windows 7 format ve biçimlendirme sorunu

FlexyBone
27-01-2012, 18:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

öncelikle merhaba arkadaşlar 
benim şöyle bi sıkıntım var 
ben xp yüklü olan bilgisayarıma direk pc açıkken usb üzerinden windows7 ultimate 32 bit sürümün kurdum.
fakat formattan sonra eski dosyalarımın kaldıgını farkettim. 
format sırasında da biçimlendirmeyi sormadıgı için yapamadım mecburen kurmus bulundum.
fakat daha sonra bi arkadasın önerisiyle ikinci formatı attım.
önce :c sürücüsüne atmıştım ama ikinci formatı :d sürücüsüne attım daha sonra :c sürücüsünü biçimlendiririm mantıgıyla fakat arkadasın önerisi dogru değilmiş sistem :d sürücüsünde yüklü olmasına rağmen :c sürücüsünü biçimlendiremedim.
bu sefer usb den format atmayı düşündüm ama sürekli pc açılısında windows boot manager karşıma cıkıyor usb yi boot etsem bile açamıyorum. bunu aynı şekilde eski xp sürümünün cd si ile de denedim fakat aynı şekilde windows boot manager cıkıyor.
güvenli modda da biçimlendirmeyi denedim fakat yine aynı şekilde biçimlendiremiyor.

yardım önerilerinizi bekliyorum şimdiden yardımcı olmak için çabalayan herkese teşekkürler.

duman_
27-01-2012, 18:23   |  #2  
Üye
98 mesaj

Bıos üzerinden önyükleme yapmanız gerekiyor.

FlexyBone
27-01-2012, 18:35   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

usb veya cd den formatta önyükleme diyorsanız ben onu yaptım fakat sürekli windows boot manager çıkıyor ve o kısmı atlıyor dostum.

Flapjack
27-01-2012, 18:43   |  #4  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj
Alıntı: FlexyBone  
usb veya cd den formatta önyükleme diyorsanız ben onu yaptım fakat sürekli windows boot manager çıkıyor ve o kısmı atlıyor dostum.
bende xp ye windows 7 formatı atayım dedim bendede windows boot manager
yazısı çıktı

FlexyBone
27-01-2012, 18:46   |  #5  
OP Taze Üye
8 mesaj
Alıntı: Flapjack  
bende xp ye windows 7 formatı atayım dedim bendede windows boot manager
yazısı çıktı
ben xp ye windows7 formatını pc açıkken yaptım bende böyle bir sorun gelmemişti

viking20
27-01-2012, 19:14   |  #6  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/win ... oblemi_t229350.html

fbli
27-01-2012, 19:35   |  #7  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Tahminimce yapman gereken sabit diskini tamamen biçimlendirmen. İstersen nasıl yapıldığını anlatayım. Biraz zahmetli ama işe yarıyor.

FlexyBone
27-01-2012, 19:42   |  #8  
OP Taze Üye
8 mesaj
Alıntı: fbli  
Tahminimce yapman gereken sabit diskini tamamen biçimlendirmen. İstersen nasıl yapıldığını anlatayım. Biraz zahmetli ama işe yarıyor.
anlatman faydalı olacaktır dostum şimdiden sağol :)

fbli
27-01-2012, 20:07   |  #9  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

Bilgisayarının USB veya Cd den önyükleme yapabilmesi gerekiyor. Bir Flash Belleğe ihtiyacın olacak. Ama içindekileri yedekle çünkü biçimlendirme işlemi yapılacak. Öncelikle aşağıdaki dosyaları indir.
http://www.pendrivelinux.com/uni ... ller-easy-as-1-2-3/

Universal USB Installer ı aç. İlk önce listeden GParted ı seç. Bir altta indirdiğin Gparted iso dosyasını seç. Step 3 te ise Flash Belleğinin harfini seç ve yandaki "Format" kutucuğunu işaretle.
Alttaki "Create" tuşuna bas ve işleme başla.
Bilgisayarını USB ile başlat.
Gelen ekranda Enter a bas. Önüne gelen sorulara ise uygun olanlarından: "Don't Touch Keymap", Dil seçme sorusuna "31" ve son aşamadakine ise direkt Enter a bas.

Ana ekrana ulaştıktan sonra GParted açılacak. Üstteki kutulardan Aygıt -> Create Partıtıon Table yi seç. Gelen uyarıyı onayla.

