Windows 7 Hata Sonucu CPU Artımı

Gamesso
12-12-2011, 17:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Arkadaşlar hemen konuya geç
iyim mesela bi programı yüklemek için başlatıyorsun windows çalışmayı durdurdu diyor tamam diyosun fakat sonrasında bi bakıyosun ki CPU kullanımı %90'a fırlıyor ve inmiyor virüs değil çünkü tek bi programda olmuyor herangi bişeyi açarken hata verdiği anda CPU kullanımı artıyor neler artıyor derseniz reader_sl'yi (onu işlemden sonlandırsan başka bişey artıyor) hatırlıyorum şuanda ve sistemi o işlemden önceye geri yükleyince düzeliyor varmı bunun bi çaresi bunun yüzünden Win 7'den bıktım şimdiden teşekkürler                                                                                         

Sistem Özellikleri:
Windows 7 Ultimate 32 Bit
Asus M5A78L-MLX

AMD Athlon II X2 260
2GB Kingston Ram
Zotac GTS 450 AMP

Deniz Selçok
12-12-2011, 18:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Sistem tepsisinde (saatin yanında) çalışan uygulamaların isimlerini yazarmısınız?

Gamesso
12-12-2011, 22:27   |  #3  
OP Taze Üye
15 mesaj

Daemon Tools
Airties Network Asistan
Snagıt
Advansed SystemCare
Asus Aİ Charger
Realtek HD Audio Yönetici
Nvidia Paneli

bosluk
12-12-2011, 22:33   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

ahahahahha :D Yani :P Kusura bakmayın ama onlar ne öyle :)

Daemon, Airties, Snagit, Advanced, Asus ve realtek'i kaldırın ordan. Ama öyle düz değil, başlangıçta çalışmalarını kapatın. Sonra Windows servislerine girip ordan da gereksiz (tahminimce gereksiz açık, başta sistem yedeklemesi olmak üzere 30 tane servis vardır) hepsini devredışı ya da elle olarak ayarlayın. Ardından güç ayarlarını açıp yüksek performans ve gelişmişe tıklayıp uyku yazan her yeri kapalı hale getirin.

Tamamını doğru yapabilirseniz bilgisayarınızın hızı şimdinin en az 3 katı fazla olacaktır. Gerekli döküman, resim, vs..'yi google ya da forumdan aratabilirsiniz.

UYARI : Saat simgenizde, ağ ve ses simgesi dahil 5'in üzerinde simge varsa bilgisayarınızı gereksiz yere yavaş kullanıyorsunuz demektir.

Son Düzenleme: bosluk ~ 12 Aralık 2011 22:36
Deniz Selçok
12-12-2011, 23:27   |  #5  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

"UYARI : Saat simgenizde, ağ ve ses simgesi dahil 5'in üzerinde simge varsa bilgisayarınızı gereksiz yere yavaş kullanıyorsunuz demektir."
Yahu biraz az uydur be kardeşim. bir forumda moderatör olmazsa sonucu bu olur tabi.

bosluk
12-12-2011, 23:38   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Evet. 10 seneye yakın en büyüklerden bir program sitesi yöneticisi ol, üstüne sayısız dergide sayısız makale yetiştir ve yazar tavsiye et, bunların birkaçı Chip ve diğer dergilerde de yazar ve yönetici olsun, kullanılan çoğu virüs yazılımı ve programın çevirmen kısmında en başta senin adın bulunsun, sonra da az uydur densin :)

Saat simgesinde olması gerekenler : Ses simgesi, ağ simgesi, ekran kartı simgesi, belki bir koruma programı, en fazla da bir indirme aracısı

Kaç etti? Ben 5 saydım. Siz üzerini sayıyorsanız hd 3400 ve 3200 ile Windows 7 64 bit kullanıp bilgisayarımı çok hızlı ve efektif kullanıyorum demeye devam edenlerdensinizdir diyip, iyi günler dilerim ;)

Deniz Selçok
12-12-2011, 23:45   |  #7  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Anca iyi günler dilersin. Komiksin yani :D Ne denir ki sana.

bosluk
12-12-2011, 23:50   |  #8  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Abi denir, "Siz" olarak konuşulur. 32 yaşındaki biri 26 yaşındaki birinin ne askerlik arkadaşı, ne de kapı komşusudur. Yazılarıma bakarsanız ASLA senli benli konuştuğumu görmezsiniz. Birbirimize saygı duymayacaksak yazı yazmamızın amacı ne?

