WD 2.5" 500 GB HARİCİ HARDDİSK KULLANIYORUM İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS 7 HARDDİSKİ BİLGİSAYARA TAKIP KULLANIYORUM ÇIKARMADAN ÖNCE GÜVENLİ DONANIM KALDIRMADA AYGITI ÇIKARA TIKLIYORUM AYGITI GÜVENLE KALDIRABİLİRSİNİZ YAZISI ÇIKYOR ANCAK HDD HALA ÇALIŞIYOR AYNI ŞEY FLASH BELLEK HARİCİ KART OKUYUCU TAKINCADA OLUYOR TAKILI AYGIT DURMUYOR XP KULLANIRKEN ÇIKAR DEDİĞİMDE AYGITLAR DURUYORDU WİN 7 DE ÇIKAR DEDİKTEN SONRA AYGIT TAKILI GÖRÜNMÜYOR ANCAK HALA ÇALIŞIYOR ÇALIŞIRKEN ÇIKARINCADA HDD ZARAR GÖRÜYOR HDDMİ KULLANAMIYORUM CVPLARINIZI BEKLİYORUM LÜTFEN.
Windows 7 Harici Disk Çıkarma Sorunu ( Acil ! )
normalde win 7 lerin tamamında o özellik o şekilde çalışıyor yani aygıttan tamamen elektriği kesmiyor bendede samsung s2 portable var donanımı kaldır dedikten sonra çekiyorum artık yeni çıkan hddlerde elektrik kesilince okuma yazma kafasını disk üzerinden çeker bekleme noktasına alır normalde hdd zarar görmez bu durumdan bilgisayarı kapatırkende aynı şekilde çalışır yani kapanacağı zaman elektriği keser ;)
benim harddiskte o özellik yok galiba donanımı kaldıra tıklayıp sonra kablosunu çıkarttığımda tık diye ses geliyor yazma kafası diskin üzeine oturuyor olabilir bu da çok kötü olur bilgisayarı kapatırkende aynı şey oluyor tık diye ses geliyor hddden tam emin değilim hdd zarar görüyormu görmüyormu onun için kullanamıyorum neden durmuyor acaba hdd bilenlerden cvp bekliyorum aynı şekilde flash bellek ve harici kart okuyucularda da oluyor bilenlerden cvp bekliyorum ???
bilen yokmu bu aletler neden durmuyor???
Hala çözemedim sorunu bilen yokmu koskoca forumda şu sorunun çözümünü ???
Sorunu cözmeye gerek yok zate donanimi kaldirmana gerek tiklamanada gerek yok sadece cikar o eskiden tasarlanmis bir seyde ben direk cikartilinca bozulan hard disk yada flash kart görmedim
flash belleklere bişey olmazda hddyi direk çıkarınca tık diye ses geliyor xp de hdd duruyor öyle çıkarıyordum 7 de hdd dönerken çıkarıyoz nası emin olcam zarar görmediğine ?
arkadaşlar sorunun tekçözümü şudur:
önce bilgisayardan donanımı güvenli kaldıra tıklarsınız,ardından disk bilgisayara bağlıyken,işiniz bitince normal bir şekilde bilgisayarı kapatırsınız ,böylece windows 7 taşınabilir diski de diğer sisteme bağlı ana diskler gibi kapatacaktır böylece motor duracak diski usb den rahatlıkla çıkarabilirsiniz kolay gelsin.başka sorusu olan varsa özel mesaj da atabilir