Selamunaleyküm arkadaşlar. Windows 7 nin ultimate RTM 7600 Final x64 ünü yükledim. Herşey gayet güzel sorunsuz. Fakat eski işletim sistemim vista ultimate x64 ve daha da eskilerinde olduğu üzere aşırı düzen hastalığımın getirisi olan PC de klasör ve dosyaların yerleşim düzenini windows 7 de yapamıyorum. Yani windows 7 de klasörleri ada göre sırala tarihe göre sırala şuna göre grupla buna göre grupla olayını aşırı abartı şekilde geliştirmişler bir neredeyse annesinin kızlık soyadına göre sırala diye bir seçenek koymadıkları kalmış. Ancak gelin görün ki bu dosya ve klasörleri istediğimiz gibi düzemiyoruz. Bunun için ben windows 7 yi banlayıp asla kullanmayabilirim. Google emmide de araştırmalarımdan edindiğim tecrübelere göre bu sorunu yaşayan bir grup insan var. Ancak aynı oranda da buna bir çözüm bulabilen de yok. Yardımlarınızı beklerim sadece benim için değil bu sorunu yaşayan her arkadaş için bi yardım lütfen .. çıldırmak üzereyim .. :)
Windows 7 7600 Final Klasör, Dosya Yerleşim Sorunu
Sol üstte düzenle>yerleşim>"menü çubuğunu göster" yapıp,
Yeni gelen menüde Düzenle sekmesinde eski stil gruplama,düzenleme v.s. seçeneklerine ulaşılabilir.Yapmak isteyipte yapamadığınız nedir ?
https://www.chip.com.tr/forum/win ... sorunu_t126541.html
Maalesef bununla yetiniyoruz.Hatta yetinmekten fazlasını yapıyoruz:)
Düzenleme:
Demek istediği, örneğim 100 tane klasör olan bir yerde,görünümden ayrıntılar denildiği zaman, misal olarak rastgele bir klasöre basılı tutup ortalarda biryere taşınmıyor.Çünkü zaten windows -sıralama ölçütüne göre- olması gereken yere koyuyor.
https://www.chip.com.tr/forum/win ... sorunu_t126541.html
Maalesef bununla yetiniyoruz.Hatta yetinmekten fazlasını yapıyoruz:)Düzenleme:
Demek istediği, örneğim 100 tane klasör olan bir yerde,görünümden ayrıntılar denildiği zaman, misal olarak rastgele bir klasöre basılı tutup ortalarda biryere taşınmıyor.Çünkü zaten windows -sıralama ölçütüne göre- olması gereken yere koyuyor.
evet kardeşim aynene demek istediğim bu. ayrıca recep kardeş dediğin olayı çoktan denedim hatta şuan acaba ? diye bidaha baktım yok .. maalesef.. :( konuyu bilerek açtım ne kadar baskı o kadar sonuç :)Son Düzenleme: GigaByte ~ 14 Eylül 2009 04:53
Ben olayı yanlış anlamışım daha doğrusu bugüne kadar hiç klasörleri o şekilde mouse ile düzenlemediğim için fark etmemişim.ama şimdi yabancı kaynaklara baktım birazda kimse şikayetçi değil durumdan.İnşallah yam ile felan gelir veya biri tweak bulur (regdit değeri felan) ama dediğim gibi umut yok gibi..
Klasörlerin özelleştirilmesinde ve sıralamasında Windows 7'nin yeni “Kütüphane” özelliğini kullanabilirsiniz. Birebir XP veya başka işletim sistemi klasör düzenleme gibi olmayacak ama çok çok daha kullanışlı ve özelleştirilebilir.
Nasıl yapılır?
1.Görev çubuğundan windows gezgini ya da kitaplık adı verilen simgeyi simgeyi tıklatın.
2.Açılan pencerede boş bir yere sağ tıklayıp yeni/kitaplık seçeneğine tıklayın.
3.Yeni oluşturduğunuz kitaplığa isim verin. Örneğin benimkine “HIZLI ERİŞİM DOSYALARIM” adını verdim.
4.Şimdi yeni oluşturduğunuz kitaplığa sağ tıklayın ve özellikleri seçin.
5.Çıkan pencereden “yeni klasör ekle” ye basın.
5.Artık sabit diskinizin çeşitli yerlerinden istediğiniz klasörü, istediğiniz kadar klasörü ve istediğiniz sırada bu yeni kitaplığa ekleyebilirsiniz.
Resimini koyduğum pencerede klasörleri fare ile tıklayıp yukarı aşağı sürükleyerek yerlerini değiştirebilirsiniz. İstediğiniz sıraya getirebilirsiniz.
Ayrıca kitaplığınızın içine girdiğinizde istenilen klasörü üzerine çift tıklayarak daraltıp genişletebilirsiniz ve daraltabilirsiniz.
