Arkadaşlar selamlar öncelikle
sorumu biraz acayip o yüzden direk sorayım bence: windows 7 yüklü bir bilgisayar en fazla kaç saat açık bırakılmalı.biliyorsunuz torrent falan derken ark arkaya indirecek bir sürü şey birikebiliyor ve haliyle bilgisayarda açık kalmak zorunda oluyor.sizce en fazla kaç saat (veya gün?! ) açık kalmalı bir bilgisayar? gece açık bıraksam sabaha kadar açık kalsa bir sorun olur mu? önerileriniz ne olabilir... ayrıca belirteyim Mersinde yaşıyorum ve bu mevsimde hava sıcaklığını tahmin edebilirsiniz...aşırı sıcak oluyor.bir de yüzde 90 nemle birleşince sıcaklık iyice artıyor... ne dersiniz? ( PC de 2 GB RAM , dual core işlemci takılı )
şimdiden teşekkürler
Windows 7 açık kalma süresi ne olmalı?
Bilgisayarın her türlü açık kalabilir. Yalnız şu var bilgisayarının ekranı sürekli açık ve hep aynı ekran kalmasın. Bir tane Ekran koruyucu ayarla pc'ne.Uzun süre açık ve hep aynı kalırsa ekrandaki led ışınları uzun süre aynı noktaya çarpacağından ekranın zarar görebilir.Kolay gelsin.İyi günler...
Arada bi ısıları kontrol et ,kapat monitörü download etsin.
Benim bilgisayar bazen günlerce hiç kapanmadan hatta reset bile atmadan açık kaldığı oluyor. Ama düzenli temziliğini yapıyorum ay da 1 kez falan. ;)
Windows 7 acık kalma süresi değilde bilgisayar acık kalma süresi daha uygun olur.
Monitoru kapatın. Gereksiz donanımları cıkarın. Denetim masası> Güc ayarlarından kapanmamaya basın. Yoksa uyku modu vs. gecer.
Fan yoksa fan almanızı öneririm bilgisayara 1-2 tane. Cok ısınmasın.