Yazacaklarımı iyi okuyup tekrar tekrar sorular sorarak olmadı yapamadım demezseniz çok memnun olurum. Anlatacağım olay hem xp hem vista hemde windows 7 de kullanılabilinir ancak en güzel kullanımı windows 7 de.
1.)Öncelikle linkten verdiğim dosyaı indirip rardan çıkartıp el altında olmayan bir klasöre taşıyın, örneğin Users.
2.)Dosyanın içerisindeki StandaloneStack.exe dosyasına sağ tıklayıp masaüstüne kısayol oluşturun.
3.) Masaüstünde oluşan kısayolu kesip yine el altında olmayan (yanlışlıkla silmeyeceğiniz) bir yere yapıştırın. Örneğin belgelerim içerisine.
4.) Kısyola sağ tıklayıp özellikler hedef seçeneğindeki adresin sonuna (örneğin adres C:\Users\irfan\Desktop\Stacks\StandaloneStack.exe şeklindeyse ) exe den sonra bir boşluk bırakıp kısayolu taşıdığınız adresi ekleyin. Örneğin ben C:\Users klasörüne taşıdım Hedef kısmı C:\Users\irfan\Desktop\Stacks\StandaloneStack.exe C:\Users şeklinde oldu.
5.) Hani ikonunu beğenmezseniz yine kısayola sağ tıklayıp seçeneklerden simge değiştir seçeneğinden simgesini değiştirebilirsiniz. Veya aynısından birkaçtane yapmak isterseniz farklı ikonlarda olması daha güzel olacaktır.
6.) Şimdi oluşturduğunuz kısayola çift tıklayın ve açılan menüden Folder kısmına gözekmesini istedğiniz klasör adresini girin. Örneğin C:\Program Files klasörüne ulaşmak için C:\Program Files adresini.
6.) Mode kısmına açılış stilini seçmelisiniz. Alttaki birinci resimdeki açılış şekli için grid, ikinci resimdeki açıış şekli için fan ve Ok ile işlemi kaydetmelisiniz.
7.) Artık kısayolumuzu sistemimiz xp veya vista ise hızlı başlat kısmına windows 7 ise araç çubuğumuza sürükleyip bırakarak (ekleyerek)işin keyfini çıkartabiliriz.
Ve sonuç
Artık bizimde çok daha işlevsel ve görsel araç çubuğumuz var