Windows 7 de başlat menü ayarları

seherlerde
01-02-2010, 01:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
203 mesaj

Selam sevgili arkadaşlar Win-7 ultimate de yeniyim 3.4 gün oldu kuralı  başlat menüsünde deyişiklik ayarı göremedim xp ve vistada var ama bunda bulamadım normali ve klassik klassiğini kullanmak istiyorum ama bir türlü bulamadım bilenden rica olunur saygılar

Deniz Selçok
01-02-2010, 01:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Klasik menü tamamen kaldırıldı. Unutun artık. Ayrıca neden istiyosun ki. Biraz kullan bak göreceksin verimliliği.

3.4 gün ne demek.

Kapalı Hesap (158332)
01-02-2010, 02:05   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj
Alıntı: Deniz Selçok  
Klasik menü tamamen kaldırıldı. Unutun artık. Ayrıca neden istiyosun ki. Biraz kullan bak göreceksin verimliliği.

3.4 gün ne demek.
Araştırma yapmadan kişilere bazı yorumlarda bulunmak pek doğru olmaz sanırım. Bu konulara dikkat ederek yorumlarımızı yapalım lütfen...

Arkadaşım öncelikle Windows 7'de bu özellik yok  fakat biz onu sonradan ekliyelim istersen.

Başlıyoruz...

Öncelikle şu adresteki proğramı indirin: http://rapidshare.com/files/278867190/csmenu_v0.9_installer.zip

Adımları Uygulayalım:

Programı rar dan çıkarın ve çalıştırın. çalıştırdıgınızda 2 adet kısayol dosyası oluştugunu göreceksiniz.
-CSMenu First Run
-Launch CSMenu

Bunlardan 1. olan CSmenu first run ı çalıştırın. uygulama tamamlandıktan sonra bu kısayolu silin ve pc nizi yeniden baslatın. pc yeniden başladıgında "launch CSMenu" kısayolunu başlat satırına, mevcut baslat menusunun yanına sürükleyin. oraya tutturduktan sonra işlemimiz bitiyor. tıkladıgınızda klasik menu karsınızda.

Umarım Yardımcı Olmuşumdur.

Saygılar...

Deniz Selçok
01-02-2010, 02:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Ben insanlara verimli çalışmak için öneride bulunurum. Windows 95 zamanından kalma bir başlat menüsünü kullandırtmaya çalışmam.

Ayrıca okursan yanlış yazılan herhangi bi bilgi yok. Ben kurulamaz demedim. Windows 7 de kaldırıldı dedim. Sizde bilgisayar konusunda yeteri kadar yenilikçi ve araştırmacı iseniz yeni başlat menüsünün ne kadar verimli kullanım sağladığını görmeliydiniz.

Kapalı Hesap (158332)
01-02-2010, 02:33   |  #5  
Kapalı Hesap
268 mesaj
Alıntı: Deniz Selçok  
Ben insanlara verimli çalışmak için öneride bulunurum. Windows 95 zamanından kalma bir başlat menüsünü kullandırtmaya çalışmam.

Ayrıca okursan yanlış yazılan herhangi bi bilgi yok. Ben kurulamaz demedim. Windows 7 de kaldırıldı dedim. Sizde bilgisayar konusunda yeteri kadar yenilikçi ve araştırmacı iseniz yeni başlat menüsünün ne kadar verimli kullanım sağladığını görmeliydiniz.
Konuyu açan kişi bizden klasik menü çubuğunu istemiş.

Renkler ve zavkler tartışılmaz

Tabi bende klasik başlatı kullanmıyorum.

Konuların çözümleri verimliliği kısıtlıyorsa bile seherlerde beyin bizden istediği bu ve ben bu istediğini karşıladığımı düşünüyorum.Sadece istediğini elde etmesini sağladım.

Saygılar...

OSMAN BAĞÇEVAN
01-02-2010, 03:03   |  #6  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: Diktatör  
Programı rar dan çıkarın ve çalıştırın. çalıştırdıgınızda 2 adet kısayol dosyası oluştugunu göreceksiniz.
-CSMenu First Run
-Launch CSMenu
Bunlardan 1. olan CSmenu first run ı çalıştırın. uygulama tamamlandıktan sonra bu kısayolu silin ve pc nizi yeniden baslatın. pc yeniden başladıgında "launch CSMenu" kısayolunu başlat satırına, mevcut baslat menusunun yanına sürükleyin. oraya tutturduktan sonra işlemimiz bitiyor. tıkladıgınızda klasik menu karsınızda.
ego tatmini(kendini iyi hissettirmek için yapılan eylemdir. ) için bunu yapabilirsiniz..
ama gerçekten bu explorer e birşeyler yapmak istiyorsanız :
windowsblinds ile windows 7 nin başlat menüsünü zenginleştirin..
Reshack ile kendi başlat menünüzü yapın ?
desktopx programı ile yep yeni başlat menüsü yaratın , istediğiniz gibi ...

