windows 7 Format CD-DVD önceliği sorunu

crea11111
10-04-2011, 18:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

arkadaşlar format atıyorum ama pc'yi yeniden başlatırken format CD'si açılmıyor. Bunun için BİOS'a girdim fakat BİOS'ta CD DVD önceliğii ayarlayamadım. İnternette geçen resimlerden çok farklı görüntüde bi BİOS' sistemim var. Yardımcı olabilecek var mı ?

HHAYALETT
10-04-2011, 18:19   |  #2  
Taze Üye
19 mesaj

Güzel kardeşim BİOS ta zaten CD veya DVD önceliği denen bir şey yok. O gösterim CD ve DVD ROM üzerinden başlatmak amacında öyle gösterimindedir. Sorununa gelirsek BOOT bölümü her çeşit biosta vardır. BOOT bölümünden 1. sine CD\DVD rom u al ve kaydet(F10). ama dıkkatlı ol basında USB yazmasın. diğerleri önemli deil. Bunu yaptıgın halde CD veya DVD ni görmüyorsa CD in veya DVD in bozuktur yeni format CD\DVD si temin et. Kolay gelsinn.

Son Düzenleme: HHAYALETT ~ 10 Nisan 2011 18:22
Yavuz Taşcı
10-04-2011, 19:02   |  #3  
Yavuz Taşcı avatarı
Yıllanmış Üye
531 mesaj

Merhaba;
Yukarıdaki mesajı yazan arkadaşımızın da dediği gibi, sisteminizi windows kurulum cd sinden boot etmek için bios'a girip "boot" menüsü içerisinde  1. seçenekte ki kısmı CDROM/DVDROM olacak şekilde değiştirdikten sonra, sisteminizi cd den boot edebilirsiniz. Eğer bu işlemler sonucunda hala aynı hatayı alıyorsanız başka bir windows kurulum cd ile sisteminizi boot etmeyi deneyin..
Kolay gelsin..