Arkadaşlar iyi günler.
Windows 7 Ultimate 64 bit kullanıyorum. Daha 2 gün önce 2x2= 4GB HI-LEVEL yeni RAM aldım ve sırf XP 3GB'den yukarı RAM'i görmediği için windows 7 64 bite geçtim bu seferde windows 7 64 bit RAM'leri 4GB görüyor ama 3GB'sini kullanıyor Bunun nedeni nedir? Kaldı ki xp veya windows 7 32 bit olsa durumu anlayacağım çünki bu işletim sistemleri 3GB'nin üstü RAM'i görmüyor. Sırf 4GB RAM var diye 64 bite geçtim ki hepsini tam performansta kullanabileyim. XP'den ne farkı kaldı şimdi bunun.
RAM'leri memtest programı ile test ettim. Memory ve testing kısmında RAM'in 3GB'sini test ettiğini gördüm yani bu programda 4GB'lik RAM'i 3GB görüyor. Zira gene memory kısmında 4343 MB/s ibareside yer alıyor buda 4GB olduğunu mu gösteriyor onu anlamadım.
ve windows 7'nin kendi bellek testi ile test etim hiç bir sorun algılanmadı. Anakartım Asus p5b-vm ve ekran kartım paylaşımsız. Nvidia 9800GT kullanıyorum. Yani ekran kartının RAM'den yeme gibi bir durumda söz konusu olamaz. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir fikriniz varmı, sorun nedir?