Karmaşık gelebilir ama başarıcağını umuyorum.

FlexyBone
27-01-2012, 20:46   |  #10  
OP Taze Üye
8 mesaj
Bilgisayarının USB veya Cd den önyükleme yapabilmesi gerekiyor. Bir Flash Belleğe ihtiyacın olacak. Ama içindekileri yedekle çünkü biçimlendirme işlemi yapılacak. Öncelikle aşağıdaki dosyaları indir.
http://sourceforge.net/projects/ ... parted-live-stable/
Universal USB Installer ı aç. İlk önce listeden GParted ı seç. Bir altta indirdiğin Gparted iso dosyasını seç. Step 3 te ise Flash Belleğinin harfini seç ve yandaki "Format" kutucuğunu işaretle.
Gelen ekranda Enter a bas. Önüne gelen sorulara ise uygun olanlarından: "Don't Touch Keymap", Dil seçme sorusuna "31" ve son aşamadakine ise direkt Enter a bas.

Ana ekrana ulaştıktan sonra GParted açılacak. Üstteki kutulardan Aygıt -> Create Partıtıon Table yi seç. Gelen uyarıyı onayla.

peki dostum bunu yaptıktan sonra hdd komple biçimlenecek mi ? 
bilgisayarın cd leri yok işlem yapacak kadar açılıyor mu ? 
yani ben tekrardan windows7 kuracagım mesela onu yapabilecekmiyim ?
bu sorularımıda cevaplarsan çok sevinirim :)

Son Düzenleme: FlexyBone ~ 27 Ocak 2012 20:48
viking20
27-01-2012, 20:47   |  #11  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
7,681 mesaj

Aslında çok kolay olan Win7 biçimlendirme\format olayı ancak bu kadar içinden çıkılmaz zor hale getirilebilir.

Alıntı: ''FlexyBone  
peki dostum bunu yaptıktan sonra hdd komple biçimlenecek mi ?
bilgisayarın cd leri yok
yani ben tekrardan windows7 kuracagım mesela onu yapabilecekmiyim ?
arkasından bu soruları yersin,hiç şaşmamak gerek.

Son Düzenleme: viking20 ~ 27 Ocak 2012 20:57
FlexyBone
27-01-2012, 20:53   |  #12  
OP Taze Üye
8 mesaj

çözüm önerin nedir viking20 
başka bi tavsiyen varmı dostum ?

mustafa2116
27-01-2012, 20:59   |  #13  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

tüm diski tamamıyla Biçimlendirin
 C d  MGr disk alanı birleşsin ve böylelikle  bu ayarları yapın MGR alanını formatlamadığınız müddetce içinize yaramaz.

viking20
27-01-2012, 20:59   |  #14  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
7,681 mesaj
Alıntı: FlexyBone  
çözüm önerin nedir viking20 
başka bi tavsiyen varmı dostum ?
-adın ne?
-berber Ahmet
-ne iş yaparsın?
-demin dedim ya
-----
http://windows.microsoft.com/tr- ... ng-disks-and-drives
http://nonpasaran-windows7.blogs ... ows-7-kurulumu.html
[Windows yüklemek ("Format" atmak olarak bilinir) çoğu zaman yeni kullanıcılar için korkutucu bir deneyim gibi görünür. Fakat Windows Vista'dan bu yana bu kurulum işlemi oldukça kolaylaşmış ve sıradan 3. parti programların kurulumundan farkı pek kalmamıştır. Bu makaleyi okuduktan sonra eminim ki sizde bunun ne kadar kolay olduğunu anlyacaksınız ve ilk Windows kurulumuzu kimseye muhtaç olmadan kendiniz yapabileceksiniz.](Alıntı)
Bu işlemler için neden proğrama gerek duyorsunuz  bu işlemleri sistem üzerinde gerçekleştirebilirsiniz.

başlat>çalıştır>compmgmt.msc > disk yönetimi üzerinden panelde bölme ve biçimlendirme yapabilisiniz veya başlat bilgisar ile açılan yine  biçimlendirme işlemi yapabilirsiniz.Ayrıca biçimlendirme işlemi sırasında dosya sistemini Fat32 ve NTFS olarak ayarlaya bilirsiniz.
Biçimlendirilmiş bir ntfs disk var ise dosya sistemini "convert M: /fs:ntfs veya ntfs:fs" komutu ile komut istemi panelinde değiştirebilirsiniz.Bu işlemden önce birim adını öğrenmek için "vol M" komutunu uygulamalısınız. (Alıntı)

