Windows 7 ile dokunmatik standart olur mu?

CHIP Online
24-10-2009, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 7 dokunmatik sistemleri destekliyor; peki PC üreticileri Windows 7'yi ne kadar destekliyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -olur-mu_15968.html

Resimlerle: Microsoft'tan çok özel Windows 7 fareleri...

Dokunmatik PC'ler her zaman biraz üst seviye olmuştur. Bunun sebebi elbette fiyatı ve destekleyen yazılımların profesyonel amaçlı olmasıdır. Ancak bu Windows 7'yle birlikte değişebilir.

Windows 7 çoklu dokunmatik desteği (Multi-touch gesture) sunarak basit hareketlerle masaüstünde iPhone'u meşhur eden kontrolleri sunuyor. PC satıcıları da bu özelliklerin farkında ve dokunmatikten yararlanmaya imkan tanıyan donanımlardan daha fazla sipariş ediyorlar. HP TouchSmart 600 gibi dokunmatik ve kompakt sistemler, Lenovo'nun ThinkPad T400 gibi dört parmak dokunmatik kontrollü dizüstü bilgisayarı popülerliği artan dokunmatik sistemlere iyi birer örnek. Asus, MSI, Fujitsu ve daha pek çok PC üreticisi de yeni bilgisayarlarına dokunmatik özellikler ekliyor. Çünkü Windows 7'de bu özellik var.

Piyasa analizlerine göre All-in-one yani hepsi bir arada tabir edilen, donanım bileşenlerinin monitör kasasına sığdırıldığı derli toplu sistemler popülerlik kazanacak. DisplaySearcy'ün tahminine göre 2007'de 3.2 milyon satan AIO sistemler, 2009'da 5.9 milyonluk bir satış rakamına ulaşacak.

Haberin devamında: Peki dokunmatik masaüstünde ve dizüstünde başarılı olacak mı? Gerçekten gerekli mi yoksa gelip geçici bir heves mi?

Tüm konu: Windows 7 ile dokunmatik standart olur mu?

İzleyin: Microsoft'tan dokunmatik fareler!

Resimlerle: Microsoft'tan çok özel Windows 7 fareleri...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ekranda dokunmatik kullanışlı mı?

Toxic
24-10-2009, 20:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

kullanışlı mıdır bilmem ama eğlenceli olduğu kesin

uGuR.uK
24-10-2009, 23:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

kullanışlı tabi, normal telefonlara nazaran iphone'daki kullanım zevki bile çok farklı. kocaman dokunmatik bir ekran güzel olur. ama şu var dik duran bi ekrana sürekli parmakları ve kolu uzatıp çalışmak yorar adamı, ekranlarıda masaya yatırmak yine çok yararlı olmayabilir, onun için artık klavye-fare yerine ayrıyeten bir tane dokunmatik tablet takılabilir, dokunmatiğin ordan kontrolü iyi olurdu;)