Windows 7 güvenli; peki ya Windows?

CHIP Online
13-11-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 7 en güvenli Windows olabilir; peki ama Windows ne kadar güvenli?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -windows_16386.html

Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!

Windows 7 kullanıcıları Microsoft'un ilginç bir sürpriziyle karşılaştı. Windows 7 çıktıktan sonra gelen ilk güvenlik güncellemeleri içerisinde Windows 7 için bir tane bile yoktu. Toplam 15 güvenlik güncellemesi Windows Vista ve XP içindi ama Windows 7'de yamaya gerek yoktu.

Microsoft Windows 7'yi piyasaya çıkarttığı zaman, şirketin çıkarttığı en güvenli işletim sistemi olduğunu söylemişti. Microsoft bu konu üzerinde 9 yıldır çalışıyor ve işletim sistemlerini daha güvenli hale getirmek istiyordu.

Bununla birlikte içinde bulunduğumuz dönemde online tehlikeler inanılmaz boyutlara tırmanmış durumda. Yıllardır geliştirilen ve SP3 seviyesine gelen Windows XP'de hala güvenlik açıkları var. Conficker solucanı geçen yıl yayılmaya başladı ve 7 milyon Windows PC'ye bulaştığı düşünülüyor. Microsoft gerekli güvenlik önlemlerini aldığında bile hackerlar Flash, QuickTime ve Java üzerinden saldırılarını sürdürüyor.

Tüm konu: Windows 7 güvenli; peki ya Windows?

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ne gibi güvenlik önlemleri alıyorsunuz?

Mustafa@PC
13-11-2009, 00:09   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Güncellemleri açık bir Windows (Windows 7) ve Internet Security programı kullanıyorum. Esasında iş kullanıcıda bityor tabi...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 13 Kasım 2009 00:11
OSMAN BAĞÇEVAN
13-11-2009, 00:18   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

kis
keyscrambler
port scanner
USB Disk Security

yetiyor :)

iş kullanıcı da tabi ki de..şifresi 123456 yapan birisinin bilgisayarında ki güvenlikten ne beklersin..Habire format  ve sorunlar ...başka birşey değil :)

canerkurt
13-11-2009, 08:35   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Merhaba Arkadaşlar,
Güvenli Windows, ve Windows işletim sistemlerinin virüslerden ve gözden kaçan açıklarından zarar görmemesi için geliştirilmiş bir yazılım yapıldığı konusunda bazı yazılar okudum ve konu ile ilgili yazılımcılardan bilgi alıp yaptıklarını inceledim.

Yazılımı geliştirenler "Conficker" zararlısını, türevlerini ve Windows daki açıklarıda dolaylı olarak kapattıklarını yazmışlar.

Chip Online da Güvenli Windows konusunu görüncede burada değinmek istedim. Windows işletim sistemlerini kendi ifadeleri ile "asla virüs giremeyecek hale getirdik" konusunu sizlerin de incelemesini isterim. 

Ayrıca bu konuyu Microsoft yöneticileri ilede paylaştıklarını ifade etmişler. Sunum dosyalarını ve virüs giremeyecek işletim sistemlerinin ispatı konusunda gönderdikleri örnekleride inceleme fırsatı bulabildim.
Bana kalırsa bu olay gerçek ise Windows da tarih yazılır. Konuyu irdeleyen linki sizlere aşağıda veriyorum.
Microsoft'un desteklediği ve Windows uzmanlarının paylaşımlarda bulundukları forumda bu konuya rastladım. Bu konu dahilinde incelenebilecek bir yazı olduğunu düşüdüğümden sizlere linki veriyorum. Saygılarımla.


uGuR.uK
13-11-2009, 12:44   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

windows update açık ve sadece win. ile gelen defender devrede o kadar, onun dışında Mustafa'nında dediği gibi iş kullanıcıda bitiyor. ben yıllar önce pc'ye başladığımdan beri antivirüs kullanmadım, hayatımda toplasan bir elin parmakları kadar virüs yememişimdir.