Windows 7 Kasmadan Nasıl Çalıştırılır.

Banned
09-05-2009, 12:58   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj

Arkadaşlar Benim P4 HT 3.0 bir işlemcim 6800xt ekran kartım 1gb ram (400mhz) 320gb HDD asrock mainbord tarihe yakışır bir tarihi eser bilgisayarım var.Windows Vista haricindeki Bütün sistemlerde Performans rekorları kırmasada bugune kadar donduğunu zor gördüm.Windows 7 işletim sistemini sorunsuz çalışmasını istiyorsanız beni dikkatle dinleyin.Özelikle vista kullanıcıları.DVD yi sürücüye yerleştirdiniz.Temiz bir kurulum yapmanız şart özellikle format atarken c: d: nereye yüklicekseniz c: komple uçurun daha sonra Windows 7 ile tekrar (yeni bölüm) oluşturun ve yeni bölüm olusunca 100mb kendine has bir dosya birimi oluşucak reserved diye.Daha sonra format atın.Kuruluma devam edin.En güncel Windows 7 driverlerlarını indirin anlamıyorsanız windows update yi çalıştırın tüm güncellemeler ile tüm driverlar yüklenicektir.Daha sonra (yeni) microsoft lisans anahtarını girin orjinal olsun bakın ozaman windows media player yada bilgisayarınızda donma yaşanıyormu.Bunları yaptınız halen devam ediyorsa işlencinin Fanı tozlanmışştır yada power supley yetersizdir birçok nedenide olabilir ben böyle düşünüyorum.

Murat_Sahin
09-05-2009, 13:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
223 mesaj

bende yaşanıyor bence bi denemek lazım teşekkürler bilgi için

Banned
09-05-2009, 13:02   |  #3  
OP Banlandı
406 mesaj

np

İtacHi_
09-05-2009, 13:12   |  #4  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Windows 7 nin 1GB altı sistemlerde bile kasmadığı haberini aldım.Bu sorunu anca 512MB ramlı ve artık tarihi eser olmuş pclerde görebiliriz.Paylaşım için SAOL...

Mustafa@PC
09-05-2009, 13:17   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Windows 7 nin 1 GB'li makinalarda kasmamasının sebebi windows üzerindeyken açılan herbir pencere için memoryde ayrı bir bölüm oluşturmaması yani biraz daha ekonomik kullanıyor rami.

Kesinlikle 1 GB makinesi olan arkadaşlarıma hem win 7 hem de windows vista için "Readyboost" özelliğini kullanmalarını tavsiye ediyorum.Eğer usb bir flash belleğiniz varsa Readyboost mutlaka yapın.

Readyboostun burda resimli anlatımı varmış:

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 09 Mayıs 2009 13:26
Yakup Efe
09-05-2009, 13:27   |  #6  
Yeni Üye
31 mesaj

Eğer pc'niz çok eski ise masaüstüne sağ tıklayın..

Personalize'den masaüstü ayarlarını "Windows Klasik" yapın ve yağ gibi kullanın:)

Murat_Sahin
09-05-2009, 15:14   |  #7  
Yıllanmış Üye
223 mesaj
Mustafa@PC
Windows 7 nin 1 GB'li makinalarda kasmamasının sebebi windows üzerindeyken açılan herbir pencere için memoryde ayrı bir bölüm oluşturmaması yani biraz daha ekonomik kullanıyor rami.

Kesinlikle 1 GB makinesi olan arkadaşlarıma hem win 7 hem de windows vista için "Readyboost" özelliğini kullanmalarını tavsiye ediyorum.Eğer usb bir flash belleğiniz varsa Readyboost mutlaka yapın.

Readyboostun burda resimli anlatımı varmış:

bu özelliği aktif edince gözle görülür bi hızlanma yada rahatlama oluyor mu

Mustafa@PC
09-05-2009, 15:21   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Murat_Sahin
bu özelliği aktif edince gözle görülür bi hızlanma yada rahatlama oluyor
Özellikle 1GB ram civarında bir pc ise mutlaka gözle görülür fark oluyor.

Diğer yüksek ramli bilgisayarlarda da performans artışı oluyor.