Güvenlik için,
ESET'i seçin.
Windows 7 ile uyumlu internet güvenlik..
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bazen forumlara girmek ve sacmaliklari görmek üzüyor insani üstelikde bazi arkadaslar bilgileri yeterli hatta yukari seviyede oldugu halde.
Eset sirketi Seven destegi vermiyor güvenlik yazilimini uyumlu mod ile calistirmanin bir faydasi yok neticede cekirdek Kernel vistaninki ayni gibi gözüksede farkli ayrica seven icinde cikabilecek güvenlik aciklari icin yazilmamis optimize edilmemis Vista yada Xp icin begenirsin tavsiye edersin o tartisilir ama uyumsuz oldugunu bile bile güvenlik programini yüklemeyi tavsiye edenleri anlamiyorum üstelikde cok iyi biliyor edalarini.
Malesef dogruyu söyleyince antipatik yada kavgaci oluyorsun ama akli selim birisi az cok bu isten anliyorsa bunu tavsiye etmez.
Eset seven ile uyumlu yazilmi cikarttigi gün söylersin kur fayda eder diye ama su an icin bunu yapmamis zaten ve üstelikde uyumsuz.
Bazen forumlara girmek ve sacmaliklari görmek üzüyor insani üstelikde bazi arkadaslar bilgileri yeterli hatta yukari seviyede oldugu halde.Sizi Güvenlik alt forumundan tanıyorum. Win 7 ile uyumlu 512 ram için uygun tavsiye edebileceğiniz varsa deneyebilirim.
Eset sirketi Seven destegi vermiyor güvenlik yazilimini uyumlu mod ile calistirmanin bir faydasi yok neticede cekirdek Kernel vistaninki ayni gibi gözüksede farkli ayrica seven icinde cikabilecek güvenlik aciklari icin yazilmamis optimize edilmemis Vista yada Xp icin begenirsin tavsiye edersin o tartisilir ama uyumsuz oldugunu bile bile güvenlik programini yüklemeyi tavsiye edenleri anlamiyorum üstelikde cok iyi biliyor edalarini.
Malesef dogruyu söyleyince antipatik yada kavgaci oluyorsun ama akli selim birisi az cok bu isten anliyorsa bunu tavsiye etmez.
Eset seven ile uyumlu yazilmi cikarttigi gün söylersin kur fayda eder diye ama su an icin bunu yapmamis zaten ve üstelikde uyumsuz.
Eğer sisteminde Avirayla çakışacak başka programlar varsa ya da ikinci bir firewall kullanıyorsa yavaşlatır zaten Avirayı Win 7'e kurduğun zaman direk kendi güvenlik duvarını kapat çünkü bu hem PC'ni yavaşlatır hemde Aviranın işini yapmasına engel olur.
Bende de Avirayla birlikte Zone Alarm Pro kurulu ikisi birlikte XP'i biraz yavaşlatıyor ama Avirayı tek kullandığımda bu etkiyi görmüyorum demek ki sorun ikinci güvenli yazılımında.
Avirada hala tereddütün varsa o zaman Chıpin meşhur Kaspersky'nı kullanabilirsin.
bir antivirüsün konuşulması burada değil güvenlik bölümünde yapılması gerekmiyor mu ?
Bir arkadaş Avira Win 7'de bağlantımı yavaşlatıyor demişti.siz sorununuzu yanlış yerlerde ararsanız herkes yanlış bir şey diyebilir..bu dediğiniz de tamamen bana zıt bişey..ben ve birçok kişi bilgisayarı kasmaması için avirayı kullanıyor ama siz sadece bir kişiye bakıyorsunuz..o kötü bişey dedi diye onu aklınızda tutuyorsunuz..yanlış yapıyorsunuz..siz bilgisayarınıza kurun avira yı , eset i , kis ,nis i kurun..gelin sonra bakalım kötü diyecek misiniz..
