Windows 7 ISO Dosyasını Bootable Olarak Yazamadım

10ore
12-10-2009, 15:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhaba arkadaşlar bi sorunum varki internet üzerinde nerdeysehiçbiryerde halledilememiş bi sorun bu sitedede birden çok başlık varbununla ilgili ama yine bi çözüme ulaşamadım..

Elimdeyeni bi kasa var ve windows 7 yüklemek istiyorum fakat dvd oluştururkenboot problemini aşamıyorum sabahtan beri 6 tane dvd yaktım çöpeattım..Cdleri takıp reset atınca Önyükleme için bir tuşa basın yazısıgelmiyor.1. boot driverım cdrom 2. HDD 3. yine cdrom yani driverla bialakasıda yok.Sonra bunun iso ile alakalı olduğunu öğrendim tamamyaptım iso halinde dvd yaptım nerodan powerisodan aklınıza gelcek herprogramdan yine olmadı.Deniyorki bootable olup olmadıgına bakınpowerisodan veya bootable dvd yap ama dedikleriyle bırakmışlar nekadararaştırdıysam bootable dvd yapmayı veya elimdeki iso kalıbının bootableolup olmadıgını nası ögrenecegimi bulamadım. Derdimi böyle usta birsitede paylaşıp derman bulmak istedim umarım yardımlarınız dokunur.Bana lütfen reset atınca önyükleme yapıp windows 7 i kurabilcegim biyöntem anlatın elimde isosu dosyaları herşeyi var.(windows 7 ultimate64bit). Teşekkürler..

Banned
12-10-2009, 16:16   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sorun odurki sisizn isoda proplem var. Eğer iso dosyasının içeriği ile oynanmış ve yazdığınızda boot olmuyorsa one kendiniz bootlu dvdye dönüştremezsiniz. Varsayalım dönüştürüp kurdunuz güvenilmez. Düşünün kim niçin içerği ile oynamıştır. Tavsiyem windows7 yi yeniden başka bir yerden (sağlamlığı kanıtlanmış) indirip yazdırıp kullanın.

G00GLE
12-10-2009, 16:20   |  #3  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

sisteminizde nero kurulu ise iso dosyasına çift tıklayarak neronun açılmasını sağlayabilirsiniz. açıldığında ileri derseniz bootable özelliğini bozmadan dvd ye kaydedilmesini sağlayabilirsiniz.

_hEro
12-10-2009, 17:00   |  #4  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Ek olarak, 

sayfasını bir inceleyin.Üzeinde oynanmış bir isoya sahip olabilirsiniz.
Ayrıca 4x veya 8x de yazacaksınız dvd kalıbınızı.

10ore
12-10-2009, 19:31   |  #5  
OP Taze Üye
8 mesaj

Sanırım bootu ile oynanmış olabilir peki teşekkür ediyorum..Bişeydaha sorcam bu kasaya vistanın birden çok 32 bit versiyonunu yüklemekistedim herseferinde mavi bir ekranda STOP 0X0000005C parantez içindededegişik sayılar yazan bi hata verdi herseferinde, 32bit olmasındanmıkaynaklanıyor yoksa başka bi problemmi var?

Recep Baltaş
13-10-2009, 01:22   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

BIOS'tan HPET'i devre dışı bırakın ya da 64 yapıp deneyin. Anakartınız nedir?

Bu sorunun çok farklı çözümleri var.