merhaba arkdaşlar yaklaşık 4 saat önce win 7 home premium yükledim ve 4 gb ram dan tam olarak faydalanmak istiyordum ancak şöyle bir durum farkettim:
neden 4 gb ram i kullanamıyorum? ekran kartı paylaşıyor desem öyle ayarlanmadı nasıl bakıldığını da hatırlamıyorum yardımcı olabilir misiniz?
windows 7 64 bit 2.93 gb ram?
gerektiğinde 4 gb kullanılabilir mi yani?
alp bios ve donanımların en güncel sürümünü bul... ATI - INTEL - ASUS 64 bit için ayrı driverlari var bunların....... yani oyle biliorm..
bios güncel yükleyebileceğim sadece chipset var onu da yarın yükleyebilirim
sürücü ile alakasi yok arkadasin makine ekran kartina paylasim veriyor biosdan ayarliycak.
evet resource monitor ile bir donanımın rami kullandığını öğrendim eğer ben bu harddiskteki pagefile.sys dosyasının boyutunu10 gb gibi birşeye çıkarırsam işe yarar mı?
dün akşam 8 gb a çıkardım restart istedi yaptım ancak task manager da halen 3000 küsür mb yazıyordu ekran kartım 1 gb bu ekran kartının paylaşımını nasıl kaldırabilirim? BIOS tan bulamadım da
Yardım edebilecek kimse yok mu?
Ekran kartin yetersiz bir kartsa kapatmani tavsiye etmem arkadasim zaten 4 gb ram kullanamazsin onu gerektirecek programlar sadece is alaninda gecerli 30 tane agir program acsan gene 2 gb asamazsin.
Bence oldugu gibi birak illa yapicam dersen bios ayarlari ana karta göre degisir
yetersiz de sayılmaz aslında 1 gb ama bazı oyunlarda fazlası hiç de fena olmaz :D dokunmayayım o zaman herkese teşekkürler
ekran kartı büyük ihtimalle o yazmıyor zaten başka paylaşımlı donanım olmaz heralde