windows 7 aktive ettım wista kapandı

HPQ-User
28-08-2009, 23:45   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

emre sormuş:
Arkadaşlar bilgisayarımda C de wista vardı, D ye bir hafta önce win7 rtm kurdum sonra onu aktıve ettım. 2-3 gun wistaya girmedim. Bu gun gırdıgımde 1 yıldır kullandıgım (orjınal cd den kurmuştum) açılırken yeni bir aktıvasyon sifresi istedi. Daha sonra dedim ama arka pilan falan siyah olmustu.

wistada fotaraflarım,filimlerim,oyunlarım,programlarım... hepsi orda. Aldığımdan ber hiç format atmadım.Şimdi de format atmadan bu sorunu nasıl çözebirim?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
2 gb ram
512+512 ekran kartı
360 gb sata

İnternet Tarayıcı: Opera/9.80 (Windows NT 6.0; U; en) Presto/2.2.15 Version/10.00

melen
28-08-2009, 23:59   |  #2  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Microsoft'tan Orijinal CD-KEY ile telefon üzerinden aktivasyon yapınız.

Süleyman.
29-08-2009, 00:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Windows 7 ile sistemi açıp C disk bölümündeki verilerinize ulaşabilirsiniz. Verilerinizi yedekleyin. Yeniden Vista'yı kurabilirsiniz. Tabi bundan sonra açılışta Windows 7 görünmeyecektir. "Easy BCD" programıyla başlangıç ayarını düzenleyebilir veya Windows 7 DVD'si ile sistemi onarabilirsiniz. Yeniden sorunsuz iki işletim sistemini de kullanabilirsiniz bundan sonra.

Banned
29-08-2009, 00:14   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1. si windows 7 deyken zaten vistanın olduğu diske ve içerisindeki bilgilere ulaşabilirsiniz. (ulaşamıyorsanız disk yönetiminden vistanın olduğu birimi sağ tıklayıp harf atayın)

2. si vistayı açtığınızda yine etkinleştirme seçeneği gelirse yeni anahtar satın al seçeneğini tıklayıp internet explorerin çalışmasını sağlayın, int. exp. adres çubuğuna C:\ yazıp git  seçeneği tıklayın bu şekilde c diskiniz açılacaktır. Windows klasörüne  girip explorer.exe yi çalıştırın  masaüstünüz açılıp bilgisayarınız kullanıma açılacaktır.

3. sü artık vistaya ulaştınız;

a.) varsa lisans anahtarınız bilgisayarım simgesini sağ tıklayıp özellikler seçeneği ve oradanda etkinleştirmeden şimdi etkinleştiri seçip lisans anahtarınızı girerek etkinleştirin.

b.) orjinal lisans anahtarınız yoksa nette binlerce crack var googleda aramanız yeterli. Bir tanesini indirip çalıştırın.

Bunun için format atmaya, yeniden vista kurmaya gerek olduğunu zannetmiyorum.

lebdatuw
29-08-2009, 22:15   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
66 mesaj

yadımlarınız cook ıcın tesekkurler...
oldu yapabıldım(pc den fazla anlamıyorum galba)