Selam, Arkadaşlar;
Windows 7 kurduğumda, normalde c sürücünde olması gereken bootmgr dosyası ve boot klasörü başka bir bölümde oluyor. "Sistem Ayrıldı" diye kendi 100mb'lık bir birim açıyor ve bu dosyaları oraya atıyor. 100mb'lık bölümün sürücü harfide yok, kendimiz atama yapınca görebiliyoruz.
Sorum şu, bootu 100mb'lık kısımdan normal yeri olan c sürücüsüne nasıl alabiliriz. Her format atışımda aynı oluyor, yine 100mb'lık bölüm açıyor ve dosyaları oraya atıyor.
Yardımlarınız için teşekkürler..
Windows 7 Boot klasörü sorunu
Evet katılıyorum sizlere, daha güvenli. Ancak Acronis ya da Norton Ghost ile kalıp alınca, sorun oluyor, adı olmayan diske kendi bir isim veriyor, kalıpta bu sefer işe yaramıyor.
Birde arkadaşımda da Windows 7 var (aynısı) onda 100mb'lık kesim ayırmıyor direkt olarak c sürüsüne kuruyor. Sonuçta herkeste olması lazım, ama onda yok, ilginç bir durum.
eğer başka bir windows sürümü çalışırken kurulum başlatılmışsa veya var olan bölümlemeyle kurulum başlatılmışsa bu bölüm ayrılmayabiliyor. ayrıca siz imajı alırken windows 7 ile uyumlu bir programla alırsanız büyük ihtimalle bahsettiğiniz sorun ortadan kalkacaktır.
ben o 100mb'lık bir birimi sildim şu anda ayrılmamış bölüm olarak görünüyor ne gibi zararı olur zararı varsa nasıl eski haline döndüre bilirim
ben o 100mb'lık bir birimi sildim şu anda ayrılmamış bölüm olarak görünüyor ne gibi zararı olur zararı varsa nasıl eski haline döndüreBilgisayarınızı kapatırsanız tekrar açılmayacaktır. Windos 7 dvd si ile bilgisayarı onarma seçeneğine girip başlangıç onarma seçeneğinden belki sorunu çözebilirsiniz.
hayır açılıyor ama orası ayrılmamış bölüm olarak görünüyor napmam lazım eski haline getirmek için silme sebebim bilgisayarımda ayrı bir bölüm olarak görünüyordu H harfini atamıştı.
Bende de Vista Basic'i Acronis yedeğinden yüklediğimde çıktı bu. Bilgisayara girdiğimde ayrı bir sürücü harfi atanmış bir şekilde duruyor..
Başlat
Arama kutusuna " Bigisayar yönetimi" yaz ve enter
açılan sayfada "Depolama"
açılan sayfada "Disk Yönetimi"
Windowsun kurulu olduğu kısıma sağ tıklayınca "Birimi Genişlet" çıkıyorsa tıkla ve bildirimleri seçerek devam et.
Böylece 100 MB lık kısımı C: ye dahil etmiş olursun
Ama neden böyle bir şey yapma gereğini duydun anlamış değilim. Koca mühendisler düşünmüş yapmış hani benim hoşuma da gitti böyle bir bölüm olması. Hiç değilse göçme şansı azalıyor. Bu görmediğiniz 100 MB lık alan bence sizi memnun etmeli:)
beni memnun ederdi gerçektende bende yok, herşey olduğu gibi C'ye atılıyor aynı arkadaşındaki gibi. bugüne kadarda ilk sende duydum bunu, acaba sonradan başkalarının oynadığı bir kurulum mu indirdin yoksa hiç dokunulmamış orjinal bir kurulumdan mı yükledin? sebebini merak ediyorumda :)