Merhaba arkadaşlar ,
:C yi :D olarak bölmek istiyorum . Disk yönetimi sayfasında :C ye tıklayınca biçimlendır açılmıyor bu nedenle bölemiyorum . Yardım edersenız çok sevınıcem
Merhaba arkadaşlar ,
:C yi :D olarak bölmek istiyorum . Disk yönetimi sayfasında :C ye tıklayınca biçimlendır açılmıyor bu nedenle bölemiyorum . Yardım edersenız çok sevınıcem
ben xp demıyorum wındows 7 dıyorum :)
Resmini koy arkadaşım bi zahmet
Merhaba arkadaşlar ,işletim sistemi yüklü olan bir sistem yüklü olduğu disk için biçimlendir seçeneğini aktif edermi sizce ??:C yi :D olarak bölmek istiyorum . Disk yönetimi sayfasında :C ye tıklayınca biçimlendır açılmıyor bu nedenle bölemiyorum . Yardım edersenız çok sevını
C diskine sağ tıklayın birimi küçült e basın C diskini nekadar yapacaksanız seçin. ve yönergeleri izleyin. akabinde geri kalan kısım C nin hemen yanında gözükecektir onu istediğiniz gibi biçimlendirbilirsiniz.
işletim sistemi yüklü olan bir sistem yüklü olduğu disk için biçimlendir seçeneğini aktif edermi sizce ??iyi yakalamışsın ben okuduğumda "biçimlendir" kelimesini görmedim bile.Göz hızlı okurken boşlukları dolduruyor olması gerekenlerle :)C diskine sağ tıklayın birimi küçült e basın C diskini nekadar yapacaksanız seçin. ve yönergeleri izleyin. akabinde geri kalan kısım C nin hemen yanında gözükecektir onu istediğiniz gibi biçimlendirbilirsiniz.
Yanlız bir düzeltme yapayım yada yanlış anlaşılmanın önüne geçeyim C diskine birimi küçült dediğinizde orada atayacağınız rakam Mb olarak yeni oluşacak bölüntünün hacmi olacaktır.Örneğin oraya atıyorum 20 GB derseniz 20 GB lık yeni bir bölüntünüz olur