitti. Geliştirilen bir sistem olduğu için sorunlar illaki olacaktır ama microsoft bu konuda hemen güncelleme yayınlayarak duruma el atıyor sağ olsun. Windows 10 kullanmak isteyen arkadaşlara nacizane önerebileceklerim bunlardır. Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)
2. seçeneği kullanacaksanız eğer öncesinde windowsunuzun etkinleştirildiği keyinizi bulmanız lazım. Bu işi yapan çeşitli programlar var. Format attıktan sonra etkinleştirmeyi yine aynı key üzerinden yapacağınız için herhangi bir illagal durum söz konusu değildir.Windows'un etkinleştirildiği key diye bir durum söz konusu değildir. Bu key genel anahtardır ve Windows'u etkinleştirmez. Bunun yerine donanım kimliğiniz Microsoft sunucularına gönderilir ve lisans kaydedilir. (Örneğin X donanım kimliğine sahip bilgisayar Windows 10 Home Single Language lisansına sahiptir diye kaydediliyor. Yükseltmenin amacı ise bu.) İnternete bağlandığınızda da otomatik olarak etkinleşir.Ama bu duruma inanmıyorsanız benim keyimi arat Google'da ne çıkacak bakalım:
BT79Q-G7N6G-PGBYW-4YWX6-6F4BT
Windows'un etkinleştirildiği key diye bir durum söz konusu değildir. Bu key genel anahtardır ve Windows'u etkinleştirmez. Bunun yerine donanım kimliğiniz Microsoft sunucularına gönderilir ve lisans kaydedilir. (Örneğin X donanım kimliğine sahip bilgisayar Windows 10 Home Single Language lisansına sahiptir diye kaydediliyor. Yükseltmenin amacı ise bu.) İnternete bağlandığınızda da otomatik olarak etkinleşir.Bu duruma inanmama gibi bir düşüncem yok. Dediklerin doğru ama bazı durumlarda karşılaşılabilecek sıkıntılara karşı kullandığım bir yöntem paylaşmak istedim. Yoksa microsoftun lisanslama sisteminin nasıl çalıştığını gayet iyi biliyorum. Yine de bilgilendirme için teşekkür ederim.Ama bu duruma inanmıyorsanız benim keyimi arat Google'da ne çıkacak bakalım:
BT79Q-G7N6G-PGBYW-4YWX6-
Arkadaşlar arda kaldım bilgisiyarım şuan windows 8 sizce 10 a yükseltsem mi sizce hangisi daha kullanışlı windows 10 sahiplerine soruyorum beğendiğniz ve beğenmediğiniz özellikleriEN İYİ PERFORMANSI ALCAĞIN WİNDOWS 10 PRO VEYA HOMEDİR WİNDOWS HOMEDE BAZI ÖZELLİKLER YOKTUR BİTLOCKER FLN ODA AZ DA OLSA PERFORMANS ARTIŞI DEMEK AMA PRO DAHA ÇOK ÖZELLİK VARDIR.AMA PERFORMANS OLARAK İKİSİDE AYNIDIR.AMA YANİ EN FAZLA %0.5 AZ SAYIDA RAM DÜŞÜŞÜ OLUR(HOMEDE).AMA WİNDOWS 10'A ÇOK GÜNCELLEME GELİYOR AMA BAZILARI PERFORMANS YÜKSELTME AMAÇLI OLUYOR YANİ BEN EV KULLANICISI İSEN WİNDOWS 10 HOME ORTA DÜZEYDE BİR İŞ İŞLETİYORSAN WİNDOWS 10 PRO.AMA PRO İLE HOME OYUN PERFORMANSI OLARAK AYNIDIR WİNDOWS 7,8VE8.1 İ ÖNERMEM.