windows 7 de açılma sorunu lütfen yardım edin ltf!

alpercaca
08-04-2011, 19:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Selam arkadaşlar,bende hp compaq dizüstü bilgisayar var. alalı 1 yıl kadar oldu. 2 gün önce aniden açılmamaya başladı.yani şöyle diyeyim.windows 7 yüklü.açılıyor,sonra pencereler çıkıyor.pencereler yanıp sönerken aniden mavi bi ekran çıkıyor ve yeniden başlatıyor. sonra yeniden başlarken msdos kipi gibi bi gösterge çıkıyor.dosyalar yükleniyor diyor.dolduğunda mavi ekran çıkıyor.mouse aktif bi şekilde çalışıyor.ama başka hiçbirşey yok.hiç bi tuş çalışmıyor.yani etkisiz.ne olur yardım edin.bir sürü dosyam var C:/ de. olmadı yanarım!

Kapalı Hesap (200174)
08-04-2011, 21:08   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

mavi ekrana düşüyor yeniden başlatıyor. Sistemi açıkça yazsan ve  yeniden açılınca windows beklenmeyen bir kapanmadan  kurtardı diye bir pencere açılır.Orda mavi ekrana düşme sebebi olarak hata kodu falan yazar yardımcı dosyalar var orayı görmem lazım yardım etmem için (sorunu açıklayan dosyalar) Utanmayazarsan yardımcı olurum kolay gelsin saygılar

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (211909) ~ 08 Nisan 2011 21:12
alpercaca
09-04-2011, 23:28   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

sana ekranda çıkan iletiyi aynen yazıyorum:

windows başlatılamadı. Yeni yapılan bir donanım vaya yazılım değişikliği bunun nedeni olabilir.

Windows dosyaları hasar gördüyse veya yanlış yapılandırıldıysa, Başlangıç Onarma sorunu tanılamanıza ve gidermenize yardımcı olabilir. Başlangıç sırasında güç kesildiyse, Windows'u Normal olarak Başlat'ı seçin.
(Seçiminizi vurgulamak için ok tuşlarınızı kullanın.)

Başlangıç Onarma'yı Başlat (Önerilen)
   Windows'u Normal olarak Başlat

Açıklama: Windows'un başlamatılmasını önleyen sorunları giderin

ENTER=Seç

vmesut
09-04-2011, 23:44   |  #4  
Yıllanmış Üye
264 mesaj

dosyalarını kurtarma cdsi kullanarak kurtarıp sistemi fabrika ayarlarına döndür bence

alpercaca
10-04-2011, 00:36   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

kurtarma cd si yapmamıştım.nasıl olacak yardım edin ne olursunuz.vardır bir çaresi.

OSMAN BAĞÇEVAN
10-04-2011, 00:47   |  #6  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Kurtarma dvd'sine gerek yok ;
https://www.chip.com.tr/blog/osma ... cenekleri_3886.html
Sorunu format attığınız dvd ile çözebilirsiniz tabi şanslıysanız

Hata kısa ve öz ;

Alıntı: alpercaca  
windows başlatılamadı. Yeni yapılan bir donanım vaya yazılım değişikliği bunun nedeni olabilir.
vmesut
10-04-2011, 02:43   |  #7  
Yıllanmış Üye
264 mesaj

kurtarma cd si derken yanlış anlattım galiba. Bilgisayarını linux live cd (veya farklı bir program) ile başlatıp sürücüdeki dosyalara erişebilirsin.