Yalnız dikkat: yeni kitaplık demek oluşturduğunuz klasörlerden birer çift oluşturmak değil. Yani diskinizde o klasörlerden ikişer tane olmayacak .Bir nevi klasör kısayolu gibi bir şey. Ancak o klasörü veya içeriğinizi silerseniz dosyanın veya klasörün aslınıda silmiş olursunuz.
Örnek aşağıdaki linke olarak A,B,C klasörlerinden oluşan bir kitaplık oluşturdum ve resmini koydum.
Verdiğim ekran alıntısında klasörlerin üzerinetıklayıp istediğin sıraya sürüklemeniz yeterli. Tamama basıp kitaplıktakiklasörü açtığında klasörlerin yerlerinin istediğiniz gibi değiştiğinigöreceksiniz.
Dosyaların sıralamasına gelince. Zaten Windows o kadar çok özelleştirilebilir guruplama ve sıralama seçeneği koyuyor ki aradığınızı çabucak bulamamanız neredeyse imkansız. Ya da en basitinden o dosyalar için istediğiniz bir klasöre o dosyaların kısayollarını koymak.
Nasıl yapılır? Örnek aşağıdaki linke olarak A,B,C klasörlerinden oluşan bir kitaplık oluşturdum ve resmini koydum. Verdiğim ekran alıntısında klasörlerin üzerinetıklayıp istediğin sıraya sürüklemeniz yeterli. Tamama basıp kitaplıktakiklasörü açtığında klasörlerin yerlerinin istediğiniz gibi değiştiğinigöreceksiniz.
1.Görev çubuğundan windows gezgini ya da kitaplık adı verilen simgeyi simgeyi tıklatın.
2.Açılan pencerede boş bir yere sağ tıklayıp yeni/kitaplık seçeneğine tıklayın.
3.Yeni oluşturduğunuz kitaplığa isim verin. Örneğin benimkine “HIZLI ERİŞİM DOSYALARIM” adını verdim.
4.Şimdi yeni oluşturduğunuz kitaplığa sağ tıklayın ve özellikleri seçin.
5.Çıkan pencereden “yeni klasör ekle” ye basın.
5.Artık sabit diskinizin çeşitli yerlerinden istediğiniz klasörü, istediğiniz kadar klasörü ve istediğiniz sırada bu yeni kitaplığa ekleyebilirsiniz.
Resimini koyduğum pencerede klasörleri fare ile tıklayıp yukarı aşağı sürükleyerek yerlerini değiştirebilirsiniz. İstediğiniz sıraya getirebilirsiniz.
Ayrıca kitaplığınızın içine girdiğinizde istenilen klasörü üzerine çift tıklayarak daraltıp genişletebilirsiniz ve daraltabilirsiniz.
Yalnız dikkat: yeni kitaplık demek oluşturduğunuz klasörlerden birer çift oluşturmak değil. Yani diskinizde o klasörlerden ikişer tane olmayacak .Bir nevi klasör kısayolu gibi bir şey. Ancak o klasörü veya içeriğinizi silerseniz dosyanın veya klasörün aslınıda silmiş olursunuz.
Dosyaların sıralamasına gelince. Zaten Windows o kadar çok özelleştirilebilir guruplama ve sıralama seçeneği koyuyor ki aradığınızı çabucak bulamamanız neredeyse imkansız. Ya da en basitinden o dosyalar için istediğiniz bir klasöre o dosyaların kısayollarını koymak.
Niye hortlatıyorsun konuyu?!
N'oldu problemin nedir? Hortlanmaması gerekiyorsa neden konu moderatörler tarafından kilitli değil?
İlk forum ziyaretim değil. Yani aşağı yukarı forumlarda ne yapılıp ne yapılamayacağı ile ilgili kurallardan haberim var. Yine de senin hatırın için okudum. Ama eski konuların "hortlat" ılmaması (senin tabirin) gerektiğini belirten bir kural göremedim. Ki konu çok eski de sayılmaz. İki ay olmuş açılalı.
İlla ki yanlışımız varsa da moderatör çevrim içi olunca gereğini yapar.
İlla ki yanlışımız varsa da moderatör çevrim içi olunca gereğini yapar.
Konu hortlatmak benim tabirim değil. Herkes kullanıyor.
İki ay az bir zaman mı?
Turuncular?
Doğru söz.
Ah ah!... "Hortlatma", "2 ay çok uzun", renkli yazılar... İlk defa gördüğüm şeyler.
Forum kurallarına göre iki üyenin arasında "konu dışı" sohbeti ya da tartışması yasak olduğu için bir daha burada "konu dışı" yazmayacağım.
Dedim ya; zaten bu forumun moderatörleri gereğini yaparlar. Güle güle...