her virüs yazılımının değişik bir tarzı var..ona kötü , buna kötü denmesi yanlış..
size tavsiyem kis ama unutmayalım ki chip sitesi nis olarak seçti..linki vericektim fakat bulamadım malesef :(Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 27 Eylül 2009 01:24
Doğru bu konuyu güvenlikte de açabilirdim ama soruma burada daha iyi cevap alabileceğimi düşündüm. Ne de olsa burası Win 7 alt forumu.
nis in deneme sürümü var değil mi?
wmp'de şarkı dinlerken şarkıyı duraklatınca(stop değil), şarkı bir daha oynamıyor. wmp'yi kapatıp açıyorum, yine hiçbir şey oynatmıyor. Bilgisayarın da sesi kesiliyor. Ses ayarlarına bakıyorum, her şey normal görünüyor. Mesela Youtube'da video açıyorum, onlar da sessiz, bilgisayar uyarıları, program sesleri hepsi sessiz. Düzeltmek için ya reset atmam ya da oturumu kapatıp yeniden giriş yapmam gerekiyor. Yalnız şunu da söyleyeyim daha hiç elle driver yüklemesi, güncellemesi yapmadım. Sizce cd'sinden ses sürücülerini yükleyeyim mi? Yoksa direk Windows üzerinden ses sürücüsünü güncelle mi diyeyim?
Avira'yı yüklememekte inat ettiğim için bana kızıyorsunuz gibi geldi. Avira kurmuyorsan Kaspersky kur da gör gününü dermiş gibi olmuş. Kırıldım doğrusu.
nis tabi ki de var..internetten araştır , kısa sürede bulur ve yüklersin..
wmp de sıradışı bir sorun yaşıyorsunuz..sıradışı sorunları da virüsler sayesinde görüyoruz..
xp sürücülerini kurmayın sakın..vistaysa kurabilirsiniz..kuramazsanız uyumluluk modunda kurabilirsiniz..hangi sürücüyü kurmak istiyorsunuz ?
yok cnm kızarmıyım sana hiç Ahmet :)
avira yı yükleyin..hiç kasmaz..
kaspersky yi yükleyin...virüs girme ihtimali çok düşük..
nis i yükleyin diyemicem ben..hiç yüklemedim doğrusu..ama neden yüklememiz gerektiğini söledim..chip..
Hmm, ben bu bilgisayarı topladığımda ne Vista ne de 7 vardı. Öyleyse anakartın orijinal cd'sinde 7 sürücüsü olma ihtimali yok(ses kartım tümleşik). En iyisi önce Windows üzerinden deneyeyim olmazsa internet sitesine bir bakayım. Bir de online tarama yaptırayım olmazsa.
-512 ram ile windows 7 çalıştırmaya hiç gerek yoktu, xp ile gayet rahat devam edebilirsiniz(bir zamanlar 128 ram ile xp çalıştırdığımı hatırladım, gerçekten bilgisayar kasılmasından çok kendin kaılıyorsun)
-Readyboost ile ram i birbirine karıştırmayın, ikisi farklı kavramlar, benzerlik ise şu: diyelim ki bir yap-bozun var bunu kutusuna koymak için tüm parçaları ayırman gerekiyor oysa senin ayrı bir depon olsa bunu oynamak için her defasında bozup yapman gerekmez. bozup yapma işini işlemci üstlenir, readyboostun kazandırdığı işlemciye binen yükü hafifletmek aslında ama farklı reklam diliyor. oysa bilgisayardaki aşıl yavaşlık hdd den ram e giden veri darboğazı olduğundan bunun katkısı pek olmuyor,
ayrıca ready boost programları değil, bilgisayar açılış ve kapanış hızına etki eder, yani bu belleği hiç çıkarmaman gerekecek. son olarak belleğin çok hızlı olması 30/20mb gibi okuma yazma sürelerine sahip olması gerekir ki bu pahalı bir bellek demektir ve ram almak böyle bir bellek almaktan daha mantıklıdır(belleğin sürekli bilgisayarda takılı kalması gerektiğini düşünürsek)
kaspersky nin çok kaynak tüketmesine gelince cevabım; hiç de bile... olacak ama 512 ram li bir bilgisayarda kasperskynin günahı yoktur (günahı olmadığına dair bilgi için bkz: minumum sistem gereksinimleri.)
