Bir yanda Microsoft'un Win 7'si, diğer yanda Apple'ın Snow Leopard'ı: İşletim sistemleri kapışıyor.
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... na-karsi_15514.html
Resimlerle: Mac OS Snow Leopard'ın yeni özellikleri
Windows 7 kutularının piyasaya çıkmasından bir ay önce Apple, yeni işletim sistemi Mac OS X 10.6'nın, yani diğer adıyla Snow Leopard'ın raflarda yerini almasını sağladı. Fakat Microsoft da işletim sistemi geliştirme sürecini bitirmiş durumda: MSDN ve Technet üzerinden veya ücretsiz Windows 7 Enterprise demosunu indirerek işletim sisteminin nihai sürümü hakkında fikir sahibi olmak mümkün. Apple her şeyden önce kaput altında çalışmalar yaptı, buna karşın Microsoft Windows 7'de Vista çekirdeğiyle beraber görünümü de yeniden elden geçirdi.
CHIP Online iki yeni sistemin de nelere kadir olduğunu inceledi. İşletim sistemleri öncelikle bilgisayar kullanıcısının ön hazırlık yapmadan internete girmesini sağlayacak güvenlik altyapısını sunmalı. Ayrıca rahat ve pratik kullanımı sayesinde PC'de çalışması süresini kısaltmalı ve hatalarla strese sebebiyet vermemeli. Aynı zamanda yeterince hızlı da olmalılar; zira kimsenin bilgisayarı beklemeye vakti ve keyfi yoktur. Biz ise kurulduğu gibi, ek programlara para vermeye gerek kalmadan hemen çalışmaya başlayabileceğimiz bir sistem istiyoruz. Karşılaştırma başlasın!
Tüm konu: Windows 7 Apple'ın Snow Leopard'ına karşı
İzleyin: Windows 7 reklamları hazır!
Resimlerle: Mac OS Snow Leopard'ın yeni özellikleri
- Arabirim: Efektler
- Hız: Kim ne kadar ilerledi?
- Güvenlik: Daha azı daha fazlasını sunmalı
- Ek özellikler: Ekstraların maliyeti var
- Sonuç: Birçok ufak sevinç
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Her 2 işletim sistemini de denediyseniz, sizce hangisi daha iyi?