Ben kararsız kaldım ama geçmemek daha baskın geliyor Windows 10 a geçmem büyük ihtimal. Beğendiğim yönleri söylentilere göre Windows 7 ve 8 den daha kararlı ve hızlıymış, yeni tarayıcı Microsoft Edge var o güzel bir özellik gibi duruyor Chrome tarayıcısına yaklaştı diyorlar Chrome'un sonunu getirecek diyenler bile var.
Fakat ikonları çok kötü lego gibi çoluk çocuk oyuncağı gibi duruyor önizleme sürümünde denemiştim ne yaparsam yapayım alışamıyorum o ikonlara çok saçma geliyor daha sonra başlat menüsü dönmüş fakat şahsi düşüncem bu başlat menüsüne de insanların kolay alışacağını düşünmüyorum 1, 2 hafta gibi alışma süreci olabilir Windows 8 ve 8.1 deki charms çubuğu olmayacak bu bir alışma süreci olacak (kullananlar için) başlangıç ekranı sorunu olacak Windows 7 den geçenler için de kendim gibi olanlar için ikonlar büyük hayal kırıklığı aero nun eksikliği de göze batıyor daha sonra Linux ten alıntı mı desem veya Windows'un kendini geliştirmesi mi ne derseniz deyin Windows 10 da olmaması gereken bir özellik bence Windows normal haliyle kalsa daha kendine has olarak daha iyi olurdu. Cortana'nın Türkçe olarak desteklenmemesi ayrı bir kötü durum Siri de hemen Türkçe dil desteği vardı. Yeni geçtiğimizde her ne kadar Windows 7 ve 8 programları ile uyumlu dese de mutlaka uyumluluk problemleri çıkacaktır.
Bence Windows 10 çıktığı ilk gün geçmek hata olur geliştiricilerin de Windows 10 sürümüne ''Tam bir uyumluluk sağlaması gerekiyor'' ayrıca 1 ay gibi bir süre çok değil Threshold wave 2 optimizasyon güncellemesini beklemek yararınıza olur. Ha eğer ben deneyimli kullanıcıyım derseniz geçin tabi sonra eski Windows sürümüne dönmeniz sıkıntı olmaz. Deneyimsiz kullanıcılar için memnun kalmadıkları takdirde 20, 30 lira civarı bir fiyata patlayabilir.