Arkadaşlar windows 7 de arka planda çalışan gereksiz hizmetler nelerdir. Hangi servisleri kapatmalıyım.
Windows 7 Gereksiz Hizmetler..
gereksiz servis diye birşey yoktur sadece kullanmak istemediniz servisler olabilir
Genel olarak kullanılmayan servisler nelerdir ? XP için vardı ama 7 için henüz bulamadım..
mesela oyunları kullanmıyorsan onu kapat veya media playeri kapatabilirsin bunun gibi yazlımları. sistem için gerekli olanları zaten kapatamazsın
denetim masasına git programlar- programlar ve özellikleri-window özelliklerini aç kapat yolunu takip edeceksin
ben ondan bahsetmiyorum, services.msc de yer alan hizmetlerden bahsediyorum..
çoğu windows 7 için geçerli bi gözatın
https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... apatin_4389_10.html
çoğu windows 7 için geçerli bi gözatıntabi türkçeye çevirmeye zahmet etmemişler neyse linkte vistanın bütün servislerinin ayarları var 1-2 hafta içinde de windows 7 için olanını yayınlarım
https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... apatin_4389_10.html
https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... gurasyonu_3783.html
game booster sa işiniz windows görev yöneticisi de halleder onu...
benim anlamadığım nokta şu madem bu servisler bu kadar kullanılmıyor
o zaman niye çalışıyor veya niye yapılı
güzel soru.sizin klavyenizde bulunan ses açma tuşu,ileri geri tuşu,çoklu görev tuşları,(benim anladığım kadarıyla)bir arka plan hizmetidir.bunu durdurursanız bu tuşlar pasifleşir.performansta çok az (farkedilemeyecek kadar)bir yükselme olur. diğer programlarda bunun gibi. ;)
mesela ; uzaktan kayıt defterı ılk kurdugunda acık olur (durdur dedıkten sonra devre dısı bırak)
windows update bunu ben ıptal edıyorum . kullanmıs oldugum programlar olsun wındows olsun manuel bakıyorum update varmı yokmu dıye.
yazıcı bırıktırıcı (yazıcın yoksa)durdur dedıkten sonra devre dısı bırakıyorum .
ati hotkey poller (ati ekran kartı ıcın) devre dısı bırakıyorum .
daha aklıma gelmeyen bırkac tane daha var otomatık olarak calısan hızmetler .
aclıstada msn , IDM , realtek hd audio yonetıcısı ve dıger acılısta baslayan programları kapatıyorum bunlar gereksız ramı kullanan hızmetler .dedıgım gıbı daha aklıma gelmeyen servısler var arka planda calısan aklıma geldıkce yazarım . ama bunun ıcın googleden bır arastırma yapabılırsın .
gereksiz servis diye birşey yoktur sadece kullanmak istemediniz servislerGereksiz hizmetler diye bir şey vardır. Microsoft tarafından kullanıcıya dayatılmış, istenmeyen-istenmeyecek, bilgisayarın yavaş çalışmasına, çıkan zorluklardan ötürü kullanıcıya zaman kaybı çıkaran-çıkaracak durumlara sebebiyet veren her hizmet gereksizdir. Linux çekirdekli işletim düzenekleri açık kaynaklıdır ve her oynamayı yapabiliyorsunuz. Microsoft kapalı kaynaklı, dayatmacı (sömürgeci-yayılmacı) yazılımlar üreten bir şirkettir. Apple ve Google şirketlerinin yaptığının aynısıdır bu.Türkçe 'de 'servis' diye de bir kelime yoktur. servis sözcüğünün kelime anlamı da yoktur.
Microsoft bile yazılımında 'Hizmetler' diye yer vermiş, bazıları halen dili tahrif etmek te diretiyor.
Önemli olan dili tahrif edenlerden 'olmamaktır'.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (47420) ~ 14 Temmuz 2015 18:42