Bu sıralar hepimizde bir gerilim var gerçi. Bende de mevcut, gördüğüm kadarıyla sizde de epeyce var. O yüzden tartışmayalım kanımca, sorunu yazan arkadaşımıza bir takım yanıtlar verildi. Çözebilirse geri bildirim yapar, çözemezse ya da yazılanları uygulamazsa zaten tartışmaların ya da uğraşlarımızın hiçbir önemi de olmaz diye düşünüyorum. Selamlar...

Deniz Selçok
12-12-2011, 23:58   |  #9  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Abi diyen yok mu sana :D

dabbe1
13-12-2011, 11:01   |  #10  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

Advansed SystemCare
asıl suçlu... realtek hd audio bence olmazsa olmaz... kullanmıyorsa kaldırabilir ( başlangıç listesinden ) ccleanr ile yapsın...

Gamesso
13-12-2011, 20:27   |  #11  
OP Taze Üye
15 mesaj

ben sorunumu anlatamadım mesela bi program indirdin kurcaksın Win 7 ile uyumsuz ona 2 kere tıkladın ya pc bi işlem yapmıyor fakat bakıyorsun ki CPU kullanımı %90-100 lere fırlıyor ve inmiyor benim sorunum budur bunun bi çözümü varmı yoksa win 7 böylemidir

Advanced'in suçu nedir ?

Son Düzenleme: Gamesso ~ 14 Aralık 2011 17:06
mustafa2116
14-12-2011, 12:47   |  #12  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Alıntı: Deniz Selçok  
"UYARI : Saat simgenizde, ağ ve ses simgesi dahil 5'in üzerinde simge varsa bilgisayarınızı gereksiz yere yavaş kullanıyorsunuz demektir."
Yahu biraz az uydur be kardeşim. bir forumda moderatör olmazsa sonucu bu olur tabi.
Dediğinizin gerçekle alakası yoktur.
İşletim sistemim vista olmakla birlikte açılışa katılan program sayısı 15 lerde ve sistem açılış süresini 3 dk de gerçekleştirmekte.

Başlangıcta açılan programlar sadece başlangıcın açılış süresini uzatır hareketsiz klan programlar işletim sisteminin çalışması sürecince sadece ramda 5-10 mb lik yer kplar işlemciye yansımaları %0.5 lerdedir.

Öncelikle Yargınız olan 5 kavramı tamamen saçmalık Ve fazlasıyla sallamadan ibarettir.

Wİndows açılışından itibaren görünmeyen simge sayısını ve arka plan gizli programları hesaba katarsak 500 yakın uygulamayı çalıştırmakta ve 5 sayısının saçmalık ve geçersizliğini ilk seviyede yıkmaktadır.

Masa üstünde o bölümde görülmeyip sürekli kullandığını explorer masa üstü ile simgelidir.  Güenlikl duvarı bilgileriniz baloncularla size bilgi veriri ve güncellemleri de dikkate alırsanız onlarda bir simgeyle size belli şeyleri anlatır. Virüs koruyucunuz ses siteminiz ağ bağlantınız saat simgeniz ise size saymakla bitiremeyeceğim diğer birçok açılımlı programlardandır.

mustafa2116
14-12-2011, 12:48   |  #13  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

İşlemcinizin kasılmasına neden olan program hizmetler bloğunda yer alan bir ek program olabilir. Başlangıç programları işlemciye yüklenmez ram e yüklenirler.

Gamesso
16-12-2011, 19:20   |  #14  
OP Taze Üye
15 mesaj

artık deli olcam yav az önce bi program kaldırıym dedim yanlızca hata verdi bi baktım hata ardından cpu kullanımı 1-2'yken %70'e çıktı gene XP'yemi dönsem napsam