aerosnap klavye kısayolları çalışıyor mu? (win+yön tuşları)
Bunu yazarken niyetim seni rencide etmek değildi Avirayı en mantıklı ve koruması diğer AV göre daha iyi olduğu için önermiştim ama sen yinede kurmak istemediğin için bende bir arkadaşımında Win7'de kullanıyor+çokta memnun olmasından dolayı birazda bu forumun takım tutar gibi anti tutmasına gönderme yapmak kastıyla "Avirada hala tereddütün varsa o zaman Chıpin meşhur Kaspersky'nı kullanabilirsin." yazarak nükte yapmak istemiştim ama sanki bunu sana kasıtlı yazmışım gibi bir hava oluştu sanırım tamamen bir yanlış anlama.Avira'yı yüklememekte inat ettiğim için bana kızıyorsunuz gibi geldi. Avira kurmuyorsan Kaspersky kur da gör gününü dermiş gibi olmuş. Kırıldım doğrusu.Avirada hala tereddütün varsa o zaman Chıpin meşhur Kaspersky'nı kullanabilirsin.
http://www.kaspersky.com/windows7
-512 ram ile windows 7 çalıştırmaya hiç gerek yoktu, xp ile gayet rahat devam edebilirsiniz(bir zamanlar 128 ram ile xp çalıştırdığımı hatırladım, gerçekten bilgisayar kasılmasından çok kendin kaılıyorsun)-Hiç stabil değildi XP. Bir seneye yakın olmuştu format atmayalı ve sistem optimizasyon ve temizlik programlarıyla sık sık temizlememe rağmen kazandığım hızı iki gün falan hissediyordum. Madem format atacağım Win 7'yi deneyeyim dedim.
-Readyboost ile ram i birbirine karıştırmayın, ikisi farklı kavramlar, benzerlik ise şu: diyelim ki bir yap-bozun var bunu kutusuna koymak için tüm parçaları ayırman gerekiyor oysa senin ayrı bir depon olsa bunu oynamak için her defasında bozup yapman gerekmez. bozup yapma işini işlemci üstlenir, readyboostun kazandırdığı işlemciye binen yükü hafifletmek aslında ama farklı reklam diliyor. oysa bilgisayardaki aşıl yavaşlık hdd den ram e giden veri darboğazı olduğundan bunun katkısı pek olmuyor,
ayrıca ready boost programları değil, bilgisayar açılış ve kapanış hızına etki eder, yani bu belleği hiç çıkarmaman gerekecek. son olarak belleğin çok hızlı olması 30/20mb gibi okuma yazma sürelerine sahip olması gerekir ki bu pahalı bir bellek demektir ve ram almak böyle bir bellek almaktan daha mantıklıdır(belleğin sürekli bilgisayarda takılı kalması gerektiğini düşünürsek)
kaspersky nin çok kaynak tüketmesine gelince cevabım; hiç de bile... olacak ama 512 ram li bir bilgisayarda kasperskynin günahı yoktur (günahı olmadığına dair bilgi için bkz: minumum sistem gereksinimleri.)aerosnap klavye kısayolları çalışıyor mu? (win+yön tuşları)
-Belleği zaten ayırmamayı göze almıştım.
-Ben de zaten Kaspersky'yi yükelemek için can atmıyorum ya da Kaspersky neden çok kaynak tüketiyor diye de sorgulamadım.
-AeroSnap klavye kısayolu çalışıyor. Fareyle olmuyor.
