Merhaba arkadaşlar,
Benim eskiden kalma bir bilgisayarım vardı ona bir format atiyim diye bağladım windows xp yüklerken gayet güzel çalışıyordu hiçbir sorunu yoktu ama Windws 7 yi yükledğimde (windows 7 starter x86) hiçbir türlü internete bağlayamadım internetim kablolu olduğu için kablolarda sorun var diyebilirsiniz ama benim ana bilgisayarımda internet var . sadece eski pc ile internete bağlanamıyorum . İnternet bilgisayarının üstünde bir çarpı var . kablonun ışığı yanıyor yani okuyor ama pc de okumuyor kabloyu taktığımda hiçbir değişiklik olmuyor . Kısacası kabloyu okumuyor . Hiç internete bağlanamıyorum . Pc bilgileri ; Windows 7 Starter ekran kartı 64 mb adını bilmiyorum çok eski . 1 GB ram. lütfen yardımcı olun.
Windows 7 internet hiçbir türlü bağlanılmıyor
Kaç kere format attım yinede olmadı tekrar tekrar yükledim Windows'u . Kabloluyu okumuyor kısacası.
Bizim yazlıkta modem komşunun olduğu için öyle bir imkanım olmuyor. ama sorup öğrenebilirim . modem driverini indirince düzelirmi ?
Peki windows 7 den vistaya dönsem düzelirmi yoksa aynı hatayla yine karşılaşırmıyım ?
Kablolu bağlanıyorsun driver yüklememişsin,ethernet kartının driver'ını bulup yüklersen sorun çözülcektir büyük ihtimal.
Peki ethernet kartını nerden bulucam ?
Teşekkürler , SiS 900 Fast ethernet adapter yazıyo ama ben bulamadım internette w7 için hiç yok :S
=> Bu bağlantıdaki dosyayı indir ve bir yere çıkar.
=> Aygıt Yöneticisine girip ethernet kartına sağ tıkla ve "Sürücü Yazılımını Güncelleştir"e tıkla.
=> Gelecek olan pencereden "Sürücü yazılımı için bilgisayarmı tara"ya tıkla.
=> Gözat'a tıkla ve indirdiğin ilk adımdaki çıkarttığın klasörü seç ve "İleri"ye tıklayıp sürücüyü kur.
yardımlarınız için teşekkürler arkadaslar pc'nin ethernet girişinde sorun varmı o yüzden okumuyormuş.
Bilgisayarının anakartı çok eski bir anakart sanırım ve anakartın kendi modenboard internetini kullanıyorsun anladığım kadarı ile , yeni bir eternet kartı al anakartına uyumlu ama windows 7 sürücüsü olan bir eternet kartı al sorunun çözülecektir..
uyumlu olmasa bile internete girmesi lazım ben 8 senelik kasama windows 7 atmıştım internete giriyordu