daha önce windows 7 rc 32 bit kullanıyordum
format attım ( C sürücüsüne ) windows 7 rc 64 bit
şimdi ise D sürücüsündeki verilerin ( resim program film video ... ) birçoğuna erişemiyorum
değiştirme kopyalama taşıma açma... yaptığımda her defasında
DOSYAYA ERŞİM ENGELLENDİ YÖNETİCİ İZNİ ALMALISINIZ....vb uyarılar
biraz araştırdım ama bulamadım sanırım [Şifreleme Dosya Sistemi (EFS)] ile ilgili bir sorun var
tabi (sertifika şifre yedeği de formatta gitti
ne yapabilirim lütfen yardım EDİN
SELAMETLE
windows 7 dosya erişimi engellendi uyarısı yardım?
bilgisayarınızda yönetici hesabı alarak girmeyi dener misin ?
o olmazsa
yeni bir kullanıcı hesabı açıp öle girmeyi dener misiniz ?
Dosyalar yeşil renkte görünüyorsa efs ile şifrelenmiş demektir. Eğer sertifika yedeği almadı iseniz üzerine bir bardak soğuk su içiniz.
Şifrelenmemiş dosyaları açamıyorsanız bu durum ntfs güvenlik haklarını ile ilgilidir. Sizin durumunuzda format atılmadan önceki sistem sahiplik/okuma/yazma vs.. haklarına sahiptir. Yeni yüklediğiniz sistemde ise eski sisteme ait kullanııclar tanınmadığından dosyalara erişmenizde sorun çıkar.
Buradan devam edin ;
Sen önce D: sürücüsünün sahipliğini al. Ardından gerekli hakları tanımla. Verdiğim linkte hepsi adım adım anlatılmıştır. Çünkü henüz erişim uyarısı alıyorsunuz.
Efs konusunda dediğim gibi sertifika yoksa yapacak birşey de yok.
peki herhangi bir linux işletim sistemi kursam açamazmıyıEfs microsoft'a ait bir teknolojidir ve ntfs dosya sistemi ile bütünleşiktir. Şu an windows ile açamazken başka bir işletim sistemi ile mümkün değil.Dosyalarınızın şifreli olduğu kesin mi?
Son Düzenleme: Delio ~ 21 Ağustos 2009 15:29
Klasör Seçenekleri > Görünüm > Basit dosya paylaşımı kullan tikini kaldır.
Sonra giremediğin klasöre sağ tıkla > Özellikler > Güvenlik >Gelişmiş > Sahibi > burdan o anki oturum adını bir kez tıkla vehemen aşağısındaki "Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğinideğiştir" seçeneğini işarete ve tamam de o klasöre girersin.
W7'de de böyledir umarım.
Ya şu bilmeyenler allah aşkına yazmasın....!!!
Klasör Seçenekleri > Görünüm > Basit dosya paylaşımı kullan tikini kaldır.
Sonra giremediğin klasöre sağ tıkla > Özellikler > Güvenlik >Gelişmiş > Sahibi > burdan o anki oturum adını bir kez tıkla vehemen aşağısındaki "Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğinideğiştir" seçeneğini işarete ve tamam de o klasöre girersin.
W7'de de böyledir umarım.
Bunu yazan şahıs
"win 7 kullandın mı?"
Konu çözümü güvenlik seçeneklerinde.
güvenlik seçeneklerinden Kısıtlı kullanıcıyı silin ve everyone kullanıcısını ekleyin.
klasörler şifreli olsalarda açılacaktır.
https://www.chip.com.tr/forum/dos ... yardim_t232520.html
Konuyu inceleyin ne demek istediğimi anlarsınız.