BEnde konuyu açacaktım seninkini gördüm.
C2D 2.33, 2gb DDR2, 8600 GT 256mb, 300gb hdd olan 2.PC üzerine Windows 7 X64 kurdum
Saat 20.14 de başladım kuruluma 17dk sürdü kurulum. Performans testi dahil.
Tüm donanımları sorunsuz tanıdı.
İşlemci: 5.8
Ram: 5.8
Grafik: 5.9
Oyun grafik: 5,3
HDD: 3,0 (bu biraz garibime gitti doğrusu)
Ufak tefek eksiklikler gördüm. Mesela, başlat menüsü bazı programları birlikte gruplarken hatalar yapıyor. Örneğin; Windows live Messenger 1 grup içinde 2 parça olarak görünüyor ve bu bir hayli can sıkıcı. Bir ileti aldığınızda 3 kez tıklamak zorunda kalıyorsunuz. ( Messenger, Kişimin adı"(Frozen)", İleti yollayan kişi) olarak görünüyor üzerine geldiğimde. Messenger ve kişi adı doğrudan Messenger'ı çalıştırıyor. Gereksiz 2 adet aynı yere giden kısayol.
Başlat menüsü aşırı büyük geldi bana. Gereksiz yer kaplıyor. Gizlenme özelliği belki idare edebilir ama görünür iken tam ekran uygulamalara az yer kalıyor (photoshop,dw,flash etc.)
Windows Explorer (IE ile karıştırılmasın) biraz kararsız gibi geldi. Bir kaç kez ses efektlerinde arıza çıkartı ve çöktü.
Windows Media Player, codec desteği harika fakat hala alt yazıları okumuyor.
Yeni aero özellikleri gayet kullanışlı. İşime yaramaya başladı bile.
Başlat menüsünde listelenen programların son açılanları üzerine geldiğinizde sağa doğru açıp listelemesi çok hoş. Oldukça kullanışlı. Sadece Windows bileşenlerinin değil Adobe yazılımlarının son açtığı içeriğide listeleyebiliyor.
Örneğin Photoshop üzerine geldiğimde son açtığım bir kaç PSD ve resmi listeledi. (Sadece adobe kurdum henüz)
Windows Explorer da kullanılan son klasörler ve ziyaret sıklıklarına göre sol taraftaki Navigasyon bölümüne eklenmesi yine kullanışlı bir özellik.
Arama detayları ve arama index'i Vista'nın kine oranla oldukça gelişmiş. Vista zaman içinde olgunlaştıkça daha güzel oluyordu. Win 7 ne olacak bunuda ilerde görücez.
Vista kurarken yaptığım ilk iş güvenlik yazılımlarından bile önce UAC kapatmak olurdu fakat Win 7 de henüz UAC canımı sıkmadı. Sakin ve ciddi davranıyor. Henüz kapatma ihtiyacı hissetmedim.
Bütün gece detaylı bir inceleme yapacağım Win 7 üzerinde. Sonuçları tekrar burada paylaşırım.