Bazı harici form ve bloglarda, windows 7 yüklendikten bir müddet sonra HDD lerinde Bad Sector oluştuğuna dair iddialar bulunmakta. Bu kullanıcılar konuyu tam açmasalarda scandisk yaptıktan sonra sorunlarının gittiğini ve bir müddet sonra tekrar bad sektor ortaya çıktını söylemiş. Tabi ki bu kullanıcıların büyük bir çoğu Windows 7 kullanmayın diyerek çığlık atmışlar ve LINUX'a geri dönmüşler:) Anket açmamın sebebi yukarıda bahsettiğim kullanıcılar bu sorunun çok yaygın olduğu ve herkesin başına gelmiş yada geleceğini savunmaları :)
Ben inanmadım ama sizlerin fikrini de almak isterim.
**Şimdi merak edilen husus windows 7 kullanmaya başladıktan sonra BAD SECTOR sorunu yaşadınız mı?**
Bad Sector sorununu yaşayanlar lütfen sistem bilgilerini aşağıda belirtsinler (HDD marka modeli de çok önemli)
(başlık tarafımca yeniden düzenlenmiştir)
Windows 7 , BadSector yapıyor mu?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Tabiki bad sector oluşmadı.
(Şuana kadar başıma hiç gelmedi hatırladığım kadarıyla bad sector, eskiden arada bir rutin tarama yapardım uzun zamandır onu dahi yapmıyorum, güzel çalışıyor sabit disk ;) )
Eğer bad sectore bir işletim sistemi sebep olacaksa :) bu en son Windows 7 olur fikrimce.
Çok gereksiz ve saçma bir karalama olmuş :)
Meyve veren ağaç taşlanır...
Meyve veren ağaç taşlanır da meyvesini yemek için ama tanımlamak içinbaşka birşey bulmalıyız:)
şuan Defraggler ile disk birleştirme yapmaktayım 15 dk civarı oldu bilgisayar ise sabah 10:00 civarından buyana aralıksız açık. Vistada arasıra sıcaklığıyla hissettiğim HDD windows 7 ile kendini unutturuyor, Biliyorsunuz ki cihazım dizüstü ve hergün yanımda taşıyorum bazende çantayla istemeden sağa sola çarpıyorum windows 7 yi ise 69xx sürümünden buyana kullanmaktayım :D
işte değerler
Hardware monitor ACPI
Temperature 0 48°C (118°F) [0xC8C] (TZ01)
Hardware monitor Intel Mobile Core 2 Duo P8600
Temperature 0 37°C (98°F) [0x3F] (Core #0)
Temperature 1 34°C (93°F) [0x42] (Core #1)
Hardware monitor NVIDIA GeForce 9600M GS
Temperature 0 50°C (122°F) (GPU Core)
Hardware monitor FUJITSU MJA2250BH G2
Temperature 0 34°C (93°F) [0x22] (Assembly)
iyide zaten geçenlerde chıpte win 7 nin hdd ile ilgili sorun yarattığına dair haber yokmuydu özellikle uyku modunda soranlara neden olduğu yazıyordu hatta ms bir güncelleme yayınladı bu sadece gözüken yüzü belki daha ciddi sorunlar yaratıyordur
bad sektör oluşmasının işletim sistemi ile ilgisi yok bi kere .. kel alaka
Benim icin gece gec oldu ;) fakat benim aklima söyle birsey kalmisti:Doğru söylüyorsun, birde ben şuna şahit oldum; chrome tarayıcı norton ile kullanıldığında her açılışta scandisk yapmaya çalışıyor. sebebi ise basit chrome ile indirilen küçük boyutlu dosyalar norton tarafından virüs için taranırken chrome un bir şekilde indirilen dosyayı kaydedilemediği bildirip scandisk önermesi ve her açılışta bunu tekrar etmesi. (nortonun forumlarında mevcut)
Windows 7 dogrudan (ek yazilim kullanmadan) S.M.A.R.T. verilerini "degerlendiren" bir isletim sistemidir. Belki bu nedenle "göze batiyor" ;)
Benim başıma gelmedi ama bir arkadaşımın arkadaşı :)) bu sorundan müzdarip olmuş. Cihazı bana getirdiler ve dert edindikleri sorun her açılışta scandisk yapmasıydı. Allem gullem ettik bakmadığımız yer kalmadı sonunda nerden estiyse nortonun form sitesine baktık bir kaç kişide bu dertten yakınmış ve sonucun chrome ve norton uyumsuzluğu olduğu söylenmiş ve olay açıklanmış. chrome u kaldırdık sorun düzeldi. şuan bende NIS 2010 ve chrome tarayıcı kullanıyorum bende böyle bir sorun oluşmadı. bir umutla virüs olma olasılığı bulunan birsürü dosya indirdim fakat nafile.