İyi akşamlar..
Elimde iki tane format cdsi var.Bunların hangisini yüklemeliyim?(Neden?)
Windows 7 Hangisi?
ultimate çünkü eski yazılımlarda çalıştıra bilmek için yazılım uyumluluğu yapan özeliğinde dolayı.
İlk önce sistemin 32 bitmi 64 bitmi ?
64 bit basic olsada hiç tavsiye etmem beş para etmez 32 olsun ultimate olsun :D
Sizdeki işlemcinin 3600'lüsünü kullanıyorum şu anda masaüstümde ve 7'den ben pek verim alamayıp tekrar XP'ye dönmüştüm. Çok gerekli değilse şu an için 7'ye geçmenizin pek de bir anlamı yok gibi. Zira donanım olarak tam ortada yer alan bir bilgisayarınız var. 7'den çok da büyük keyif alacağınızı düşünmüyorum mevcut donanımlar ile şu anda.
Tabi illaki seçim yapılacaksa, zaten boşuna tartışılıyor forumlarda da. 7'nin en iyi sürümü 64 bitlik Ultimate.
O kısım şöyle aslında. Her türlü üstün olan, aynı XP Professional'de olduğu gibi 7'de de 64 bitlik Ultimate. Zaten artık çok eski işlemciler dışında (sanmıyorum hala sadece 32 bit desteği olan işlemci kullananların bulunduğunu, varsa bile zaten 7 yüklemeleri çok zor) teoride hepimizin bilgisayarında 64 bit destekli işlemciler var. O yüzden eğer elimizde mecburi bir yasal cd yoksa, yüklenecek yegane 7 sürümü Ultimate 64 bitliktir. Zaten 64 bitlik sisteme sadece 32 bitte çalışabilen programlar da yüklenebildiği için pratikte 32 bit kullanmanın hiçbir anlamı kalmadığını söyleyebiliriz.
Tabi bu durum sizinki (benim masaüstün de aynı şekilde şu an kullandığım) gibi arada kalan donanımlarda değişiyor. Şöyle bakıyorum ben işletim sistemi yenileme olayına. Diyelim XP yüklü sizde (ya da linux olur 98 olur mac olur). Yükleyeceğiniz Windows 7 (ya da herhangi bir sistem) mevcut donanımınızla şimdikinden daha hızlı mı çalışacak yoksa yavaşlatacak mı sizi şeklinde. Eğer mevcut donanımın tüm özelliklerini kullanmanıza, hem de daha hızlı şekilde kullanmanıza izin verecekse yüklememeniz zaten hata. Ancak, yeni kuracağınız sistem eskisinden çok daha ağır işleyecekse, illa logoda yenisi gözüksün mantığıyla bilgisayarı kendi ellerimizle yavaşlamaya mahkum etmek ne derece mantıklıdır; yani ;)
masaüstü ise ultimate laptop ise home %100 ultimate diyorum masaüstüne
Windows 7 Ultimate x86 daha iyi diğer seçenekten. :) Sistem özelliklerine bakılırsa (RAM konusu meçhul) Windows 7 Ultimate x86'yi seç. En azından 2 GB RAM kullan derim. :)
aga ew kullanıcısısan win7 64bit home prenium kur.. hem ew hem iş kullanıosan ultimate