wındows 7 bırsey denemek ıcın yuklıyecegım fakat ?

_eFeKenTLi_
29-01-2010, 13:29   |  #1  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj

bırsey denemek ıcın wındows 7 yı yukleyecegım . fakat d surucusunde yedeklerım mevcut (fılm,muzık,program arsıvı,duvar kagıtları) sıstem c ye kurulu . format cekerken sadece c yı sılıp wındowsu tekrar kursam d surucusundekı arsıv ne olur merak edıyorum  .d surucusude sılınmez degılmı .

Halil Mollaoğlu
29-01-2010, 13:33   |  #2  
CHIP Online
373 mesaj

Hayır D: sürücüsü silinmez.

_eFeKenTLi_
29-01-2010, 13:36   |  #3  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

arkadasa bısı gosterecegım sırf ınat yuzunden yukluyorum . ınat ugruna arsıvı temızlemeyeyım daha once wındows 7 den xp ye gecerken suruculer karıstı zaten arsıvı zor zar kurtardım programa . 4 saat boyunca hdd yı tarayarak aynı seyı yasamak ıstemedıgımden once sorayım dedım
  :D

soulmy
29-01-2010, 13:42   |  #4  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,935 mesaj

Deneme amaçlı kuracaksan virtual pc aracalığıyla sanal olarak kurabilirsin.

özkan_oktay
29-01-2010, 14:43   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

evt virtual pc işini görür ama emin ol d sürücüsünü seçmessen win 7 yi yüklerken sıfırlanıcak olan c sürücüsü olacaktır ama benim tavsiyem virtual pc'yi yükle derim..

G00GLE
29-01-2010, 14:45   |  #6  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
747 mesaj

Her ihtimale karşı birime etiket ver. mesela Arşiv(D) şeklinde. format atarken etiketi de göreceğin için silme riskini azaltmış olsursun.

Ozan Can
29-01-2010, 14:54   |  #7  
Yıllanmış Üye
913 mesaj

belki deneyeceğiniz şeyi söylerseniz ben ve diğer arkadaşlarım yardımcı olabiliriz

_eFeKenTLi_
30-01-2010, 03:14   |  #8  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

tamam ben gorecegımı gordum . xp de ıken nette daha rahat gezınıyorum sayfalar yuklenırken kasmadan yuklenıyor . wındows 7 de ıse sayfa yuklenırken cookk azda olsa kasma oluyor . almıs oldugum yedek ıle xp yı yukledım yıne . suan yıne netın hızı ıyı . bunu denıyecektım . gordumkı xp nın gozunu seveyım .  ne olursa olsun xp ye devam .

OSMAN BAĞÇEVAN
30-01-2010, 03:55   |  #9  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: _eFeKenTLi_  
tamam ben gorecegımı gordum . xp de ıken nette daha rahat gezınıyorum sayfalar yuklenırken kasmadan yuklenıyor . wındows 7 de ıse sayfa yuklenırken cookk azda olsa kasma oluyor . almıs oldugum yedek ıle xp yı yukledım yıne . suan yıne netın hızı ıyı . bunu denıyecektım . gordumkı xp nın gozunu seveyım .  ne olursa olsun xp ye devam .
sisteminiz nedir ?
internet explorer  sürümleri iki işletim sistemlerinde de aynı mıydı ?
işletim sistemlerin güncelleştirmeler , sürücüleri doğru bir şekilde yüklümüdür ?
İşletim sistemleri tam olarak nedir (xp sp 2 , windows 7  ?)
özellikle xp kurulum cd si nereden elinize geçti , güncelleştirmelerini yaptınız mı ?
şeytan ayrıntıda gizlidir..
Windows 7 internet explorer'ini , google den kısa bir araştırmayla birkaç performans artışı sağlayacak bir çok yöntem bulabilirsiniz..İşe yarayan yöntemleri ise bir yere kaydedersiniz ve her formatta bu işlemi yaparsınız..Bir çok şey için aynı şey geçerli değilmidir ?
Bilgisayarın hızlı açılsın, internet explorer sekmelerinde kasma olmasın ,opera çok işlem tüketiyor azaltmak için ne yapmalıyız  v.s. v.s.
Hepsinin iyileşmesi için yöntemler oldukça fazla..

_eFeKenTLi_
30-01-2010, 05:33   |  #10  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

wındows ultımate 32 bıtlık kurdum . pc ozellıklerım profılımde yazıyor . wındows7 de tum guncellemelerı yaptım . en ıyı sekılde optımıze etmeye calıstım ve hatta acık olan onemlı portları bıle kapattım .herseyde ıyı ama xp dekı gıbı degıl . xpde daha hızlı calısıyor sankı tarayıcılar .

Recep Baltaş
30-01-2010, 10:50   |  #11  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Alıntı: _eFeKenTLi_  
Aynen XP'ye devam edin. TCP Half open limitli, dosya indirmede yavaş, eski dosyaları sıkıştır ile sistemi çöplüğe çeviren XP ile....:)

Bilgisayarınız çok yavaş olmalı ya da siz kurduktan sonra çöp yazılım çok kuruyorsunuz...

StyleALP
30-01-2010, 12:07   |  #12  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
1,601 mesaj

Bence de, sisteminiz Windows 7 'yi rahat ve stabil çalıştırıyorsa Windows 7 'de kalın. XP 'deyim ve bir an önce Windows 7 'ye geçeceğim. XP 'de kalmak bu dönemdeki teknolojiyle bence mantıksız. Güvenlik açısındanda yanlış.

* İyi ForumLaR...