Herkese merhabalar. Masaustu bilgisayarda kurulu olan windows 7 cok yavas calisiyor ve bir kac virus hatasi veriyordu.Gecen aksam bilgisayari actim ve kendi icinde bulunan dell data safe bolumunden recovery disk olusturdum.Toplam 2 dvd oldu.daha sonra bilgisayari kapatip acilista F12 ile dvd surucuyu aktif hale getirip recovery islemine basladim.Burada Factory recovery secenegini sectim ter temiz hale donsun diye.her sey yolunda idi.Recovery islemi duzgun olarak hic bir hata vermeden tamamlanmisti.Fakat simdi bilgisayari acamiyorum.power dugmesine bastiktan sonra dell yazisi ve boot ekrani daha sonra windows basliyor diyen ekran gelir gelmez pc reset atiyor.ve bu her zaman boyle reset attiktan sonra repair bolumu veya windowsu normal baslat bolumu var.normal baslat secilince sonuc ayni ayni yerde restart.diger secenegi secince windows sorunu cozemedi tarzinda birseyler soyluyor ve sonu yine ayni oluyor.
Simdi burdaki sorun neden kaynaklaniyor olabilir?Aklima harddiskin bozulmus olabilecegi bile geldi artik cildirmak uzereyim.Elimde orjinal bir isletim sistemi olsa hic farketmez xp vista 98 sadece kurup gormek istiyorum acaba problem recovery disklerindemi diye.Bilgisayarin kasasinda urun anahtari var windowsun.Herhangi birisinin windows 7 diski ile windowsu kursam ama bu kasadaki lisans anahtarini girsem bir problem cikarmi yasal olarak?Birde bu virusler harddiskte kalici (formattan sonra duzelmeyen bad sector vs.) arizalar yaratirlarmi?Biliyorum biraz uzun oldu zaman ayirip sabir gosterip okuyup cevap yazan herkese sonsuz tesekkurler.