Merhaba arkadaşlar ,
:C yi :D olarak bölmek istiyorum . Disk yönetimi sayfasında :C ye tıklayınca biçimlendır açılmıyor bu nedenle bölemiyorum . Yardım edersenız çok sevınıcem
Merhaba arkadaşlar ,
:C yi :D olarak bölmek istiyorum . Disk yönetimi sayfasında :C ye tıklayınca biçimlendır açılmıyor bu nedenle bölemiyorum . Yardım edersenız çok sevınıcem
ben xp demıyorum wındows 7 dıyorum :)
Resmini koy arkadaşım bi zahmet
işletim sistemi yüklü olan bir sistem yüklü olduğu disk için biçimlendir seçeneğini aktif edermi sizce ??
C diskine sağ tıklayın birimi küçült e basın C diskini nekadar yapacaksanız seçin. ve yönergeleri izleyin. akabinde geri kalan kısım C nin hemen yanında gözükecektir onu istediğiniz gibi biçimlendirbilirsiniz.
iyi yakalamışsın ben okuduğumda "biçimlendir" kelimesini görmedim bile.Göz hızlı okurken boşlukları dolduruyor olması gerekenlerle :)işletim sistemi yüklü olan bir sistem yüklü olduğu disk için biçimlendir seçeneğini aktif edermi sizce ??C diskine sağ tıklayın birimi küçült e basın C diskini nekadar yapacaksanız seçin. ve yönergeleri izleyin. akabinde geri kalan kısım C nin hemen yanında gözükecektir onu istediğiniz gibi biçimlendirbilirsiniz.
Yanlız bir düzeltme yapayım yada yanlış anlaşılmanın önüne geçeyim C diskine birimi küçült dediğinizde orada atayacağınız rakam Mb olarak yeni oluşacak bölüntünün hacmi olacaktır.Örneğin oraya atıyorum 20 GB derseniz 20 GB lık yeni bir bölüntünüz olur