Arkadaşlar iyi günler.
HP Pavilion dv2700 model bir dizüstü var. İşletim sistemi olarak windows 7 kurulu. Ben bu laptopu XP'ye çevirmek istiyorum ama bir türlü başaramadım bu sorun daha önce gene windows 7 yüklü bi kaç laptopta başıma gelmişti şansa çözmüştüm ama bu laptopun içinden çıkamadım. Laptopun HDD'si sata, ben format atmaya çalıştığım XP CD'lerinin sata desteği olmadığını düşündüm ama aynı CD'lerle kendi sata HDD'me format atabiliyorum.
Yardımcı olması açısından birkaç ss ekliyorum;
Sistem bu
Burda PC'nin HDD'yi görmediğini görebilirsiniz
Burda gerekli boot ayarını yapıp Notebook HDD'yi en üste alıyorum ama zaten laptop HDD'yi görmüyor
Laptop gerekli boot ayarlarını yaptıktan sonra XP yükleme işlemine geçiyor gerekli önbelleği alıyor ama iş tam format atmaya gelince aşşağıdaki uyarıyı alıyorum
Bunun üzerine Laptopun HDD'sini çıkartıp başka bir PC'de içindeki windows 7 ile birlikte komple biçimlendirip öyle taktım ama sonuç gene aynı, düzelmedi.
Şu anda HDD bomboş biçimlenmiş durumda. Bios'dan laptop, HDD'yi görmüyor ama windows 7 kuruluydu ve HDD çalışıyordu halada çalışıyor onda sorun yok. Bu laptop neden böyle yapıyor? Neden windows 7'den XP'ye geçiş bu kadar meşakatli oluyor? Bu sorunu kesin gene windows 7 kaynaklı veriyor yoksa XP yüklü bir bilgisayara tekrar XP yüklemeye çalıştığında böyle bir hatayı hiç almadım. Acaba bios kısmında atladığım bir yermi var? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden minnettarım...