windows 7 64 bit kurulumda donuyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Kapalı Hesap (153334)
14-11-2009, 13:38   |  #26  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Yaptıgım testlerde Xp düşük sistemlerde güzel performans verirken windows 7 daha az performans veriyordu.Ayrıca işlemciyi xp düşük sistemlerde daha iyi kullanırken windows 7 daha az performanslı Kullanıyordu.Ekran kartında windows 7 nin üstünlü gözledim.Gelelim yüksek sistemlere yüksek sistemlerde çoklu işlemlerde windows 7 çoklu çekirdeklerde  önde götürüyor değerleri.Ses performansı xp ye göre daha iyi.Açılışda XP  Windows 7 kapanışta hızlı kapanıyordu.Oyunlara windows 7 baya katkı sağladıgı kesin özellikle dx 10 ve 11 ekran kartları ile işlemci yükünü azaltarak.Lion arkadaşa buyüzden katılıyordum.Diğer söyledikleri kunuyla uzaktan yakından alakalı değil.Arkadaşın yanıldıgı noktalardan biri burda microsoftun para kazanması değil Lion arkadaşın sistemi xp yi hak etmiyor olması, Çünkü onun hakkı windows 7, bunu oda anlıcak ileride.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (156074) ~ 14 Kasım 2009 14:14
OSMAN BAĞÇEVAN
14-11-2009, 17:14   |  #27  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: shappy  
bios güncel değil ama daha önce hiç bios güncellemedim nasıl yapabilirim ?
üsteki verdiğim linki inceleyin..baştan sona okuyun ki hem bilgi amaçlı olsun hemde sorumluluk kabul etmediğimizi öğrenin..
bios unuzu buradan indirebilirsiniz :

sonrada güncellemek size kalmış..

OSMAN BAĞÇEVAN
14-11-2009, 17:19   |  #28  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Yaptıgım testlerde Xp düşük sistemlerde güzel performans verirken windows 7 daha az performans veriyordu.Ayrıca işlemciyi xp düşük sistemlerde daha iyi kullanırken windows 7 daha az performanslı Kullanıyordu.Ekran kartında windows 7 nin üstünlü gözledim.Gelelim yüksek sistemlere yüksek sistemlerde çoklu işlemlerde windows 7 çoklu çekirdeklerde  önde götürüyor değerleri.Ses performansı xp ye göre daha iyi.Açılışda XP  Windows 7 kapanışta hızlı kapanıyordu.Oyunlara windows 7 baya katkı sağladıgı kesin özellikle dx 10 ve 11 ekran kartları ile işlemci yükünü azaltarak.Lion arkadaşa buyüzden katılıyordum.Diğer söyledikleri kunuyla uzaktan yakından alakalı değil.Arkadaşın yanıldıgı noktalardan biri burda microsoftun para kazanması değil Lion arkadaşın sistemi xp yi hak etmiyor olması, Çünkü onun hakkı windows 7, bunu oda anlıcak ileride.
p4 , 768mb ram, ati nin de en kötü kartlarından birisi..bu sistem de windows 7 nin gözle görünür şekilde performansının arttığını gördüm , kullanıcıda gördü ve kullanıyor..o sizin yaptığınız testte bi yanlışlık olmasın ? +

bunu yapınca ise korkmadan , 5-6 tane programı bir anda açabiliyorum..

shappy
16-11-2009, 13:44   |  #29  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

harddiski başka bi programda tarattım 1 bad sector buldu hdd regenerator ile beckup yaptım tekrar win7 dvd den denedim dil ekranından sonra kurulum başlıyor deyip donuyor :(

Kapalı Hesap (153334)
16-11-2009, 14:34   |  #30  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
p4 , 768mb ram, ati nin de en kötü kartlarından birisi..bu sistem de windows 7 nin gözle görünür şekilde performansının arttığını gördüm , kullanıcıda gördü ve kullanıyor..o sizin yaptığınız testte bi yanlışlık olmasın ? +
https://www.chip.com.tr/blog/osma ... i-dusurun_3883.html
bunu yapınca ise korkmadan , 5-6 tane programı bir anda açabiliyorum..
Düşük sistemlerde xp daha iyidir ram sorununa çözüm bulsan bile işlemci destegi yok.Yüksek ve yeni sistemlerde ise windows 7.Ve internet exp 7 ve 8 xp de daha iyi idi.Sayfa geç açıldıgı halde xp de fazla ram ve işlemci harcamazdı.Windows 7 ie8 de baya kötü tabi rami 4 gb olan için sorun yok.

shappy
16-11-2009, 15:52   |  #31  
OP Taze Üye
17 mesaj

usb den boot ettiğimde neden yükleme başlamadan reset atar ?

