Windows 7 Home Group - Ev Ağı

Deniz Selçok
14-08-2009, 19:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
385 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Windows XP kullananlar bilirler, Ağ tanımlamak ve paylaşıma dosya veya klasör açmak çok sıkıntılı bir işlemdir. Sonuç olarak ya bağlantı sürekli kopar ya da klasörleri görmekte zorluk çekersiniz. Sürekli bir ip adres çakışması olur. Bu ve bunun gibi nedeni belirlenemeyen sorunlar canınızı sıkar.
 
Neyse ki Windows Vista ile beraber bu sorunlar az da olsa giderilmişti. Ama asıl çözüm Windows 7 ile beraber geldi. Evet bahsedeceğimiz özelliğin adı "Home Group".
 
Bu özellik sayesinde tek bir şifre ile bilgisayarımızda bulunan, istediğimiz tüm dosya ve klasörleri çok kolay bir şekilde paylaşıma açabiliriz.
 
Windows 7 kurulumundan hemen sonra nternete ilk bağlandığımızda karşımıza çıkan "Nereden bağlanıyorsunuz" penceresinde 3 farklı ağ biçimi bulunur. Eğer bağlandığınız ağ "Ev Ağı" ise bunu seçtikten hemen sonra Windows 7 size Home Group için seçenekler ve bir şifre veriyor. Evimizdeki ağa bağlı diğer tüm bilgisayarlarda (Windows 7 yüklü) bu şifreyi kullanarak dosya veya klasörlerimize kolayca erişebiliriz.
 
Yapmanız gereken sadece "Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ev Grubu" yolunu takip ederek ve gereken yönergeleri okuyarak elinizde bulunan veya başka bir bilgisayardan aldığınız Home Group şifresi ile Ev Ağınızın kurulumunu tamamlamak. Herhangi bir klasör veya dosya paylaşmak da artık çok kolay. Yapmanız gereken sadece paylaşmak istediğiniz dosyanın üstünde sağ tıklayarak bununla paylaş seçeneğinden Ev Grubu "okuma" veya "okuma/yazma" seçeneklerinden birini seçmek. Eğer herhangi bir paylaşımdan vazgeçmek isterseniz yine bu sekme üzerinde bulunan "Hiç kimse" seçeneğini seçmek.
 
İşte bu kadar basit...
 
Gelelim şimdi Home Group kullanıyor muyuz, yoksa haberimiz dahi yok mu?

Anket
Son Düzenleme: Deniz Selçok ~ 14 Ağustos 2009 19:48
melen
14-08-2009, 20:41   |  #2  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ağı kurarken görmüştüm cancel dedim geçtim...