Merhaba arkadaşlar. Windows 7 kullanıyorum bir sorunlar karşılaştım format atarken.
Bundan 1 ay önce falan bilgisayarıma format atmıştım 4 tane disk bölmüştüm (C:), (D:), (E:), (K:) diye herneyse. Böldükten sonra (E:) ile (K:) 'yı görmemişti. Ben de manuel olarak Bilgisayarım>SağTık>Yönet>DiskYönetimi'nden manuel olarak gördürmüştüm. Şimdi de tekrar format atmak istedim, format atarken disk bölümüne geldim fakat "Sil" butonu aktif değil. Yani diskleri silemiyorum. Ne yapmam gerekli yardımcı olabilecek birileri varsa çok minnettar kalırım. Çok teşekkürler şimdiden.
Resimde koyayım buyrun:
Windows 7 / Format atarken disk silme sorunu
Bende aynı sorunla karşılaştım istersen bunu programlarla uğraşarak yapabilirsin ama ben kesin çözüm olan şu yöntemi kullandım.taşınabilir harici diske diskinde bulunan bilgileri kopyala sonra disklerini sil c ve sistem ayrıldı hariç tabi.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
C'yi silmeliyim ben virüs girdi bilgisayara.
Hiçbir diski'de silemiyorum ayrıca. :S
sadece sil mi aktif olmuyo.yani genişlet felan aktif mi?
hard diskin üretici sitesinden yazılım indir(seagate seatools,wd disc wizard,samsung es tools) bir cd oluştur ve bilgisayarını bu cd ile boot et.hard diskini low level format(wipe disk) yap.Bunları yapamıyorsan hard diskini sağlam çalışan başka bir bilgisayara 2.disk olarak bağla sağlam diskteki windows u başlat bilgisayarım sağ tık ,yönet,depolama,disk yönetimi yerel gir ve disk bölümlerini sil(silmek istediğin diski sil) sağlam diskin bölümlerini silme sakın
bence c yi silip yeniden başlatman gerek.
Silebilmen için kurulumu masaüstünden değil bilgisayarı windows DVDsinden başlatarak başlatman lazım
arkadaşlar bende de benzer bir sorun var c diskini biçimlendirebiliyorum sadece sil seçeneği pasif, d ve e disklerine ise hiçbir şey yapamıyorum herşey pasif geliyor ne yapmam gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim