Windows 7 Formatta sorun.

alpagun
12-05-2010, 19:34   |  #1  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
492 mesaj

Windows 7 ultimate  format DVD sini optik okuyucuya koyup, bilgisayarı yeniden başlatınca, "Ön yükleme için bir tuşa basın" uyarısını görüp "Enter" tuşuna basıyorum.

İlk çıkan siyah ekran normalde 3-5 saniyede geçiyorken, şimdi yaklaşık 30-35 saniye sürüyor. "Starting Windows" yazısı sonrası mavi renkli Windows 7 ekranı çıkıyor. Fakat, Dil, klavye, bölge seçeneklerinin görünmesi için 5-7 dk. beklemem gerekiyor.

Halbuki daha önce bu aşamalar, 5-10 saniye de bitiyordu.

Sonraki format aşamaları normal zamanında gerçekleşiyor. Bu sorun ile "Windows 7 SP1" olduğu iddia edilen dosyayı yükledikten sonra karşılaştım. İllegâl olduğunu bile bile yükledim. Sonra format atmaya çalışınca bu sıkıntıyı yaşadım. Gerçi sözünü ettiğim dosyayı yükledikten sonra iki defa format attım. Ancak, format başlangıcında görülen anormal yavaşlık hâlen devam ediyor.

Sorun optik okuyucunun tozlanması ile alkalı olabilir mi ?
Tozlanma ihtimalini hesâba katarak, optik okuyucuyu nasıl temizleyebilirim ?

Ya da sorun başka bir sebepten kaynaklanabilir mi ?

DVD de sorun yok.
Çok farklı format DVD leri ile denedim.
Hepsinde aynı sorunla karşılaşıyorum.

özkan_oktay
12-05-2010, 19:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

O zaman pc'nde bir sorun var birşeyler pc'ni kasıyor acaba ekranla ilgili bir problemmi var yoksa başka bir donanım problemi mi ben bilemem ama win 7 yüklemesi ile ilgili bir problem yok.

mons
12-05-2010, 22:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
416 mesaj

Bunu çok fazla sorun olarak görmüyorum ben. Bendede daha önce bu süre çok fazla sürüyordu birkaç formattan sonra bekleme yapmamaya başladı. Tabiiki güvenmediğiniz dosyalarıda yüklemeyin formatı pek ilgilendirmez ama sp1 çıkınca ilk dakikalarda chip te görürsünüz zaten.

ADEM-KAYA
12-05-2010, 23:24   |  #4  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Sürücüleri tanıtıyor o aşamada.Uzun sürmesi normal.

Teagan
12-05-2010, 23:36   |  #5  
Yeni Üye
24 mesaj

Bilgisayarına komple bir format atıp fabrika ayarları standartına getirebilirsin. HDD komple sıfırlayıp çok temiz Windows 7 yüklemesi yapabilirsin. Bunu yapabilmen için önce burdan programı indir. http://hddguru.com/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/

Burda anlatımı var. http://www.zevkli.org/hdd-low-le ... en-son-t900985.html

mancukya
13-05-2010, 01:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

o makineyi Hiren yada herhangi bir Linux ile hard disklerin hepsini sifirla eger dedigin gibi bile bile olamyan sp1 yükledikten sonra bu olay ciktiysa meydana mbr icine drivers icinde rootkit cakmislar normal formatla o olayi cözemezsin

nonpasaran
13-05-2010, 11:46   |  #7  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

E arkadaşım yanlış anlama ama microsoft un bile haberi olmayan 7 sp1'i yüklerken (Birde bile bile demişsin) ne olmasını bekliyordun ki? Şaşkın

alpagun
13-05-2010, 13:29   |  #8  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
492 mesaj
Alıntı: nonpasaran  
E arkadaşım yanlış anlama ama microsoft un bile haberi olmayan 7 sp1'i yüklerken (Birde bile bile demişsin) ne olmasını bekliyordun ki? Şaşkın
Eleştirilere saygılıyım.
Fakat şu an da, çözüm önerilerine ihitiyaç var.

ScienceNET
13-05-2010, 16:34   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj

Optik okuyucuyla ile ilgili bir sorun gibi durmuyor. Ancak yine de optik sürücünün tam olarak IDE ve güç kablolarının bağlı olduğundan emin ol. Bazı arkadaşlar "normal" diyor. Nesi normal ya bunun? Microsoft inanılmaz yollar kat etti bu süreyi kısaltmak için.

Herhangi bir neden dolayı olabilir ama özellikle orijinal olmayan Windows 7 SP1 den sonra böyle bir sorunun ortaya çıkması, sistemde bazı değişikliklerin olduğunu gösterebilir. Özellikle bios ile ilgi sorunlar.

Bazı alternatif yollar var. Bazı arkadaşlar bu konulara değinmiş.

- Donanımların tam olarak çalıştığından emin oalısın. Herhangi bir donanımın yerinden kayması/çıkması, kablosonun gevşemesi/çıkması gibi sorunların olmadığından emin ol. Optik okuyucusunu test etmeyi unutma.
- Hard Diskine (bütün olarak) formatı çek. Ardından bölebilirsin.
- Sorun devam ediyorsa. bir arkadaşın dediği gibi, Linux'u yükle ardından tekrar format çekip Windows 7'i yükle. Emin olun bir çok sorunumu bu şekilde halletiğimi bilirim. Tabi sizde işe yararsa.
- Bios'a format at ya da güncelle. Bios'u fabrika ayarlarına döndür. Ya da varsa daha yenisiyle ya da benzer güncellemeyle biosu güncelle.

Kolay gelsin.

Son Düzenleme: ScienceNET ~ 14 Mayıs 2010 03:11
alpagun
13-05-2010, 19:33   |  #10  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
492 mesaj

İlgilenen ve cevap veren herkese teşekkür ederim.
HDD sıfırlayıcı programları kullanmayı bilmiyorum.
Bilmediğim için de cesâret edip denemedim.
Olayın Bios ile bağlantısını çözemedim.
Fakat evvelâ Linux yükleyip, tekrar Win 7 kurma fikirini deneyeceğim.
Saygılar.

Teagan
13-05-2010, 20:02   |  #11  
Yeni Üye
24 mesaj

alpagun HDD Level Format programı ile çok kolay format atıp HDD'ni sıfır ayara getirebilirsin.
1.HDD Level Format programını indir ve kur.
2.Kurulum bittikten sonra programı çalıştır. Çalıştırınca HDD sürücüsü listede görünür.
3.Low Level Format sekmesine tıklayıp sana formatlaman için onay sorar. Sende yes deyip formatı başlatıyorsun.
Format işlemi bitene kadar bekle, bittikten sonra bilgisayarı açtığında hiç birşey kalmayacak fabrika ayarına dönmüş olacak. Artık yeni ve tertemiz bir sistem yükleyebilirsin. Hem program inmesi ve kurması 2 dk sürmüyor. Seni korkutmasın bu işlemler. Hiç birşey olmaz emin ol.

alpagun
13-05-2010, 20:37   |  #12  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
492 mesaj
Alıntı: Teagan  
alpagun HDD Level Format programı ile çok kolay format atıp HDD'ni sıfır ayara getirebilirsin.
1.HDD Level Format programını indir ve kur.
2.Kurulum bittikten sonra programı çalıştır. Çalıştırınca HDD sürücüsü listede görünür.
3.Low Level Format sekmesine tıklayıp sana formatlaman için onay sorar. Sende yes deyip formatı başlatıyorsun.
Format işlemi bitene kadar bekle, bittikten sonra bilgisayarı açtığında hiç birşey kalmayacak fabrika ayarına dönmüş olacak. Artık yeni ve tertemiz bir sistem yükleyebilirsin. Hem program inmesi ve kurması 2 dk sürmüyor. Seni korkutmasın bu işlemler. Hiç birşey olmaz emin ol.
Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.
Bunu önerdiğine göre kullanmışsındır.
Bâzı sorularım olacak.

1- Ben sadece C sürücüsünü sıfırlamak istiyorum. Bu aracı kullanırsam tüm HDD mi formatlanacak ?
2- 500 GB harddisc formatlamak ne kadar sürer ?

Çünki araç çalışırken, işlem bitmeden müdâhele edildiğinde HDD tümüyle işe yaramaz hâle gelebilir.

Teagan
13-05-2010, 22:23   |  #13  
Yeni Üye
24 mesaj

Bu programla komple HDD'ye format atabiliyorsun. Sadece C'ye değilde komple HDD'ye format atman daha iyi olur. En azından tertemiz bir başlangıç yaparsın.

500 GB değilde doluluğuna bağlı. Yine ortalama 30 - 45 dk arası değişebilir. Ama değer yani...

ScienceNET
14-05-2010, 03:10   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj
Alıntı: alpagun  
İlgilenen ve cevap veren herkese teşekkür ederim.
HDD sıfırlayıcı programları kullanmayı bilmiyorum.
Bilmediğim için de cesâret edip denemedim.
Olayın Bios ile bağlantısını çözemedim.
Fakat evvelâ Linux yükleyip, tekrar Win 7 kurma fikirini deneyeceğim.
Saygılar.

Yüklemeye çalıştığın Windows 7 SP1, biosta bazı değişiklikler yapmış olabalilr diye düşünüyorum. Sadece bir fikir. Biostan kaynaklanan sorunlar sistemin performansını ciddi bir şekilde değiştirebilr. Bilenler bilir :D

Şu Linux hakkında, hatırlarım 2 yıl önce sisteme Windows Vista yüklemeye çalışmıştım. Bir çoğunuz bilir. Vista trajedisi. Sürekli problemler verirdi. SP1 siz Vista'dan bahsediyorum. Hard Diskim çöktü. Bütün bilgiler, dosyalar uçup gitti adeta. Vista'yı tekrar kurmaya çalışıyorum, olmuyordu. Donup kalıyordu. Giriş kısımları çok yavaş çalışıyordu. XP bile yükleyemedim. Aklıma Linux yüklemek geldi. Bütün sorunlar çözülmüş oldu. XP'yi yükledim ve kullanmaya devam ettim Vista SP1 çıkana kadar. Hatta, forumda bu konuda bir yeni topik açmıştım Vista SP1 hakkında.

Kolay gelsin.

Son Düzenleme: ScienceNET ~ 14 Mayıs 2010 14:44
alpagun
14-05-2010, 15:45   |  #15  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
492 mesaj

Dün akşam evvelâ LINUX kurdum. Hattâ, C ve D bölümlemesini iptâl edip tüm HDD yi sildim. Daha sonra yeniden Windows 7 ile formatlamaya çalıştım. Aynı yavaşlık devam etti. HDD de sorun olsa diğer programların kurulunmunun da ağırlaşması gerekmez mi ?

"Belgelerim" klasöründe veya Masaüstünde bulunan herhangi bir setup.exe dosyasını çalıştırdığımda, program sür'atle kuruluyor. Aynı setup.exe. dosyasını DVD içinden Optik okuyucu ile kurmaya çalıştığımda kurulum yavaşlıyor.

İlk aklıma geleni en son deneyeceğim.
Optik okuyucunun temzilenmesi işi.

Son Düzenleme: alpagun ~ 14 Mayıs 2010 16:00
mancukya
14-05-2010, 16:47   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Sen bu sorunu daha yeni söylüyorsun arkadasim Dvd okuyucular malesef en iyisi bile cabuk bozuluyor.
Umarim sorunun düsündügün gibi cikar bu arada yardim istemen ve edenlere Tesekkür etmen cok güzel bir davranis arkadasim ama malesef bunu yapan cok az kisi mevcut sitede

Son Düzenleme: mancukya ~ 14 Mayıs 2010 16:49
ihsan38
25-05-2010, 11:26   |  #17  
Taze Üye
8 mesaj

Arkadaşlar merhaba, benim sorunumda hemen hemen aynı,yeni bir PC kurdum, ( core i7 930 işlemci,
Gigabyte ud3 x58 anakart, gskil ripjaws triple 3x2 =6gb ram, 2x64 = 128 gb RAİD Corsair SSD disk, HIS 5770 ekran kartı ) pc ye format atıp windows xp yada windows 7 kurmak istediğimde cd den işlemi başlatıyorum, windows yükleniyor yazısı geçip işletim sistemi ve format seçenekleri menüsüne gelmesi nerdeyse 10-15 dk sürüyor, bu arada ne cd çalışıyor nede pc öylece bekliyor, sonraişletim sistemi menüsünden yüklemek istediğim işletim sistemini seçip ilerliyorum, yine hemen gelmesi gereken harddisk seçim ekranı 10-15 dk gecikmeli geliyor, o işlemide hallettikten sonra windows yüklemeye geçiyor, yükleme bitmeye yakın reset atıyor, dos ekkranında güvenli kip, önyükleme seçeneklerinin olduğu bölüm çıkıyor, ve yükleme bitmiyor, bunu 5-10 kere tekrar denedim hep aynı 1 aydır işletim sistemi kuramadım, harddiski başka pc ye taktığımda çok rahat windows 7 yi kurabiliyorum, harddisk sornsuz, ama sorunun neyde olduğunu anlamış değilim, acil yardımlarınızı bekliyorum, saygılar.....

ihsan38
27-05-2010, 18:42   |  #18  
Taze Üye
8 mesaj

Sorunlu bilgisayarımı eksenbilgisayara gönderdim, sonuç ne olursa burda yazarım belki 1 arkadaşın işine yarar...

ihsan38
01-06-2010, 15:45   |  #19  
Taze Üye
8 mesaj

harddisk arızalı çıktı sorun tam çözülmedi

ihsan38
05-06-2010, 14:16   |  #20  
Taze Üye
8 mesaj

Sorun çözülmedi çözülmeyecek

ihsan38
05-06-2010, 14:17   |  #21  
Taze Üye
8 mesaj

Sorunun çözümüne yardımcı arkadaşlar aranmaktadır....

ihsan38
12-06-2010, 09:19   |  #22  
Taze Üye
8 mesaj

Yokmu soruna el atacak üstat

ihsan38
15-06-2010, 14:04   |  #23  
Taze Üye
8 mesaj

ÜSTAT ARANIYOR

melen
17-06-2010, 11:01   |  #24  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Yeni konu açsanız daha hayırlı olacak gibi görünüyor...

ihsan38
22-06-2010, 16:42   |  #25  
Taze Üye
8 mesaj

yeni konuda açsam burdaki üstatlar başka yere taşınmışlar sanırım