4GB ram'i ve 64-bit destekli işlemcisi olan bir dizüstüne sahibim. Ben Linux kullanıcısı olarak bazı sıkıntılar yüzünden Windows'a dönüş yapmak zorundayım. Elimde bir arkadaşımın bana verdiği Windows 7 Professional VL (32-bit) kopya CD'si mevcut. Yasal olmadan kullanmak durumundayım.
Biliyorum ki dizüstü bilgisayarıma Windows 7 (64-bit) sürümü yüklemem gerek ve internette mevcut bir sürü yasal olmayan paylaşımlar var. Orjinal almayı düşündüğüm için indirmek istemiyorum. Orjinal bir Windows 7 için para biriktiriyorum...
Durumu izah ettikten sonra sorum şu olacak;
* Dizüstü bilgisayarıma yükleyeceğim Windows 7 (32-bit) sistemden 64-bit sistemler gibi performans alabilir miyim?
* Ram kaybından başka bir kaybım olur mu? Örneğin 64-bit'e göre şu şu kaybın olur diyeceğiniz şeyler ne olabilir?
Windows 7 32-bit
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Teorik olarak 64 bit daha hızlı ve RAM'i sonuna kadar kullanabilmeni sağlayacaktır.
Ama pratikte 32 bit ile 64 bit arasında çok fark yok.Sadece RAM kullanımı kısıtlı.
Windows 7 Home Premium Kutulu (32/64 bit) sürümünü alırsın.64 bit kurarsın.
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Peki arkadaşlar, çok ama çok teşekkür ederim. Yardımcı olmanız çok güzel. Haftaya param tamamlamış olurum. OEM almayı düşünüyordum ama araştırıcına kutulu daha mantıklı geldi. Hem 32-bit hemde 64-bit aynı anda veriliyormuş. Çok güzel oldu bu... Teşekkürler...