Öncelikle slm.
Bir pc aldım 1 ay oldu olmadı özellikleri:
windows 7 64 bit(i7 2600) 3.40 ghz 6gb ram 1 tb hdd
Atı 6750 ekran kartı(1 gb)
Pc yi aldığım ilk hafta çok ii performans sergiledi fakat
Ben bir oyun sever olduğumdan 6,7 tane en son çıkan oyunlardan yükledim ayrıca bi kaçda ek program
çok ii gidiyorduki birden açılışta yavaşlamaya başladı sonra bilgisayar yavaşladı
Bende bikaç program sildim regeditden sildiğim programların kalıntılarınıda sildim fakat hala yavaş
Pc'yi eski haline nası getirebilirim neden yavaşlamış olabilir yardım lütfen delirmek üzereyim.
Windows 7 64 bit yardım
Sistem yüzde 4 cpu yüzde 31 ram kullanıyor normalmi birde kaspersky yüklemiştim
ben baktım yuzde 4 gayet normal ram kullanımıda mıktara baglı artar wındows 7 ramın ne kadar coksa okdar cok alanı aktıf eder programları bellekde tutarkı daha hızlı calıstırabılsın sen ıstedınde.bende 4 gb ram var suan internet tarayıcım acık 1.6 sını kulllanıyor ordan pay bıç oda normaldır işlemcı kullanımımda
Aslında yüklediğim oyunlar(dirt 3,gta 4,crysis 2,cod blackops,prototype,pes,street fighter,asssassin creed 3 ) bunlar.Ağırlaşması normalmi.
Herhangi bir düşüş olmadı sadece açılırken hoş geldiniz ekranında normalden fazla bekliyor
Öncelikle slm.msconfig uzerinden acilis programlarini kapatir ve gereksiz hizmetleri de kaldirirsaniz acilista tekrar eski hizina kavusacaktir. bunlari denemeden format atmaniz oldukca gereksiz bir hareket olur. acilis disinda kaspersky ozellikle tarama yaptigi sirada cok yuklenir bilgisayara. bu da kasilmaya sebebiyet verebilir. ama benim dusuncem muhtelemen arka plandaki programlardan kaynaklidir.
Bir pc aldım 1 ay oldu olmadı özellikleri:
windows 7 64 bit(i7 2600) 3.40 ghz 6gb ram 1 tb hdd
Atı 6750 ekran kartı(1 gb)
Pc yi aldığım ilk hafta çok ii performans sergiledi fakat
Ben bir oyun sever olduğumdan 6,7 tane en son çıkan oyunlardan yükledim ayrıca bi kaçda ek program
çok ii gidiyorduki birden açılışta yavaşlamaya başladı sonra bilgisayar yavaşladı
Bende bikaç program sildim regeditden sildiğim programların kalıntılarınıda sildim fakat hala yavaş
Pc'yi eski haline nası getirebilirim neden yavaşlamış olabilir yardım lütfen delirmek üzereyim.
Arka plandaki programlar derken?
Arka plandaki programlar derken?advanced system care 4.0.1 kullan.kacak yoldan pro yap.sonra bakım yap o programla.ram ini falan temizle toolbox tan acılıştaki programları kapat.
--> burdan pro yaparsın artık.
(bide denetim masasına gir sağ usteki cubuga güç yaz.güç seceneklerinden yuksek performansa al ayarlarını.varsayılan güç dengelide oluyo win7 yi ilk kurunca
regediti kurcaladım demişsin, daha önce de başıma geldi. Regeditle bir şeyler yapmak sakat iş. ne yapsan düzelmez o. Format lazım.
Regediti kurcaladım derken sildiğim oyunun kalıntılarını temizledim ordan
Ne formatı bi durun kardeşim ya
Abisi sen ultimate defrag programını bul seç bi disk birleştirme yap
Sonra da ccleaneri indir normal temizlik ardından daha regedit taraması yap aynı programla bişeyi kalmaz
advanced system care 4.0.1
indir sonra bi şekilde pro yap ve daha sonra oradan turbo boost var oradan turbo boostu çalıştır yönergeleri izle bu sayede gereksiz tüm programlar başlangıçta açlmaz bunları sende seçebilirsin daha sonra derin tarama yap
derin taramadan sonra smart defrag 2 ile diskleri birleştir bunlarda linkleri
yalnız advanced system careyi pro yaparken interneti kapa
http://www.tamindir.com/program/12270/Advanced_SystemCare.htm
http://www.yeniforumuz.biz/showt ... -Pro-(yeni-versiyon) buda anahtarı
http://www.tamindir.com/program/19596/Smart_Defrag.htm
Kötü adam defragı indirdim birleştirme yapıyorum ccleaner zaten var bakalım işe yarıcakmı...
Kardeş program ingilizce yüksek performans için ayarları nası yapıcam defragda
defragla da olmuyo ama yine de dene.
Çok Hoş pc almışsın oyun performansı iyise açılışta yavaşlaması normal format atma bence ilk aydan OYUNDAKİ PERFORMANS NASIL??
çalıştır>msconfig>başlatma
buarada çalıştırmak istediğin programlar haricinde diğerlerini kapatabilrisin
Abisi sen ultimate defrag programını bul seç bi disk birleştirme yap1] Yada Tune Up 2011 tam bakım sağlar bilgisayarına biraz forumlarda okuyup araştırırsan ne işe yaradığını nasıl kullanıldığını bulabilirsin.
Sonra da ccleaneri indir normal temizlik ardından daha regedit taraması yap aynı programla bişeyi
2] Ardından da arkadaşında söylediği gibi şu programı ;3] Yada şu programı bulup kur bir yerden ;