windows 7 format sorunu

sezen_81
30-11-2010, 15:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Herkese merhabalar. Masaustu bilgisayarda kurulu olan windows 7 cok yavas calisiyor ve bir kac virus hatasi veriyordu.Gecen aksam bilgisayari actim ve kendi icinde bulunan dell data safe bolumunden recovery disk olusturdum.Toplam 2 dvd oldu.daha sonra bilgisayari kapatip acilista F12 ile dvd surucuyu aktif hale getirip recovery islemine basladim.Burada Factory recovery secenegini sectim ter temiz hale donsun diye.her sey yolunda idi.Recovery islemi duzgun olarak hic bir hata vermeden tamamlanmisti.Fakat simdi bilgisayari acamiyorum.power dugmesine bastiktan sonra dell yazisi ve boot ekrani daha sonra windows basliyor diyen ekran gelir gelmez pc reset atiyor.ve bu her zaman boyle reset attiktan sonra repair bolumu veya windowsu normal baslat bolumu var.normal baslat secilince sonuc ayni ayni yerde restart.diger secenegi secince windows sorunu cozemedi tarzinda birseyler soyluyor ve sonu yine ayni oluyor.

Simdi burdaki sorun neden kaynaklaniyor olabilir?Aklima harddiskin bozulmus olabilecegi bile geldi artik cildirmak uzereyim.Elimde orjinal bir isletim sistemi olsa hic farketmez xp vista 98 sadece kurup gormek istiyorum acaba problem recovery disklerindemi diye.Bilgisayarin kasasinda urun anahtari var windowsun.Herhangi birisinin windows 7 diski ile windowsu kursam ama bu kasadaki lisans anahtarini girsem bir problem cikarmi yasal olarak?Birde bu virusler harddiskte kalici (formattan sonra duzelmeyen bad sector vs.) arizalar yaratirlarmi?Biliyorum biraz uzun oldu zaman ayirip sabir gosterip okuyup cevap yazan herkese sonsuz tesekkurler.

setra92
30-11-2010, 15:40   |  #2  
setra92 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
351 mesaj

bios tan boot olarak hdd ni seçtin mi?.belki boot cd de kalmış olabilir,cd olmayınca da reset atıp dururyotr garbim

dead man
30-11-2010, 15:47   |  #3  
dead man avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
1,340 mesaj

sen bu bilgisayarı sat bence işini görmez aynısı öğretmene geldi yeni bilgisayar aldı

kartal7
30-11-2010, 16:30   |  #4  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

oluştuduğun cd'de  cd sürücü  yazarken  hatalı yazmışsa  yada cd çizikse  kurulum tamamlanmadığın'dan bu hatayı almış olabilirsin.   kullandığın örnek window7 home premium 32 bit  ise  window7 home premium 32 bit  sürümü kurmalısın.   window7 home premium 64 bit ise hem 32 bit hemde 64 bit kurabilirsin.   cd'yi ise  pc'yi satın aldığın yer'den yedek kopya isteyebilirsin.

mancukya
30-11-2010, 19:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Sen o makinede Backup olayini daha ilk aldiginda nete baglamadan yapman gerekiyordu
Dell data self bölümü zaten o isi dvd olmadan yapmak icin bir nevi sigorta vazifesi yapiyor özellikle yeni bir makine alipta 2 dvdye yazdirmayi makinenin verdigi bilmem kac tane uyariya ragmen yapmiyanlar icin.
Ayrica sen dvd ile format atmaya kalktiginda o hard diskten ayrilmis ve backup yedekleme bölümünüde hata sonucu silebilirsin bastan hata yapmissin.
 Virus hatas varsa dogru dürüst bir anti ile bu isi halletmen yada bilgi sorman gerekiyordu her viruste format at diyen kisileri cok dinliyorsunuz.

mustafa2116
01-12-2010, 21:54   |  #6  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

windows başlangıç esnasında hata veriyorsa driver tanımlamam hatalarıda  resete neden olur temiz format at .
 anladığım kadarıyla sen back up yüklemesi yapmaya çalışmısın.

mcafee23 ayrılmıştır
01-12-2010, 22:01   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: setra92  
bios tan boot olarak hdd ni seçtin mi?.belki boot cd de kalmış olabilir,cd olmayınca da reset atıp dururyotr

böyle birşey hayatta olmaz
1-CD/DVD
2-HDD olsa bile sürücüde dc ya da dvd yoksa sıradakine geçer

bosluk
01-12-2010, 22:12   |  #8  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Alıntı: sezen_81  
Herhangi birisinin windows 7 diski ile windowsu kursam ama bu kasadaki lisans anahtarini girsem bir problem cikarmi yasal olarak?Birde bu virusler harddiskte kalici (formattan sonra duzelmeyen bad sector vs.) arizalar yaratirlarmi?Biliyorum biraz uzun oldu zaman ayirip sabir gosterip okuyup cevap yazan herkese sonsuz tesekkurler.
Kasadaki sürümlü bir Windows 7 olacaktır. Hadi olmadı diyelim (ki dediğim gibi, Starter/Home Premium hangisi kasanızda yazıyorsa onun herhangi bir cd'si ile kurulum yapabilirsiniz), cracklı bir Windows bile kurmanız hiçbir sorun teşkil etmez; zira zaten Windows 7'nin bahsi geçen sürümüne bilgisayarınızı alırken para vermiş durumdasınız, 50 kuruşluk kurulum cd'sinden tasarruf etmeye çalışan bilgisayar firmalarımızın problemi gerisi. Bu aşamayı çok kafaya takmanıza gerek yok.

Virüsler kötü sektör hataları veremezler çünkü bu hatalar donanımsaldır. Virüsler ancak yazılımsal hata çıkartabilirler size. Bu arada arkadaşlarımızın dedikleri de doğru. Kurtarma CD'sini virüslenmeden önce yapmanız gerekirdi. Şu an kurtarma sürücünüzdeki dosyalar da virüslenmiş durumdalar zaten.

Bu aşamada oldukça karıştırmışsınız gibi duruyor işleri. En sağlamı tüm sabit sürücü partisyonlarını sıfırlayıp, sil baştan ve virüssüz bir cd'den kurulum yapmanız olacak. Ve ek olarak dizüstleri dışında zaten bir geri yükleme alanı kullanmanıza çok da lüzum yok. O alanı da komple silip, ileride çok isterseniz kendiniz de tekrar oluşturabilirsiniz.

Kubde
04-12-2010, 12:42   |  #9  
Kubde avatarı
Üye
95 mesaj

sistemini temizbir sistem dvd siyle baştan yükle bence