Windows 7 Apple'ın Snow Leopard'ına karşı

CHIP Online
04-10-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bir yanda Microsoft'un Win 7'si, diğer yanda Apple'ın Snow Leopard'ı: İşletim sistemleri kapışıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... na-karsi_15514.html

Resimlerle: Mac OS Snow Leopard'ın yeni özellikleri

Windows 7 kutularının piyasaya çıkmasından bir ay önce Apple, yeni işletim sistemi Mac OS X 10.6'nın, yani diğer adıyla Snow Leopard'ın raflarda yerini almasını sağladı. Fakat Microsoft da işletim sistemi geliştirme sürecini bitirmiş durumda: MSDN ve Technet üzerinden veya ücretsiz Windows 7 Enterprise demosunu indirerek işletim sisteminin nihai sürümü hakkında fikir sahibi olmak mümkün. Apple her şeyden önce kaput altında çalışmalar yaptı, buna karşın Microsoft Windows 7'de Vista çekirdeğiyle beraber görünümü de yeniden elden geçirdi.

CHIP Online iki yeni sistemin de nelere kadir olduğunu inceledi. İşletim sistemleri öncelikle bilgisayar kullanıcısının ön hazırlık yapmadan internete girmesini sağlayacak güvenlik altyapısını sunmalı. Ayrıca rahat ve pratik kullanımı sayesinde PC'de çalışması süresini kısaltmalı ve hatalarla strese sebebiyet vermemeli. Aynı zamanda yeterince hızlı da olmalılar; zira kimsenin bilgisayarı beklemeye vakti ve keyfi yoktur. Biz ise kurulduğu gibi, ek programlara para vermeye gerek kalmadan hemen çalışmaya başlayabileceğimiz bir sistem istiyoruz. Karşılaştırma başlasın!

Tüm konu: Windows 7 Apple'ın Snow Leopard'ına karşı

İzleyin: Windows 7 reklamları hazır!

Resimlerle: Mac OS Snow Leopard'ın yeni özellikleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Her 2 işletim sistemini de denediyseniz, sizce hangisi daha iyi?

melen
04-10-2009, 16:22   |  #2  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Kesinlikle 7.

gokhan38
05-10-2009, 16:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
Alıntı: HP-Tubos Melen  
Kesinlikle 7.
ikisinide denedim mi ? arkadaşım bi acıkla bakalım neden 7 ? ; )

arcnist
13-10-2009, 19:57   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

ya o degilde artık chip dergisi mac os x snow leopard için bir egitim paketi hazırlayıp onumuzdeki aylarda chip dvd ile yayınlasa harika olur yani en kısa surede bekliyoruz burdan chip yetkililerine duyurulur.

bu arada ben yıllardır win kullanan biri olrak mac le bir kaç ay once tanıstım bu gercek ama bu benm sucum degl bizi microsofta mahkum edenlerin sucu neyse artık mac le tanıstım daha henuz pcme kurmadım hala araştırma yapıyorum ama parayı bulursam kesinlikle bir macbook pro alacagımdan emin olabilirsiniz ... :)

net24
13-10-2009, 21:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,233 mesaj

Ben Windows 7'yi denedim.Memnun kaldım.Ama Mac OS Snow Leopard'ı kullanmadığım için karşılaştırmak bence mantıksız.

ntflx
16-12-2009, 22:06   |  #6  
Taze Üye
5 mesaj

arkadaşlar konuya azıcık daha objektif bakacak olursak her iki işletim sisteminin çok iyi özelliklere sahip olduğunu görür ve anlarız.Bir PC ve Mac sahibiyim.PC'mi Windows 7 Ulitmate'e yükselttim.Şu ana kadar 2 kere format atmak zorunda kaldım.Mac (iMac) 'imi çok rahat kullanıyorum.Sadece alışmam biraz zaman aldı.Fakat alıştıktan sonra Windows bana pek cazip gelmemeye başladı.Herkese göre değişir fakat ben forumlarda ve Chip'te Windows 7'nin hep iyi taraflarının görüldüğü ve hep övüldüğünü görüyorum.Unutmayalım Windows 7'ye virüs girme olasılığı daha fazla ve hala işletim sisteminde error diye Windows özelliği var.Fakat Snow Leopard işletim sisteminde virüs ve error diye bir şey görmedim.Lakin Windows hayranları Mac bilgisayarlarını sevmeyip red etseler bile Boot Camp kullanarak Windows ve Mac i beraber kullanabiliyorsunuz.Bence paranızın değerini bilin ve Mac alıp hem Mac hem de Windows kullanın.