yaptığınızda da paylaşırsanız sevinirim :)

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 01 Şubat 2010 03:04
_eFeKenTLi_
01-02-2010, 05:26   |  #7  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

gereksız amma tartısma olmus . ısın aslına bakılırsa wındows 7 dekı baslar menusu daha kullanıslı ve verımlı .ama kullandıgın zaman arasında fazla fark olmadıgını goreceksın sadece arama kısımı gelıstırılmıs vede gorsellık olarak degıstırılmıs .  ıllakı ben klasık ıstıyorum dersen en guzel cevabı OSMAN BAĞÇEVAN vermıs .

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 01 Şubat 2010 05:27
seherlerde
01-02-2010, 09:59   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum benim için kırmayın birbirinizi ben pc de yeni deyilim on yılın üzerindeyim yalnız klassik menünün özelliği yani benim beğendiğim yönü açtığım zaman karşımda çok yer gözükmemesi daha önemlisi onda istediğini silebiliyorsun bunda silinmiyor tabiki hertkese saygı duyuyorum zevklerle renkler tartışılmaz denirya doğrudur arkadaşım sormuş 3.4 nedir diye demek istediğim yani win-7 yükleyeli 3.4 gün oldu demiştim herkese saygılar teşekkür ediyorum

emre__
01-02-2010, 10:14   |  #9  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
1,519 mesaj

benim başlat menüsünü aradığım yok hızlı arama sağolsun yazıyorum neyi çalıştıracaksam hepsi önüme geliyor :D klasik menüde ara babam ara vista da alıştım bırakamıyorum...

Karub
01-02-2010, 12:16   |  #10  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Klasik görünüm zaten windows 7de mevcut.. Xp gibi olmasını istiyorsanız ilk önce temalara gidin altta klasik görünümü seçin sonrda başlat menüsü ayarlarından xp, vista gibi yapın tamamdır..

özkan_oktay
01-02-2010, 20:19   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

hayır yok klasik görünme geçiş yaptım ve başlat menüsü ayarlarında klasik başlat menüsü modu yok hemde biraz yenlikçi ve prtaik olun klasik başlat menüsünü ne yapacaksınz buda zevk mi yani..

seherlerde
01-02-2010, 21:28   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

Selam sevgili arkadaşlar bakıyorum bazı kişiler bazılarının zevkine yorumdan öte nerdeyse karar veriyor ben yinede hoş karşılıyorum bende onu hiçmi hiç sevmiyorum neyapmalıyız şimdi kavgamı edelim siz buna alışmamışınız her yiğidin bir yoğurt yıyişi vardır resime bakın ben biraz titizimdir ekrana baktığım zaman içim açılmalı başlat menüsünü karşımda geniş görmek istemiyorum onun için kılassiği seçtim devamlı kullandıklarımı diziyorum oraya bunda yine istediğini kaldırıyorsun onda olmuyor neyse herkese teşekkür ediyorum katkılarından dolayı (Diktatör)kardeşiminki tutmuyor tekrar kayıyor zaten ingilizce idi istemedim
(Osman Bağçevan) kardeşiminkini önce kullandım xp zamanında onun klassikle bir ilgisi yok sadece renkler var herneyse teşekkür ediyorum saygılar başkasından buldum http://sourceforge.net/projects/classicshell/
[]

Son Düzenleme: seherlerde ~ 01 Şubat 2010 21:34
OSMAN BAĞÇEVAN
01-02-2010, 22:07   |  #13  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Alıntı: seherlerde  
[]
ego tatmini dediğim tam anlamıyla buydu...

Alıntı: seherlerde  
(Osman Bağçevan) kardeşiminkini önce kullandım xp zamanında onun klassikle bir ilgisi yok sadece renkler
siz hangi programı kullandınızda ilgisi yok dediniz acaba ?
Cevap : 
kullanmadınız..kullandınız ama vakit harcamadınız , ne işe yaradıklarını bile bilmiyorsunuz..
o programlarla bir de benim yaptığım başlat menülerine bakın...

ve bu da şuanda kendi bilgisayarıma uyguladığım :

burada ki efektleri size resimle gösteremem..

Bir konu hakkında bilgi edinmeden , yorum yapmaktan sakının..Bir önceki yorumlarda cevap vardı ama görmediniz , belki de ciddiye almadınız..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 01 Şubat 2010 22:29