OSMAN BAĞÇEVAN
17-11-2009, 01:58   |  #32  
Denetmen
6,606 mesaj
harddiski başka bi programda tarattım 1bad sector buldu hdd regenerator ile beckup yaptım tekrar win7 dvd dendenedim dil ekranından sonra kurulum başlıyor deyip donuyor :(
bu sorun , dvd-rw yada hard disk den kaynaklanıyor...
Alıntı: DETROID_35  
Düşüksistemlerde xp daha iyidir ram sorununa çözüm bulsan bile işlemcidestegi yok.Yüksek ve yeni sistemlerde ise windows 7.Ve internet exp 7ve 8 xp de daha iyi idi.Sayfa geç açıldıgı halde xp de fazla ram veişlemci harcamazdı.Windows 7 ie8 de baya kötü tabi rami 4 gb olan içinsorun yok.
bilgisayarı sadece internette gezinmek için kullanan birisi için windows 7 daha iyi..tabiki mozilla kuruyorum , kimseye ie yi tavsiye etmem....
usb den boot ettiğimde neden yükleme başlamadan reset atar ?
hard disk , dvd-rw :)

Banned
17-11-2009, 02:56   |  #33  
Banlandı
85 mesaj

xp yükle sende.xp de bu tarz hatalar yoktu önceden şimdi de yok zaten.usb boot ederek yükle.

shappy
17-11-2009, 09:39   |  #34  
OP Taze Üye
17 mesaj

xp yi rahatlıkla cd den yükleyebiliyorum zaten hiç bir sıkıntı yok ama 64 bit win 7 yi denemek istiyorum o yüzden uğraşıyorum harddiski hdd regenerator le onardıktan sonra tarattım sorun yok diyor ama yüklemede yine donuyor aynı dvd yi kullanarak wmare de kurulum yapabiliyorken neden normalde yapamıyorum onu anlamadım :(

OSMAN BAĞÇEVAN
17-11-2009, 18:12   |  #35  
Denetmen
6,606 mesaj

bende bir bilgisayara , deamon tools la kurulum yaparken , dvd ile format atamıyordum..sizin sorununuz gibi donuyordu..Ben beklemeyip , git yeni cd/dvd-rw al sen , sonra ben gelirim format atarım demiştim ama kullanıcı yarım saat uğraşları sonucu format atmayı başarmıştı :)

shappy
08-12-2009, 13:39   |  #36  
OP Taze Üye
17 mesaj

çözüm önerisi sunabilecek kimse yokmu ? sıfır bi harddisk aldım onla da kurulum yapamadım ?? usb den kurmak istedim boot algılıyor fakat kurulum başlamadan reset atıyor

Recep Baltaş
10-12-2009, 09:41   |  #37  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Merhaba,

BIOS sürüm notu:

Fixed an issue that the system hangs  during Vista installation, when using a  Kentsfield CPU.

Vista yüklemesinde oluşan takılma giderildi diyor kısacası...Vista ve Windows 7 aynı yapıya sahip olduğuna göre...

Ayrıca yine:

Fixed AHCI function abnormality.

BIOS'unuzu bu sürüme güncelleyin. ANakartınızda çok sorun giderilmiş.

BIOS: m621e17.zip  
Bios Issue Date:2008/05/23
Mirror Site: ASIA Europe US 
BIOS ID:17

1. Fixed the Wake Up by WAKE# of PCIe function abnormality.
  2. Support FSB1333 CPU.
  3. Fixed CPU multiplier setup abnormality.
  4. Fixed AHCI function abnormality.
  5. Fixed 45nm CPU compatibility and support CPU half multiplier.
  6. Enhanced IEEE 1394 performance.
  7. Fixed CPU multiplier abnormality when S3 return.
  8. BIOS compiled date: 05/23/2008.
Sonuçtan beni haberdar edin.

shappy
10-12-2009, 09:44   |  #38  
OP Taze Üye
17 mesaj

teşekkür ederim bi deniycem daha önce hiç bios güncellemedim verdiğiniz güncel bios sürümünü indirdim sizin anlattığınız konuda 

-Clear CMOS (CLR CMOS) özelliğini güncelleme öncesinde aktif edin.

bu nasıl yapılıyor ?

Recep Baltaş
10-12-2009, 12:01   |  #39  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Yazılımı çalıştırdınız mı? Çalıştırın, orada bu seçeneği göreceksiniz. İşaretleyin, BIOS güncellenince PC açılmayacaktır. F1'e basıp BIOS'a girin Load Optimized veya performansce defaults deyin. Save & Exit deyin ve çıkın.

melihkizilay
24-01-2010, 02:08   |  #40  
Taze Üye
11 mesaj

Beenimde sorun aynı hala sorunu gideremedim kardeş :(