Son Düzenleme: viking20 ~ 27 Ocak 2012 21:16
FlexyBone
27-01-2012, 21:05   |  #15  
OP Taze Üye
8 mesaj

dediğinide yaptım 
disk yönetiminden bölümü silmeye kalktım ama olmadı ordanda
en temizi format olur diye düşünüyorum ama usb yi boot ettikten sonra açılmıyor windows boot manager çıkıyor sonra direk pc acılmaya geçiyor

Son Düzenleme: FlexyBone ~ 27 Ocak 2012 21:21
mustafa2116
27-01-2012, 22:09   |  #16  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

Disk alanını tamamını biçimlendirmeniz için diskleri Siliniz. disk Alanları  mGR ile birleşecektir.

Disk Silmek için Biçimlendirme yapmayınız.
Disk Silmek Diskin biçiminide imha etmektir.
 İmha edilen diskler  MGR ile birleşir mgr alanı boşa çıkar bu kez mgr alanıda biçimlendirilebilir.

FlexyBone
27-01-2012, 22:24   |  #17  
OP Taze Üye
8 mesaj

ya tamam herşeyi bıraktım sıfırdan format çekerken bile bilgisayardan usb-hdd yi boot ettikten sonra pc yi acıyorum fakat windows boot manager karşıma cıkıyor sonra da normal acılıyor pc bu sorun var bide

serkanizm
27-01-2012, 22:32   |  #18  
serkanizm avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
130 mesaj

eski winowsunun dosyalarını formatlamadanda silebilirsin windows açıkken windows 7 yi yüklediysen eğer eski windowsunu  windows old diye bir klasöre tüm dosyaları ile birlikte pc toplayacaktır windows old dosyasını c sürücüsünden silmen yeterli olacaktır

viking20
27-01-2012, 22:36   |  #19  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
7,681 mesaj

Tükçe Çeviri: Çünkü uygulama eksik veya bozuk seçilen giriş yüklenemedi.
sanırım burda başlangıç dosyalarında bir sorun var işletim sistemini çalıştırak bir bir engel yada işletim sistemi bozuldu yada biosdan bilgiler silindi sen Windows 7 32 bit işletim sistemini takarak sistemi onarmayı dene açılış başlangıç onarımı .(Alıntı)

fbli
27-01-2012, 23:02   |  #20  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

Sistem açıkken sistem diskini biçimlendiremezsin. Yöntemimin karışık olduğunu söylemiştim. Aslında anlattığım uzun bir şey değil. Sadece USB Belleğine nasıl kurulum yapacağını gösterdim. Yani programın nasıl kurulacağını. Gerisi ise 2-3 cümle ve çok kolay. Uygularsan tek formatla her şey düzelir. Ayrıca bu öneriyi sistemin hiç açılmıyor diye verdim ama okuduğum kadarıyla açılıyormuş.
MBR kısmı karıştığı için en sağlıklı yöntem olarak diski tamamen biçimlendirmen gerek diye düşünüyorum.

Son Düzenleme: fbli ~ 27 Ocak 2012 23:04
mustafa2116
28-01-2012, 00:11   |  #21  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

saan bu alanı nasıl anlatabilirim ki ?? MGR alanı bott alanı değil diskin kendi!
Bu alan ile biçimlendirmenin bir alaksı yok.
Bu alan ayrık alan. Ayrılmış alan değil !!!

fbli
28-01-2012, 08:49   |  #22  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj
Alıntı: mustafa2116  
saan bu alanı nasıl anlatabilirim ki ?? MGR alanı bott alanı değil diskin kendi!
Bu alan ile biçimlendirmenin bir alaksı yok.
Bu alan ayrık alan. Ayrılmış alan değil !!!
Windows Boot Manager MBR kısmına yükleniyor. Arkadaş istediği kadar format atarsa atsın bu alandaki eski ve karışık bilgiler yüzünden Sabit Disk doğru düzgün çalışmaz. MBR biçimlendirilemez. Bu doğru. Ama silinip yeniden yazılabilir. Bu da tertemiz bir disk demek olur.
MBR hakkında detaylı bilgi ve sorununa çözüm için aşağıdaki siteye girebilirsin. 1 Çözüm kısmında sorunun çözümü var.