Windows 7 hala Windows 8'den hızlı büyüyor!

CHIP Online
15-12-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'u başlat menüsünü geri getirmeye iten şey, Windows 8 hakkındaki bu gerçekler olabilir mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -buyuyor_44227.html

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Windows 8'in çıktığı günden bu yana Microsoft'un beklediği hızda kabul görmediği bir gerçek. Eski Windows başkanı Steven Sinofsky'nin Windows 8'in ilk senesinde zorlanabileceği, ancak sonrasında tüketiciler tarafından tercih edileceği tahminleri de tam olarak gerçekleşmiş değil. Bunlar ise bir önceki işletim sistemi olan Windows 7'nin hala Windows 8'den daha popüler olduğu anlamına geliyor.


Statista'nın Net Applications'ı temel alarak oluşturduğu grafik, Microsoft'un geleceğe yönelik platform stratejisini yansıtan, en azından bunu amaçlayan Windows 8'in bilgisayarların sadece yüzde 9.3'ünde kullanıldığını gösteriyor. Ekim 2009'da çıkan Windows 7, çıkışının 12 ay sonrasında Windows 8'e göre 2 kat daha fazla kullanım oranı elde etmeyi başarmıştı.


Windows 7'nin yüzde 10 kullanım oranını aşması sadece birkaç ay sürmüştü ve işletim sistemi, ilk senesinin sonuna doğru yüzde 20'ye yaklaşmıştı. Windows 8 büyümesini sürdürse de, bu daha yavaş gerçekleşti. Yeni işletim sisteminin yüzde 5'lik kullanım oranı kazanması 6 aydan daha uzun zaman aldı.

Tüm Konu: Windows 7 hala Windows 8'den hızlı büyüyor!

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Kaynak: www.chip.com.tr