Merhabalar,
Öncelikle sunu belirtmeliyimki cabuk gelecek birkaç iyi cevaba ivedilikle muhtacım.
1-1.5 ay önce asus n61jq-jx091v modeli laptop aldım.Okulumdaki çizimler icin ve az biraz da oyun oynamak için kullanıyordum.Ancak dün ne olduysa oldu,firefox'u kullanıtken üst üste 2-3 kere uzun sürelerle makina takıldı ağırlaştı.Ben de ilk önce "noluyor yahu" diyerek mouseun yanlarındaki boşkulara parmaklarımla 1-2 kere sert vurdum sinir harbiyle(VURMAZ OLAYDIM).Sonra kapatma düğmesine uzun basarak bilgisayarı kapattım.Ardından tekrar açtığımda windows'un gelmediğini görünce paniğe kapıldım.Sonra mantıklı olarak düşündüğümde windowsun çöktüğüne kanaat getirdim çünkü kendini otomatik-man boot ekranına aktarıyor.CD ve ya DVD koyun diyor.Ben de can havliyle bios a girdim baktım gi hdd 640 gb lık ve tamam 640 gblık gözüküyor. DVD okuyucu - ram de oyle işlemci de.Herşey tamam gözüküyor.Sonra dedim ki format atayım ben de, ancak bana verdikleri bir windows DVDsi yoktu ben de asılı win7 home premium olan bilgisayara win7 ultimate yüklemeye calıştım.Başlangıçtaki "ayarlarınız yükleniyor.." bölümü yaklaşık 25 - 30 dk sürdü bu beni çok korkuttu,daha önce hiç win7 kurmamıştım ama xpyi bir çok kere kurmuştum.Hiç bu kadar beklediğimi hatırlamıyorum.Ardından bekledikten sonra yükleme bölümü geldi fakat bu sefer de HDD gözükmüyordu.Sorun fotoğraftakilerin aynısı (memo42 adlı arkadaşın https://www.chip.com.tr/forum/gonder.html?method=Reply&TOPIC_ID=146674&FORUM_ID=107 deki konusundan alıntıdır.)
Ne yapmalıyım bilmiyorum.Daha yepyeni,ailemi de zorlayarak aldırttım bozulması bir facia olur :(...Ancak birkaç sorum var
1- Acaba harddisk yanmış olablilirmi, ya da bir kısmı kullanılamaz; ama o zaman da biosta eksik gözükmezmiydi?
2- Aslı win7 home premium olan bilgisayara win7 ultimate yüklemeye calıştığımızdan dolayı bir uyuşmazlık olabilirmi?
3- Garantiye götüreceğim bilgisayarı,ancak kullanıcı hatası ya da Allah korusun bilgisayar tamir edilemez demelerinden çok korkuyorum.Sizce de götürmelimiyim garantiye?
4- WinXp yüklesem sorunu aşabilrimiyim?
Not: İleri düzeyde kullanıcı değilim.Buna göre cevaplayabilirseniz çok memnun olurum