Arkadaşlar iyi günler. Bu mavi ekran hataları beni artık bezdirdi. En son aldığım mavi ekran hatası HDD'den kaynaklı bir hataydı hata kodu 0x0000004'dü ve HDD'yi komple yavaş olarak biçimleyip tekrar win 7 64bit kurduğumda HDD'den kaynaklı mavi ekran hatası gitti ve tam rahata erdiğimi düşündüğüm anda bu seferde RAM'den kaynaklandığını düşündüğüm şu anki mavi ekran hatası geldi. RAM'leri garantiye göndermeden sizinde bilginizi almak istedim. 3gb oem RAM'im vardı ve hepsini 2x2 HI-LEVEL DDR2 800mhz soğutuculu daha 1 ay önce aldığım sıfır RAM'lerim ile değiştirdim. Anakartım Asus p5b-vm 4 RAM slotu var ve hepsi çalışıyor. Sıcaklık normal. 9800GT ekran kartı kullanıyorum. 5,6 yıldır XP'yi sorunsuz bir şekilde kullanıyordum ki win 7'ye geçtikten sonra ne hikmetse sanki HDD ile RAM'ler anlaşarak otomatikman bozuldu
mavi ekran verdikten sonra PC'yeniden başladığında aşşağıdaki hata kodunu ve dosyalarını gördüm;
ardından memtest programı ile RAM leri test edeyim dedim ve bi 2,3 saat teste tabi tuttuğumda 1 "Errors" gördüm!
RAM'leri tek tek memtest programına tabi tutmadım, ikiside takılı iken tarattım yani hangisi error verdi bilmiyorum ama 1 tane error olduğuna göre 2 sinde olamaz illaki biri sağlamdır zira ben memtest tarama sonucu ile birlikte garantiye ikisinide göndericem. XP'den widows 7 64bit ultimate'e geçtiğimden beri sistemi stabil kullanamadım. Bazen chrome'da gezinirken "Bellek written olamadı" hatası verip sitede o anki flash'larda hata veriyor buda beni sorunun iyice RAM'lerden kaynaklandığı kanısına itiyor zira herşey eksiksiz kurulu iken ve daha yeni format atmış iken bu hatayıda almamam lazım. Bu mavi ekranlar inanın bezdirdi beni ama sanırım şu RAM'leride değiştirirsem artık bu mavi ekranları görmeyeceğim. Sorunum sizcede RAM'den kaynaklı sanırım arkadaşlar doğrumudur?