-SoundMAX'in sürücüsünü Windows üzerinden güncellemeye çalıştım. İki seçenek çıktı, bilgisayarda ara ve çevrimiçi ara diye. Çevrimiçi aradan baktırdım güncel dedi. Yani ses sürcüleriyle ilgili yapacağım bir şey yok sanırım, yine de SoundMAX'in sitesine bir daha bakayım.Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 27 Eylül 2009 15:50
-512 ram ile windows 7çalıştırmaya hiç gerek yoktu, xp ile gayet rahat devamedebilirsiniz(bir zamanlar 128 ram ile xp çalıştırdığımı hatırladım,gerçekten bilgisayar kasılmasından çok kendin kaılıyorsun)-hala xp diyorsunuz..linkler bulabilseydim size windows 7 nin xp yi ezdiğini göstercektim ama bulamadım..siz bi araştırın o konuda..
-Readyboostile ram i birbirine karıştırmayın, ikisi farklı kavramlar, benzerlikise şu: diyelim ki bir yap-bozun var bunu kutusuna koymak için tümparçaları ayırman gerekiyor oysa senin ayrı bir depon olsa bunu oynamakiçin her defasında bozup yapman gerekmez. bozup yapma işini işlemciüstlenir, readyboostun kazandırdığı işlemciye binen yükü hafifletmekaslında ama farklı reklam diliyor. oysa bilgisayardaki aşıl yavaşlıkhdd den ram e giden veri darboğazı olduğundan bunun katkısı pek olmuyor,
ayrıcaready boost programları değil, bilgisayar açılış ve kapanış hızına etkieder, yani bu belleği hiç çıkarmaman gerekecek. son olarak belleğin çokhızlı olması 30/20mb gibi okuma yazma sürelerine sahip olması gerekirki bu pahalı bir bellek demektir ve ram almak böyle bir bellek almaktandaha mantıklıdır(belleğin sürekli bilgisayarda takılı kalmasıgerektiğini düşünürsek)
kaspersky nin çok kaynak tüketmesine gelincecevabım; hiç de bile... olacak ama 512 ram li bir bilgisayardakasperskynin günahı yoktur (günahı olmadığına dair bilgi için bkz:minumum sistem gereksinimleri.)aerosnap klavye kısayolları çalışıyor mu? (win+yön tuşları)
he bu arada siz windows 7 nin nasıl bişey olduğunu bilmiyorsunuz anlaşılan..onu da araştırın...
-unuttuğunuz bazı şeyler var..buyrun unuttuklarınıza buradan bakabilirsiniz.
Virüs programlarıda free prgramları hiç önermiyorum koruma sağlamıyor. Tam koruma için kesinlikle kaspersky bilgisayarı her ne olursa olsun hiç kasmıyor windows 7-Kaspersky 2010 kullanıyorum geçen gün aldım 1 yıllık lisans çok memmunum tavsiyem raminizi yükseltin 1 yıllıkta kaspersky linsansı alın inanın memmun kalırsınız ama illaki free diyosanız ESET Nod 32 gerçi oda crckli free:)
DarkNero , legal de öneriyorsunuz , illegal de , anlamıyorum açıkcası..
avira da ne var paşa paşa ücretsiz olarak kullansın..crack atmasın avira yı kullansın..crack atmasın yeterki !
illegal paylaşım yasak , biraz okusanız forum kurallarını ?
En İyi Bedava Anti-Virüs Hangisi? Test birincisi Panda Cloud...
DarkNero , legal de öneriyorsunuz , illegal de , anlamıyorum açıkcası..ben nod32 yi crackli kullan demedim oda crackli free dedim sadece isteyen gider kaspersky lisansını alır isteyen nod32 kendi elinde isterse crackli kullanır isterse emeğe saygı der lisans alır buda kullanıcya kalmış bende lisanslı kullanıyorum kav 2010 daha 2 gün önce aldım ve korsana karşıyım sadece başlık altında görüşümü yazdım avira kullanmak isteyen avira kullansın + bahsettiğin illegal paylaşım ne demek? ben crackmi koydum buraya linkmi verdim?
avira da ne var paşa paşa ücretsiz olarak kullansın..crack atmasın avira yı kullansın..crack atmasın yeterki !
illegal paylaşım yasak , biraz okusanız forum kurallarını ?
En İyi Bedava Anti-Virüs Hangisi? Test birincisi Panda Cloud...
https://www.chip.com.tr/blog/rece ... s-hangisi_3792.html
avira nod32den daha iyi crackları bile buluyo anasını satim :D crackcıların baş düşmanı avira :D
beta dan beri windows 7 kullanan birisiyim, windows xp dedmeminsebebi, arkadaşın ramlerinin bu kadar düşükken windows 7 kullanması. arkadaş ancak tüm efektleri kapattığında ve bir kaç servisi de kapatarak diğer programlara(antivirus başta, internet tarayıcımedia player) yer sağlar.
Sürekli temizlik programları kullanıyorum desen de -burada birden fazla temizlik programı kullandığını varsayıyorum- bu beklediğin stabiliteyi sağlamaz, özellikle ne olduğu bellirsiz temizlik programları ancak başını ağrıtır durur. sadece bir tane ama kaliteli(mesela tune up) kullan.
antivirus programları rahat çalışmak için 256 mb boş yer ararlar, hiç mi oyun oynamayacak? internet tarayıcı bile 150 mb den aşağı ram yemiyor.
-hala xp diyorsunuz..linkler bulabilseydim size windows 7 nin xp yi ezdiğini göstercektim ama bulamadım..siz bi araştırın o konuda..
he bu arada siz windows 7 nin nasıl bişey olduğunu bilmiyorsunuz anlaşılan..onu da araştırın...
-unuttuğunuz bazı şeyler var..buyrun unuttuklarınıza buradan bakabilirsiniz.
https://www.chip.com.tr/blog/mustafapc/readyboost_2285.html
teşvik diye bişey var...illegal paylaşım yasak , biraz okusanız forum kurallarını ?İllegal teşvik yazmıyo burda illegal paylaşım yazıyo sizde dikkatli okuyun.peki ben teşvik ettim diyelim bana kullandığınız bütün programların tek tek lisansını gösterin herkez her programı lisanslı veya bedava kullansa 6 prgramı geçmez bilgisayardaki prgram sayısı malesef pc aleminin bi gerçiği bu. herkez herşeyi orjinalmi kullanıyo şu an kullandığınız windows 7 bile crackli başka örnek vermeme gerek varmı? birisi windows 7 rtm yi 3 gün kullandım 4 üncü gün aktivasyon istedi yazdı diyelim şu sıralar bu kişiye forumda silin xp kurun vista kurun desenizde crackliyecektir forum kurallarında gerçekleri lütfen gizleyinde varmı? he windows 7 rtm piyasada olur bu kişiye crackleri internette mevcut dersem bu teşvik olur yada google sor cracki sana verir dersem bu teşvik olur yani herkez her prgramı crackli kullanıyoda şu foruma yazılan crackli free kelimesimi teşvik etti.Sadece çoğu prgoramı lisanslı kulanan biri olarak bi kişiyi korsana teşvik etmeyle suçlanmış konumuna düştüm bu zoruma gitti. Burda suçu kullanıcılarda aramamak lazım aslında suç firmalarda üreticilerde asıl kullanıcıları korsana teşvik edenler onlar bu kadar kolay kırılabilen yazılım yaparlarsa millet tabi korsana yönelir eset nod32 yi artıq nerdeyse cocuklar bile kırıyor diyebilirim kaspersky gibi kırılamaz bi sistem haline getirseler zaten millet istesede korsana başvuramaz.tşk ederim konuyuda burda kapatıyorum
Son Düzenleme: DarkNero ~ 28 Eylül 2009 00:58